המגמה נמשכת: אמש (שבת) פרסם משרד הבריאות את נתוני החולים המעודכנים - לאחר יותר מיממה שהמידע לא נמסר. מספר החולים הפעילים הערב עומד על 4,668. במהלך סוף השבוע נוספו 294 חולים. אגף המודיעין הזהיר היום כי ישראל נכנסת לגל שני והוסיף כי ללא צעדים מיוחדים, יהיו מאות נפטרים ביולי. מחר יכנס נתניהו דיון דחוף של משרדי הממשלה על הגברת אכיפה. בין ההצעות: הגדלת הקנסות על אי חבישת מסכה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מספר החולים המאומתים מתחילת ההתפרצות עומד על 20,633. מספר החולים המונשמים ירד ל-27, ומספר המתים עלה במקרה אחד נוסף ועומד כעת על 305. מתוך כל החולים, 192 מאושפזים בבתי החולים, מתוכם 40 במצב קשה ו-49 בינוני.

מספר המחלימים מתחילת ההתפרצות בישראל הוא 15,659, עלייה של 44 מחצות. עוד הודיע משרד הבריאות כי שלשום בוצעו 12,765 בדיקות - והיום 5,032 בלבד, הנתון הנמוך ביותר בשבוע החולף. 905 אנשי צוות בריאות נמצאים בבידוד.

קורונה הצהרת נתניהו (צילום: אוליביה פיטוסי , פלאש/90 )
יכנס דיון דחוף. נתניהו | צילום: אוליביה פיטוסי , פלאש/90

מספר חולי הקורונה המאומתים והפעילים בצה"ל עומד על 66. הערב התברר כי במים האחרונים התגלו שלושה חולי קורונה בבסיס האימונים של חטיבת הנח"ל - לאחר שבאו במגע עם חולים מאומתים במהלך חופשה בביתם. בעקבות כך, הוכנסו שתי פלוגות לבידוד במתחמים המופרדים מיתר משרתי הבסיס.

מצה"ל נמסר כי "הבסיס פועל במתכונת של קפסולות הכוללות מפקדים וחיילים כאחד והמשרתים נדרשים לשמור על ריחוק חברתי בהתאם להנחיות הצבא. החיילים השוהים בבידוד מקבלים אוכל חם כמו כל משרתי הבסיס וכלל המבודדים שיפתחו סימפטומים יעברו בדיקת קורונה".

לפי נתוני צה"ל, עד כה חלו 299 משרתים בחובה, בקבע ועובדי צה"ל - כולם במצב קל. 233 מתוכם החלימו או השתחררו משירות. ישנים יותר מ-2,500 משרתים בבידו.

גרוטו וסדצקי
גרוטו וסדצקי, ארכיון

בצאת השבת הגיב אדלשטיין לפרסום של ערד ניר באולפן שישי על המתחים במשרד הבריאות והאפשרות המסתנת שפרופ' איתמר גרוטו ופרופ' סיגל סדצקי יוחלפו. מלשכת שר הבריאות נמסר: "הפרסומים משבת באשר לפרופסורים גרוטו וסדצקי משוללים כל יסוד. השר אדלשטיין מעריך את המקצועיות של השניים ואין כוונה להזיזם מתפקידם". הדברים נאמרו למרות הליך השימוע שמתקיים לפרופ' גרוטו על הפטור מבידוד שאישר למיליארדר טדי שגיא.

מחר דיון דחוף: האם ההגבלות ישתנו?

הדוח של אגף המודיעין בצה"ל (מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בקורונה) קורא לשקול מחדש את חלק מההקלות החדשות, ימים לאחר שהוחלט על פתיחת הרכבת ביום שני ועל חידוש אירוע התרבות. מחר (ראשון) הדוח צפוי לעלות לדיון בפורום מצומצם שיכנס נתניהו. 

לקריאת הדוח המלא לחצו כאן

עיקרי המלצות הדוח: 

  • לשקול מחדש את ההקלות - "הן מבחינת השלכותיהן על התחלואה והן מבחינת המסר שהן משדרות לציבור".
  • הרחבת ההסברה ברמה הלאומית והמקומית, תוך מיקוד מאמץ ב"מגזרים השונים".
  • דוגמא אישית בקרב מנהיגים ובכירים במשק ובמערכת הציבורית (מסכות, ריחוק) כ"גורם משמעותי בתמיכה במאמצי ההסברה".
  • "להרחיב את האכיפה ואת סמכויות האכיפה של הרשויות המקומיות במרחב הציבורי".
  • "לגבש מנגנון יעיל לאכיפת הבידוד, לאור פער מסתמן בהיבט זה".
  • "לממש באופן מואץ את מנגנוני קטיעת שרשראות ההדבקה שהוקמו לאחרונה, ולהרחיב במהירות את כוח האדם המוקצה לחקירות האפידמיולוגיות, כך שיוכל לעמוד בקצבי התחלואה הגדלים במהירות".
  • "לממש מנגנון יעיל לפינוי מבודדים וחולים למלוניות".

לסיכום הזהירו באגף המודיעין: "להבנתנו, ללא ביצוע מהיר והחלטי של צעדים אלה, אשר עלותם המשקית מצומצמות באופן יחסי, מדינת ישראל עלולה בעוד כחודש להידרש להחלטות כלכליות וחברתיות כואבות בהרבה".

_OBJ

 

אתמול כבר הכריז שר הבריאות יולי אדלשטיין על גיוס 300 עובדים נוספים לחקירות האפידמיולוגיות. ראש הממשלה נתניהו גם קרא להגברת האכיפה וצפוי לעשות זאת גם מחר, כחלק מתוכניתו לבלימת הקורונה שעיקריה פורסמו ב"אולפן שישי".

דיון החירום הבהול יתכנס מחר בראשות נתניהו ובהשתתפות מנכ"לי משרדי הממשלה ובכירים נוספים מגורמי האכיפה, השיטור והמשפט. המטרה: לגבש את שורת הצעדים להמשך המאבק בנגיף. נתניהו לא מתכוון, בשלב זה, לחזור למדיניות של סגר כללי. הוא מתכוון בתחילה להגביר משמעותית את אכיפת ההנחיות – בדגש על נושא המסכה, אותה הוא מכנה "מיני סגר".

נוסף על כך, הוא רוצה להגביר את מערך הבדיקות והאיתור המהיר של החולים – במטרה לצמצם את שרשראות ההדבקה. בהמשך, אם יהיה בכך צורך, ראש הממשלה צפוי לדרוש את החזרת אמצעי המעקב הדיגיטליים. בשלב זה, כאמור, אין כוונה להחזיר את אזרחי ישראל לסגר מוחלט, כפי שהיה בתחילת התפשטות המחלה.