השהייה הממושכת בבית הובילה רבים מאיתנו לאכול יותר ממה שאנחנו רגילים. רבים מצאו את עצמם פונים למזון מנחם, מטוגן, שומני, עתיר סוכר ונתרן ובעיקר לא מאוד בריא. אבל מה אם היינו אומרים לכם שאתם עדיין יכולים לאכול נשנושים טעימים מינוס רגשות האשמה? הנה כמה חלופות בריאות שיספקו לכם את הקרייבינג למתוק, מלוח וקראנצ'י, מבלי שתצטרכו לוותר על החלק הכי החשוב בנשנוש - הטעם.
מתוק
יוגורט יווני עם זרעי פשתן ובננה
נשנוש מתוק ומרענן שמתאים במיוחד לחודשים החמים. שילוב מנצח של שלושה מרכיבים בלבד שיאפשרו לכם לממש את החשק למתוק באופן הבריא ביותר, בלי סוכר לבן בכמויות גדולות. החלבון ביוגורט, יחד עם הסיבים התזונתיים מהבננה ומזרעי הפשתן ישביעו אתכם לאורך זמן – מה שהופך את זה לקינוח שהוא גם מעולה לדיאטה.
שייק שוקולד וחמאת בוטנים
זה יכול לעבוד מעולה גם בתור נשנוש בין ארוחות וגם בתור שייק שהוא ארוחת בוקר בפני עצמה, שתשאיר אתכם שבעים עד לארוחת הצהריים.
מרכיבים:
- 1 בננה קפואה
- 1 כף אבקת קקאו
- 1 כוס חלב שקדים בטעם וניל (ללא תוספת סוכר)
- 1 כף חמאת בוטנים (טבעית, ללא תוספת סוכר)
- 2 כפות קפיר
- חופן תרד
הוסיפו את כל המרכיבים לבלנדר עד שייצא לכם שייק עם מרקם חלק. ואל דאגה, התרד יספק לכם בוסט בריאותי של המון ויטמין C ו-ויטמין K מבלי שבכלל תרגישו בטעם.
בננה קפואה עם תוספות
קלפו בננה בשלה ושפדו אותה במקל ארטיק (אפשר גם עם קשית). טבלו את הבננה בכף שוקולד מריר נמס והוסיפו שבבי קוקוס (לא מסוכר!). הניחו על גבי נייר אפייה והכניסו למקפיא. מומלץ להכין כמה כאלה מראש, שיחכו לכם במקפיא לפעם הבאה שיתחשק לכם משהו טעים, קפוא ובריא.
נייס קרים
על נייס קרים שמעתם? מדובר במעין גרסה טבעונית לגלידה, אך כזו שהיא קרמית במיוחד (לא סורבה!). והיא אופציה מעולה לקינוח מתוק וטעים – וגם דל קלוריות ובריא. אתם יכולים להיעזר במכונת גלידה, או פשוט להקפיא בננות, להכניס לבלנדר (אפשר להוסיף גם כרבע כוס חלב שקדים/סויה או אחר) ולאכול כשמוכן! אתם יכולים גם להוסיף פצפוצי שוקולד מריר, אגוזים (לא מסוכרים) וכל דבר טעים שבא לכם, בעצם.
מלוח
עוד ב-mako בריאות:
>> אתם ביקשתם: תפריטים לדיאטה של אדל
>> וואו: זה מה שקורה בעור כשמפסיקים להתאפר
>> בלי שיעול: הסימנים לקורונה שמופיעים בילדים
אדממה
עזבו את החטיפים המטוגנים ומלאי הנתרן, כל מה שאתם צריכים זה כמה שקיות של אדממה במקפיא, שתוכלו לשלוף כשבא לכם משהו מלוח לנשנש. שפכו את האדממה הקפוא לתוך סיר מים רותחים ותנו לו להתבשל במשך שתיים-שלוש דקות. לאחר מכן השאירו את האדממה להתקרר (אפשר גם להעביר לקערה עם מים קרים כדי לזרז עניינים ואז לסנן), הוסיפו מעט מלח גס וקצת לימון – ואתם מסודרים. אדממה לא רק יספק את החשק למלוח, אלא גם ייתן לכם מנה טובה של חלבון בדרך.
גרעינים שחורים וגרעיני דלעת
יש שני דברים שכדאי לזכור לפני: להקפיד על כמות (לאכול רק חופן) ולקנות גרעינים לא ממולחים. אם תקפידו על שני הדברים הללו, תקבלו נשנוש קטן שבהחלט עדיף על חטיפים מטוגנים וממולחים.
צ'יפס קייל
כל מה שאתם צריכים לעשות זה לקרוע את עלי הקייל, להוסיף להם שמן זית ומלח – וכמובן תוספות אחרות אם אתם רוצים (צ'ילי, אבקת ווסאבי, פרמזן או כל תיבול אחר לטעמכם). מניחים את עלי הקייל המתובלים על נייר אפייה ומכניסים לתנור. הנשנוש שלכם יהיה מוכן תוך כ-20 דקות (בחום של כ-150 מעלות). את הצ'יפס קייל אתם יכולים להוסיף גם לסלטים.
קראנצ'י
גרגירי חומוס קלויים
אתם יכולים להשתמש בגרגירי חומוס משימורים, סננו אותם היטב וסדרו על נייר אפייה בתבנית. הוסיפו מעל שמן זית ומלח והכניסו לתנור ל-20-30 דקות. כדאי לנער מעט את התבנית כל 10 דקות. כשגרגירי החומוס מוכנים תוכלו להוסיף תיבול נוסף לטעמכם כמו צ'ילי, אבקת קארי, גרידת לימון ועוד) – והנשנוש הפריך שלכם מוכן לאכילה.
תפוח עם חמאת שקדים
שילוב מנצח שמככב בלא מעט תפריטים של מאמני כושר. חשוב להשתמש בחמאת שקדים טבעית ללא תוספת סוכר. הסיבים התזונתיים בפרי ישביעו אתכם לאורך זמן ותקבלו מנה טובה של ויטמין E מחמאת השקדים על הדרך.
ענבים קפואים
ניסיתם פעם להכניס ענבים למקפיא? גם קריספי, גם מושלם לקיץ – וגם נשנוש שהוא סופר בריא ודל קלוריות.