מחקר חדש שפרסמה אוניברסיטה בסין טוען כי הורדת מים באסלה יכולה להפיץ כמות גדולה של חיידקים לאוויר, אולם ארגון הבריאות העולמי מתעקש שהסיכון להדבקה כזו נראה נמוך, אך לא בלתי אפשרי. ואם זהו המצב – עד כמה מסוכנים השירותים הציבוריים ומה ביכולתנו לעשות כדי להימנע מהידבקות. המדריך המלא
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הסכנות הטמונות בשירותים ציבוריים
נשיא התאחדות המדענים האמריקניים, המיקרוביולוג עלי נורי, הסביר ל-CNN שהוא נמנע מכניסה לשירותים ציבוריים מכיוון שהם חדרים קטנים יחסית – מה שמקשה על שמירת הריחוק החברתי, שחיוני למניעת הדבקות. בנוסף, הסביר נורי, שירותים ציבוריים לרוב לא מאווררים מספיק. "חדרי אמבטיה הם חללים סגורים", אמר. "ואין להם חלונות. הנגיף, בסביבה כזו, פשוט מתמהמה".
כל זה מחמיר עם הורדת המים, שעלולה להפיץ את הנגיף. הסכנה הבאה, לא תאמינו – מייבש הידיים, שיכול לפזר את הווירוס למרחק של עד 3 מטרים, כך על פי מחקר שפורסם בשנת 2015. לבסוף, אל לנו לשכוח את המשטחים שמפיצים את הנגיף כמו ידיות דלתות, ברזים ועוד. על כל הסכנות הללו מתווספת המשמעותית ביותר – התקהלות.
כיצד ניתן לשמור על עצמנו?
אם כך, העדיפות היא להימנע משירותים ציבוריים ככל הניתן. ובכל זאת, לא תמיד יש ברירה. אז הנה לכם כמה כללים בעזרתם תוכלו לשמור על עצמכם גם בשירותים הציבוריים; ראשית, חבישת מסכות וריחוק חברתי מקטינה, כמו בכל מקום אחר, את הסיכון להידבק ולהדביק. כמו כן אם ראיתם תור או צפיפות בשירותים, או אנשים שלא שומרים על ההנחיות – חשבו פעמיים לפני הכניסה.
במידה ויש מכסה לאסלה, לפני הורדת המים – הקפידו להוריד את המכסה על מנת להימנע מהפצת החיידקים. כמובן שגם הקפדה על שטיפת ידיים ושמירה על היגיינה חשובה למדי. "אם יש זוג כפפות חד פעמיות, או אפילו שקית ניילון", הציע נורי, "תלבשו אותם בשירותים וזרקו לפח ברגע שתצאו". ובכל מקרה, יש לשטוף את הידיים למשך 20 שניות לפחות לאחר השימוש בשירותים.
את הידיים, ממליץ נורי, ייבשו באמצעות מגבות נייר. זאת לאור העובדה שמייבשי האוויר מפיצים את החיידקים בחדר – ועל פי מחקרים מגבות הנייר מסירות את החיידקים בצורה יעילה יותר. ולבסוף, השתדלו להימנע ממגע בידית הברז והדלתות, ועשו זאת עם כפפות או מגבות נייר שתזרקו ביציאה.