חודשיים בדיוק לאחר שסיפרנו לכם על הקאמבק של רשת KFC לחיינו, הנה זה קורה. היום, ולמען הדיוק ממש בעוד שעתיים, ייפתחו רשמית דלתות הסניף הראשון של KFC המחודשת בישראל - ואנחנו נסענו למסעדת הבכורה בנצרת כדי לטעום ולבדוק האם הזיכרונות החמים והפריכים של חו"ל באמת עשו עלייה.

מדובר בפעם הרביעית שהרשת מנסה את מזלה בישראל. בפעמים הקודמות זה לא ממש צלח - עם ניסיונות כושלים לספק גרסה כשרה לעוף המטוגן של הרשת שכבשה את העולם. הפעם מביאים לנו את המתכון המקורי, שנשמר בסוד וכולל 11 תבלינים, על דרך ההכנה המסורתית שלו, בתקווה שהקהל המקומי יצביע הפעם ברגליים.

עומר זיידנר, שאחראי על KFC המקומית בסיבובה הנוכחי, מסביר שהבחירה בנצרת דווקא לפתיחת הסניף הראשון נובעת מהיותה יער תיירות פופולרי, ושבתקופה הקרובה צפוי להיפתח סניף גם בתל אביב.

ועכשיו לעניין שלשמו התכנסנו: התפריט של KFC ישראל כולל כמובן את דלי העוף המטוגן, שהפך לסמל של מנות הרשת, ובתוכו שלל נתחי עוף מטוגנים וכנפיים חריפות. בנוסף תמצאו בו מבחר ראפים והמבורגרים, וגם מנות בריאות יותר שמבוססות על חזה עוף וסלטים. מבחינת מנות מיוחדות שיש בארץ, לתפריט הישראלי נוסף המבורגר בתוספת חלפיניו עם תפוח אדמה וקציצה שהיא בעצמה כבר מוחרפת.

ארוחת קולונל דאבל טאוור ב-KFC החדש (צילום: רשת KFC, יח"צ חו"ל)
ארוחת קולונל דאבל טאוור ב-KFC החדש | צילום: רשת KFC, יח"צ חו"ל

למה שהפעם זה יעבוד?

"הציבור הישראלי רוצה לטעום בדיוק מה שהוא ניסה בחו"ל, וזה הדבר הראשון שאנחנו מביאים הפעם", מסביר מנכ"ל הרשת בארץ, יש לנו את הפריבילגיה ללמוד מלקחי העבר, עשינו עבודת מחקר מעמיקה, ועלו שם כמה דברים חשובים כמו זה שהפעם אין פשרה על נושא המוצר - זה בדיוק כמו בחו"ל, וזה מוצר ללא פשרות שמוכן במקום. הדבר השני הוא שאנחנו רוצים לבנות מאסה קריטית של סניפים - אי אפשר לטפטף את זה כמו שניסו בעבר. אז אנחנו שואפים לפריסה רחבה במהרה, מצפון עד דרום, עשרות סניפים תוך שלוש שנים"

המחירים של הרשת בישראל גבוהים יותר מאלה של הסניפים בחו"ל, אבל כך גם מחירי חומר הגלם בארץ וכוח העבודה. עדיין מסבירים פה שמנסים ברשת להעניק תמורה לכסף, כשגם המנות הגדולות ביותר שמיועדות לחלוקה משפחתית כמו הבאקטים, מתומחרות בפחות מ-100 שקלים.

קלאסיק זינגר בורגר ב-KFC החדש (צילום: רשת KFC, יח"צ חו"ל)
קלאסיק זינגר בורגר ב-KFC | צילום: רשת KFC, יח"צ חו"ל
מנת הסטרייפס, KFC (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
מנת הסטרייפס. אויש זה טעים | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

ומה בגזרת הטעם? ובכן, ניסינו שלל מנות ואומנם לא חשנו שמדובר בהעתק מדויק למנות שבארה"ב (אולי בגלל ההבדלים בעופות עצמם), אבל אי אפשר להתווכח עם העובדה שיש פה מנות טעימות. בגזרת העוף המטוגן אהבנו בעיקר את הסטרייפס - רצועות חזה עוף מטוגנות ששומרות על עסיסיות מעולה. גם הכנפיים החריפות היו מצוינות - מעקצצות באופן נעים ופריכות הרבה יותר מהגרסה הקלאסית.

עוד טעמנו המבורגר, שהוא בגדול כריך עם עוף מטוגן, שהיה קצת יבשושי מדי לטעמנו, וטורטייה שהייתה יותר מקצת יבשושית. בקיצור, רוב המנות טובות, אבל אם אתם שואלים אותנו - הכי כדאי להישאר בבייסיק: פשוט עוף מטוגן. עוד נקודה לרעת הסניף החדש היא הרטבים, שלא מגיעים לקרסוליים של אלה שאנחנו מכירים מחו"ל. אבל אם לשפוט לפי עשרות האנשים שכבר עכשיו צובאים על הדלתות - כנראה שבכל זאת יהיה בסדר.

KFC. פאולוס השישי 116, נצרת. שעות פעילות: 11:00-23:00