שוב – התנגשות וחוסר הסכמות בין משרד הבריאות החינוך: מכון גרטנר ומשרד הבריאות ביקשו לפתוח בחקירה אפידמיולוגית על מנת לברר את השתלשלות שרשרת ההדבקה בתיכון הגימנסיה העברית בירושלים. אבל, הערב (שלישי) מתברר כי משרד החינוך מתנגד ומונע את החקירה. משרד החינוך: "הטענה מופרכת"
לעדכונים נוספים ושליחת שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בחקירה שעל הפרק, מכון גרטנר, שהינו מכון המחקר הלאומי לחקר אפידמיולוגיה ומדיניות בריאות של משרד הבריאות, רצה לברר מי היה המקור לשרשרת ההדבקה שהובילה לעשרות מקרים חיוביים בעיר, עד כמה הקפידו על ההנחיות בבית הספר ואם התלמידים ואנשי הצוות חבשו מסיכות.
אלא - שמנהל מחוז ירושלים במשרד החינוך, משה שמעוני, מתנגד לכך ומערים קשיים על צאתה לדרך של החקירה. עד כה התגלו בירושלים 176 חולי קורונה – שבוע בלבד לאחר ששלושת התלמידים והמורה אובחנו כחולים בנגיף.
ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "המשרד פועל בשיתוף ובתיאום עם משרד הבריאות כדי לאפשר לקדם את הבדיקה האפידמיולוגית, שנועדה לבדוק את מקור התחלואה בבית הספר. כל טענה אחרת מופרכת מיסודה".
בכל המקרים החיוביים שהתגלו בעיר, זוהה קשר נסיבתי לאחד מן המקרים החיוביים בגימנסיה. 138 תלמידים מהגימנסיה, 21 אנשי צוות והורים ועוד מקרים בודדים מ-14 בתי ספר נוספים בבירה - שבכל אחד מהם התגלה קשר כל שהוא לתלמיד בגימנסיה. כמו למשל אחים או הורים לתלמיד בתיכון. בדוח של מרכז המידע והידע של אמ"ן מדגישים בעקבות מקרה הגימנסיה את "הסיכון הקיים בפתיחה מלאה של מערכת החינוך ללא שמירה על כללי הריחוק החברתי".
ביום ראשון, הורים לתלמידים בגימנסיה הביעו ביקורת על המורה שלטענתם היה המקור להדבקה. "המורה שלה הגיע חולה", סיפר אחד ההורים בשיחה עם N12. "הוא הסתובב כמה ימים בבית הספר כשהוא לא מרגיש טוב".
עוז ארבל סיפר שבתו הלומדת בכיתה ט' בבית הספר נדבקה בנגיף, כמו גם אשתו. "המורה דיבר עם התלמידים על זה שהוא לא מרגיש טוב", סיפר האב. הוא התלונן על חולשה, סחרחורות וחום. זה לא ילד שאני יכול להפחית את רמת האחריות שלו לסיטואציה – מדובר בגורם חינוכי שאמור להיות אמון על אכיפת ההנחיות של משרד הבריאות ולא רק על הצד הלימודי".
ארבל נמנע מלקבוע באופן חד משמעי שמה שקרה בבית הספר היה מחדל אך טען שכן יש צורך לחקור איך התרחשה הדבקה בסדר גודל כל כך נרחב. "בימים הקרובים אנחנו מעדיפים להתמקד בבריאות של הבית ושל הילדה", אמר. "כל הנושא הזה חייב להיחקר ברמת ההנהלה ומעלה כדי שדברים כאלה לא יקרו שוב בהמשך ושלא נחווה גל הדבקה שני באירועים מהסוג הזה".
אתמול התעוררו חילוקי דעות בין משרד החינוך למשרד הבריאות סביב השאלה אם לחזור ולחלק את התלמידים ל"קפסולות" קבועות. 17 מוסדות חינוך נסגרו כתוצאה מעלייה בתחלואה בבתי הספר, ועמדת הדרג המקצועי במשרד הבריאות היא שיש לסגור את כל התיכונים וחטיבות הביניים.
בכירים בסביבתו של שר החינוך יואב גלנט אמרו כי אי אפשר לסגור את כל מערכת החינוך, מאחר שההערכות הן שמדובר באירוע ארוך של לפחות שנה עד שיימצא חיסון. במקביל נשמעים קולות, גם כן במשרד החינוך, שלא פוסלים חזרה לקפסולות. הוויכוח הזה, ככל הנראה, לא יוכרע במשרדים על ידי ההורים, המורים וראשי הערים - כבר כעת כמה חטיבות הורו על חזרה ללימודים בזום.
בינתיים עוד ועוד מקרים של הידבקויות בנגיף נרשמו בימים האחרונים במערכת החינוך. היום התגלה חולה גם בבית הספר התיכון מקיף ו' בבאר שבע – בית הספר נסגר וכל התלמידים נשלחו לביתם. במקביל, לאחר שהתגלה חולה בעיר הבדואית רהט – קופות החולים החלו במבצע בדיקות בעיר. על פי נתוני משרד הבריאות - 31 בתי ספר וגני ילדים נסגרו לאחר שהתגלו 217 תלמידים ואנשי צוות שנדבקו בנגיף - כמעט 10,000 תלמידים ואני סגל הוכנסו לבידוד בימים האחרונים.
בנוסף למקיף ו', גם בתיכון מקיף ג' בבאר שבע, בבית הספר היסודי נווה מדבר ובגן שיבולת שממוקמים גם כן בבאר שבע התגלו חולים מאומתים והמוסדות נסגרו. גם בתיכון מקיף ז' הוחלט על סגירת בית הספר - למרות שטרם התגלו בו מקרי קורונה. בעקבות הדבקה במשפחה אחת בעיר - נסגרו בנוסף שני בתי ספר ובית ספר יסודי. לאחר שבתחילת השבוע דווח על נדבקים בבית הספר לבנות באשדוד כעת ישנו חשש לנדבקים נוספים בגן ילדים בעיר.