ככל שמשבר הקורונה מעמיק, כך מתגבר החשש שאנשים שלא נדבקו בקורונה אך נזקקים לקבל טיפול רפואי - יפחדו לגשת לבתי החולים כדי להיבדק. ד"ר יוסי בן ארי, מנהל טיפול נמרץ ילדים בבית החולים רמב"ם בחיפה, קורא דרך N12 להורים: "אם ילדיכם חולה - אל תחששו להגיע לקבל טיפול רפואי אצל רופא המשפחה או בחדרי המיון, החשש של ההורים הרסני ופוגע בבריאות של הילד".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"בתקופה האחרונה אנחנו רואים ילדים שמגיעים מאוחר מידי לטיפול", סיפר ד"ר בן ארי. "אני מנהל טיפול נמרץ והם מגיעים אליי עם כל מיני בעיות שהיו מגיעות לרופא הרבה קודם לכן אם לא הקורונה. בעיקר בעיות נשימתיות בילדים שהם כרוניים או סובלים מזיהום וסוכרת. אנחנו מצפים שיגיעו אלינו במצב טוב יותר וזה לא קורה".
ד"ר בן ארי תיאר תמונה קשה: "דיברתי עם אבא של זוג תאומים בני 3 שיש להם בעיות רקע והיה צורך להנשים אותם במשך שבוע וחצי והם היו בסכנת חיים. זה הרבה יותר מסוכן מהקורונה. אנחנו נשלם על זה יותר מאשר על הקורונה".
"לכו לרופא המשפחה, כך תדעו אם להתפנות למיון"
"תמיד חשוב להתייעץ עם רופא המשפחה שמכיר את הילד ויכול לתת דעה אובייקטיבית על מצבו או על החמרה במצבו ואז לפנות או לא לפנות למיון. אך איך הורה יכול לדעת אם כדאי לו להגיע למיון עם הילד?", הוסיף. "המסר שצריך להיות זה כן להגיע לבתי חולים, כי כל חולי הקורונה בבית החולים הם מבודדים, הם לא מסתובבים. לאנשים יש תחושה שחולי קורונה מסתובבים בין המחלקות ויש סכנה להדבקה אבל זה לא המצב".
"אם הילד שלך חולה ואתה מודאג ממצבו, קודם כל צור קשר עם הרופא המטופל ואם אתה מאוד מודאג תגיע לחדר מיון", הסביר. "חייבים להעביר את האחריות לאנשים. אבל מתקבל על הדעת שהרוב המכריע שמגיעים עם הילדים במצב קשה למיון, ההורים שלהם מספיק מודאגים. לא הייתי מציע למישהו עם בעיית עור להגיע למרפאה או למיון, רק אם באמת המצב חמור. צריך לנער את הפחד של האנשים כי הוא יביא לאסונות".
ליצירת קשר עם הכתבת: avivitm@ch2news.co.il