אחד הענפים שספגו את המהלומה הקשה ביותר עקב המאבק בנגיף הקורונה הוא ענף המסעדות. החשש מהתפרצות המחלה במרחבים סגורים הוביל להשבתת מסעדות רבות. סרטון ויראלי מיפן שמופץ לאחרונה, בו מוצג ניסוי המדמה אכילה במזנוני הסעדה ("בופה"), מראה את האופן המהיר בו נגיפים וחיידקים עוברים מאדם לאדם במסעדות מסוג זה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בתאגיד השידור הציבורי של יפן ערכו ניסוי בו השתמשו בטכניקה המוכרת של "צביעה" באמצעות חומר שנראה לעין האנושית רק תחת תאורת אולטרה-סגול. במסגרת הניסוי, עשרה משתתפים נכנסו לחדר המדמה מסעדה בה יש מזנון וקיבלו הנחייה להתנהג כמו שהם רגילים. רק אחד מהמשתתפים סומן בתור "נשא" באמצעות החומר השקוף.
בסוף הסרטון החלל הואר בתאורה המיוחדת וניתן היה לראות בקלות איך החומר, שייצג את הנגיף לכאורה, התפשט על אוכל, כלי הגשה, צלחות ואפילו על פניהם של חלק מהמשתתפים.
מומחים מסבירים כי באמצעות שיטה זו ניתן להבין בקלות כיצד שמירה על היגיינה באמצעות שטיפת ידיים נחוצה כדי לעצור את התפשטות המחלה. "הסרטון מדגים כמה יעילה הפצה ממשטחים לבני אדם", אומר ג'ון ניקולס, פרופסור לפתולוגיה באוניברסיטת הונג-קונג. "עם זאת, הניסוי מתאר רק את הסיכוי להתפשטות, ולא מוכיח את ההדבקה עצמה", מחדד קנטארו איווטה, מומחה למחלות זיהומיות מאוניברסיטת קובה.
שני המומחים הסכימו כי זו דרך טובה להראות את החשיבות של שטיפת ידיים בהפחתת היקף העברת חומר שעלול לגרום לזיהומים.