שכונות בירושלים בדרך לסגר? הערב (שבת) תתכנס ועדת השרים לדיון בנושא. משרד הבריאות הודיע לעיריית ירושלים: קבענו קריטריון שכל שכונה בישראל שבה יש יותר מחולה אחד לכל 1,000 תושבים תיחשב "שכונה אדומה". המשמעות: עשרות שכונות בירושלים ייכנסו לסגר אם ועדת השרים תאשר את ההמלצה. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הערב מתכנסת ועדת השרים לענייני "אזור מוגבל", שתחליט אם להטיל מגבלות: מדובר באותה ועדה שקיבלה את ההחלטה להטיל סגר בבני ברק לפני החג. לפי הנוסח שמוגש לוועדה, יוחלט על חלוקה לרובעים עד ל-15 באפריל בשעה 7:00 בבוקר.

זוהי החלוקה המתוכננת

רובע 1 - למעט עוטף ירושלם כפר עקב, אזור התעשיה עטרות, בית חנינא,פסגת זאב ועוטף ירושלים שכונת השלום.

רובע 2, למעט אזור תעשייה הר החוצבים, פארק מטרופוליני עמק הארזים ופארק מטרופוליני עמק מוצא.

רובע 3, למעט אזור תעשיה גבעת שאול, בית הכרם, מינהל מוסדי הר הרצל, יובלים, גנים, רמת דניה ובית החולים הדסה עין כרם.

רובע 5, למעט מינהל מוסדי קריית הלאום ובית דוד.

 

"מדינת ישראל נמצאת בנקודת הכרעה"

במסמך נכתב כי ירושלים עומדת בשלושת הקריטריונים הבאים: 1) כמות החולים – גבוהה ביחס לישובים אחרים, אך לפחות 50 חולים; 2) קצב עלייה בתחלואה הגבוה בשלושת ימים האחרונים, מעל הממוצע הקיים בישראל שהינו 12.2% נכון לתאריכים 7 באפריל - 10 באפריל; 3) שיעור התחלואה ל-100,000 אוכלוסייה – גבוה משיעור התחלואה הממוצע בכלל האוכלוסייה.

עוד הדגישו: "ירושלים היא העיר הגדולה ביותר בישראל, הן מבחינת השטח והן מבחינת האוכלוסיה, ויש בה מגוון של אזורים בעלי מאפייני תחלואה שונים. לכן יש קושי להסתמך באופן בלעדי על הקריטריונים לעיל ביחס לעיר כולה, ויש לבחון את מצב התחלואה בעיר לפי יחידות גיאוגרפיות קטנות יותר. בדיקה של נתוני התחלואה ל-100,000 איש לפי אזורים בתוך ירושלים ועל פי פיזור החולים היחסי בעיר מוביל למסקנה כי יש הצדקה להכריז רק על חלקים מהעיר כאזור מוגבל, כפי שפורט בגוף ההחלטה".

עוד נכתב בהצעה: "להערכתנו חג הפסח, ובכלל זה מגבלות התנועה שהוטלו במהלכו, השפיע מהותית על היקפי הבדיקות, ובהתאם גם על הגידול במספר החולים החדשים בעיר. לכן נמצא שבהחלטה זו אין מקום לתת משקל של ממש לנתון של שיעור תוספת התחלואה בשלושת הימים האחרונים. בתקופת תוקפה של ההכרזה, משרד הביטחון באמצעות פיקוד העורף יבטיח קיום אספקה נאותה של מזון, מצרכים ושירותים חיוניים וסיוע לאוכלוסייה בתוך האזור".

לפי הנוסח שהובא להצעת השרים, "מדינת ישראל נמצאת בנקודת הכרעה, אם להמשיך להטיל מגבלות נוספות כחלק מהמאמצים למניעת התפשטות הנגיף בישראל, או להסתפק בצעדים שננקטו עד כה למרות אפשרות להמשך הדבקה המונית על כל המשמעויות הנובעות מכך".

ראש עיריית ירושלים משה ליאון הודיע הערב: "אני סבור עקרונית כי דין כל השכונות במדינה זהה. החלטה על סגר שכונה צריכה להיות עפ קריטריונים קבועים ורלוונטים, על פי נתוני עומק בכל שכונה". עוד אמר ליאון, שמתח אתמול ביקורת חריפה על הכוונה לחלק את ירושלים לשבעה רובעים: "ראש העיר דורש מהממשלה לסייע במימוש הפינוי בכל דרך"

לדבריו, "ראוי שהטיפול יהיה בבעיה ולא בסימפטום, קרי, לפנות את הנדבקים לבידוד במלונות היעודיים שנקבעו לכך, על מנת למנוע את התפשטות הנגיף ולהסיר את השכונות מהסגר". 

המתווה של ליצמן

לידי N12 הגיעה הצעתו של שר הבריאות יעקב ליצמן לקריטריונים שיקבעו אם להכניס שכונה או יישוב לסגר בצורה אוטומטית. ההצעה גובשה בעקבות המחלוקת בממשלה והביקורת של ראשי יישובים על הנתונים וההנחיות שאינם אחידות.

לפי הנוסח שמקדם ליצמן, ההחלטה תצטרך לעמוד בשלושה תנאים. הראשון: "מספר האנשים שאובחנו כחולי קורונה עולה על 50". השני: "שיעור התחלואה בקורונה ל-100,000 איש גבוה מהממוצע הארצי". השלישי: "שיעור העלייה בתחלואה בשלושת הימים האחרונים גבוה מהממוצע הארצי". רק אם התנאים הללו יתקיימו תוכרז הרשות המקומית, או חלק ממנה כאזור מוגבל.

קרן מרציאנו ודנה ויס השתתפו בהכנת הידיעה.