בדיקות דם המוניות לגילוי נוגדנים לקורונה החלו הבוקר (שני) ב"מכבי שירותי בריאות", זאת בעקבות העלייה בתחלואה והחשש מהתפרצות גל שני. הבדיקות החלו במסגרת מבצע שבו יילקחו כ-80 אלף בדיקות ברחבי הארץ. ב"מכבי" הודיעו שבימים הקרובים צפויים להיבדק למעלה מ-20 אלף חברי הקופה בבדיקת דם שנחשבת פשוטה. במקביל, הודיעו גם ב"כללית" שיפתחו בסקר דומה, במסגרתו יידגמו 35 אלף בני אדם. על פי נתוני משרד הבריאות יש בישראל מעל ל-6,300 חולי קורונה פעילים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הבדיקה הסרולוגית לא משמשת לאבחנה של מחלה פעילה, אלא ניתן לגלות בה נוגדנים לקורונה המופיעים כ-21 ימים לאחר המחלה. מי שבגופו נמצאו נוגדנים הוא מי שחלה בקורונה, אך עדיין לא ברור אם אדם שכזה יכול להידבק שוב בקורונה או לא.
ייתכן שיהיו גם אנשים שנדבקו בנגיף וחלו, אך לא יפתחו נוגדנים, אולם מספרם ביחס לכלל החולים צפוי להיות נמוך. רגישות הבדיקה שנעשית לגילוי נוגדנים היא 95%, ויש לקחת בחשבון ששום בדיקה אינה מגלה את סימני ההדבקה בהצלחה של 100%.
"מדובר בסקר מאוד מאוד חשוב", הדגישה סיגל דדון לוי, ראש מחוז השרון מ"מכבי שירותי בריאות". "הוא בעצם מאפשר לנו לקבל מידע על היקף ההדבקה האמיתי. המטרה של הבדיקה היא לראות האם אדם פיתח נוגדנים כתוצאה מחשיפה לקורונה. ההערכה היא שיש פי עשרה אנשים שנחשפו לנגיף מאשר הנדבקים המאומתים".
בקופת החולים "מכבי" מבקשים להדגיש כי הבדיקות הסרולוגיות מבוצעות באופן אקראי. משרד הבריאות הגדיר את המרפאות בהן מתבצע הסקר. ב"מכבי" מדגישים כי אין לפנות לרופאים ולבקש הפניה, במרפאות בהן מבוצע הסקר - יפנה הצוות אל המטופלים הממתינים לבדיקות שגרה.
35 אלף בדיקות בכ-500 מרפאות
גם בקופת החולים "כללית" הודיעו הבוקר שיפתחו בסקר הסרולוגי לגילוי נוגדנים לקורונה. הסקר ייעשה עבור מדגם של האוכלוסייה. במסגרת הסקר, "כללית" תבצע 35 אלף בדיקות ב-480 מרפאות. בקופה מסבירים כי ביצוע הבדיקה הסרולוגית יוצע על ידי הרופא המטפל למי שיופנה לביצוע בדיקת דם במרפאות שבמדגם, ובהתאם לפרופיל הנסקרים שקבע משרד הבריאות - כלומר על פי גיל, מקום מגורים ומגדר. לכל מי שיימצא חיובי לבדיקת הנוגדנים יומלץ לבצע גם בדיקת מטוש, כדי לבדוק אם הנגיף עדין פעיל.