שוב חוזרות לנגב התמונות של מחסומים משטרתיים ו"סגר נושם" על שכונות מגורים, לצד ויכוחים עם תושבים שנראה כי מקלים בחומרת המצב. החזרת הסגר מתקבלת בחוסר אמון במערכת ובחילוקי דעות. ברהט ובערערה נדבקו יותר מ-300 תושבים, כ-60 מהם בתוך שלושה ימים בלבד.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הפעולה של הרשויות מתרחשת בעקבות עלייה במספר הנדבקים בנגיף הקורונה בשתי שכונות ברהט ובערערה בנגב. התושבים נדרשים להישאר בבתים למעט יציאה לקניית מזון, תרופות או לצורך עבודה. מוסדות החינוך נסגרו וחל איסור התקהלות של יותר מעשרה אנשים.
"הוא עבר קורונה, לי לא יקרה כלום!", טען סולטן אבו-גרבוע, תושב רהט. "היה לי עשרים פעם חום, אז מה?". אבו-גרבוע התחבק מול המצלמות עם אדם שחלה בקורנה: "אני בלי מסכה, בלי שום דבר. הוא מאמין בראש שלו שהוא עם קורונה. שימשיך להאמין. אני לא מאמין בדבר שקוראים לו 'קורונה'. אני מאמין בשפעת וזהו. מוכן לקחת את השפעת שלו, לשבת איתה איזה עשרה ימים בבית ולהחלים. אם היא הייתה מסוכנת לא הייתי מחבק אותו".
תושב אחר טען: "אני חושב שקורונה זה לא דבר שצריך לפחד ממנו, אבל צריך להיזהר". עוד נשמעו קולות ברהט שמודאגים מההשלכות: "אי אפשר להעניש את כל השכונה הזאת בגלל משפחה".
הנתונים מראים על עלייה משמעותית במספר הנדבקים. ברהט נדבקו 27 איש בתוך שלושה ימים ובערערה – 32 איש. ברהט כולה, עיר של כ-70 אלף תושבים, נדבקו עוד 198 – מדובר ב-32 נדבקים לכל עשרת אלפים תושבים. בערערה, שבה מתגוררים כ-18 אלף איש, נדבקו בסך הכול 134 איש – 77 נדבקים לכל עשרת אלפים תושבים. והמשמעות - מגמת עלייה חדה, שהסגר הוא הניסיון לעצור את שרשרת ההדבקה.
רומל אל-עטווה, תושב רהט, סיפר: "כל המשפחה, עברנו את הקורונה. לא היו אפילו סימנים של חום. הקורונה זה דבר שלא נכנס לראש. האמת, הסגר הזה עושה לנו קצת פקקים. חוץ מזה זה בסדר - כי יש אנשים שלא שומרים, אחי. יש אנשים שלא שומרים והם לא מכבדים. צריך לשמור, אחי. זה בריאות של בן אדם".
קופות החולים עיבו את מערך הבדיקות באזור, כ-150 חיילי מילואים של פיקוד העורף הוצבו כדי לסייע בהסברה. רהט וערערה בנגב לא לבדן, כמובן. בימים האחרונים רואים עלייה בתחלואה גם בבני ברק, למשל, באום אל-פחם ובמקומות נוספים. נראה שאם המצב לא ישתנה בקרוב, יישובים נוספים עלולים להיות מוגדרים "אדומים".