הביע תמיכה: שר הבריאות יולי אדלשטיין אמר היום (רביעי) בדיון בעניין שעות העבודה של המתמחים בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת כי יפעל לקיצור שעות תורנויות המתמחים. הוא הוסיף כי המהלך "יסייע לנו גם בהתמודדות עם הקורונה ובכלל". יו"ר ארגון המתמחים: "מבקשים את התקנים שהאוצר הקצה ב-2011 כדי להתחיל את קיצור התורנויות מחר בבוקר".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
אדלשטיין אמר את הדברים בדיון שהתקיים היום ב-10:00. בזמן כינוס הוועדה, הפגינו המתמחים מחוץ לכנסת. "נפעל יחד עם המתמחים והארגונים הייצוגיים למציאת פתרון הולם בסוגייה", אמר אדלשטיין. "כולל קיצור שעות במשמרת".
"צריך תוספת תקנים באופן מיידי. זה יסייע לנו גם בהתמודדות עם הקורונה ובכלל", הוסיף. "צריכים לעשות צעדים אמיצים בנושא ההכשרה והגדלת מספר הלומדים, ואולי אולי גם שינוי קריטריונים בקבלה ללימודי רפואה".
שר הבריאות סיכם: "יש מאות אנשים שמחכים להתמחות. תוספת תקנים תאפשר לנו שיפור גם באופן מיידי וגם בקביעת תכנית רב שנתית, שכל שנה יתווספו עוד רופאים. שני עקרונות שאני עומד עליהם: שום פשרה של איכות ההכשרה וקיצור התורנויות".
גם שר העבודה והרווחה איציק שמולי הביע תמיכה במחאת המתמחים: "אני מברך את שר הבריאות על הודעתו האמיצה, שנותנת גיבוי מלא להחלטתי. עלינו לשמור על התמחות מקצועית אבל להפוך אותה ליותר אנושית, ולכן הדרך היחידה לקבלת האישור מטעמי עוברת דרך יצירת מתווה ברור לקיצור תורנויות המתמחים".
יו"ר ארגון המתמחים "מרשם", ד"ר ריי ביטון, השתתפה גם היא בדיון והתייחסה לדרישות המתמחים. "עשר שנים אנחנו נאבקים", אמרה. "החברים אצלנו מצביעים ברגליים. מילאנו כיכרות ומילאנו את בתי החולים בהפגנות".
היא הוסיפה: "אנחנו לא צריכים מתווים וועדות. אנחנו מבקשים את ה-50 תקנים שהאוצר כבר הקצה למתמחים דרך הר"י (הסתדרות הרופאים בישראל) ב-2011 כדי להתחיל קיצור תורנויות מחר בבוקר בעשר מחלקות שונות, והקמת צוות פעולה בין משרדי שיפקח ויעקוב אחרי הפיילוטים האלה".
יו"ר וועדת העבודה, הרווחה והבריאות שניהל את הדיון, ח"כ חיים כץ אמר: "אחרי 25 שעות עבודה בכל מקרה אף אחד לא לומד ולמעשה אתה פוגע בהכשרה שלו, כי הוא שם פיסית אבל הוא לא במגרש. אתה צריך לשפר את איכות החיים של הרופאים במדינת ישראל. של המטפלים וכך גם של המטופלים. לא צריך ועדה ולא לדבר, על כל 4 מתמחים להוסיף תקן 1 וזהו. זה כל כך פשוט. חצי שנה של דיונים זה יותר מדיי, 30 אנשים זה יותר מידי. ככה לא מתקבלות החלטות".