בשבוע שעבר הורה משרד הבריאות לצמצם את פעילות טיפות החלב ולאפשר רק את שירותי מתן החיסונים ומעקב אחרי ילוד טרי. ולמרות זאת בקופות החולים מדווחים כי מסתמנת ירידה בכמות המתחסנים. פרופ' צחי גרוסמן מזכ"ל הארגון לרפואת ילדים קורא להורים לא לוותר על החיסונים לתינוקות ולהגיע לטיפות החולים בהתאם להנחיות: "זה הגיוני שהורים בלחץ אבל חשיבות החיסונים מנצחת את הקורונה".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"צריך להבין שפעילות המעקב השגרתי של טיפת חלב בשנתיים הראשנות כוללים הרבה מאוד רכיבים", הסביר פרופ' גרוסמן. "הרצון של משרד הבריאות למנוע התקהלות או הדבקה הזיזו אותם קצת הצידה. אך נשארו שני רכיבים חשובים - האחד מעקב ילוד אחרי לידה, שזה דבר מאוד חשוב בעיקר סוגיות של ירידה במשקל ואכילה טובה , והשני זה לבדוק שאין רמה גבוה של צהבת".
עוד הדגיש פרופ' גרוסמן: "יש דברים שהקרונה לא שינתה אותם כמו דיכאון אחרי לידה. חשיבותם מנצחת את הקורונה ויש לאתר וטפל בהם בזמן. עד גיל חודש - מעקב ילוד טרי, הטיפולים נשארו כרגיל ולא משתנה".
"ההורים דוחים מפגש עם טיפת חלב עד יעבור זעם, אבל חיסונים זה חשוב".
על החשש של הורים לגשת עם ילדיהם לטיפת חלב ולבצע חיסונים, אמר פרופ' גרוסמן: "הדבר הנוסף זה החיסונים שאותם לא שינו ונשארים בתוקפם - כמו דלקת קרום המוח שיתוק ילדים טטנוס. מחלות שלא הלכו הביתה כי הקורונה כאן, הם כאן והסכנה עדיין קיימת ולכן החיסונים עדיין תקפים".
דלקת קרום המוח למשל, היא מחלה קשה ועשויה להיות קטלנית. בין הגורמים הנפוצים של דלקת קרום המוח, הוא חיידק המנינגוקוק B. כאשר האוכלוסיה הרגישה ביותר לתחלואה בו הם תינוקות עד גיל שנתיים (פי 10 מאדם בוגר). בישראל רשום חיסון לחיידק שמומלץ על ידי משרד הבריאות ומצליח למנוע את התחלואה בו.
"חשוב להגן על התינוקות האלו כפי שהיה חשוב להגן עליהם לפני חודשיים. ההורים דוחים כל מפגש עם טיפת חלב או קופות חולים עד יעבור זעם וחלק מהמקרים זה בצדק, אבל חיסונים זה חשוב. אי אפשר לתת אותם וירטואלית".
על החשיבות של נתינת החיסון לילד בגיל הרך, ציין פרופ' גרוסמן: "צריך להבין שרוב החיסונים שניתנים בגיל הזה הם רלוונטים לגיל הרך, אי אפשר לדחות אותם בגלל הקורונה. הם לא נותנים הגנה לגילאים גדולים יותר. מערכת החיסונית של התינוק לומדת איך להיות מחוסנת עלי יד מתן מנות מסוימות של כל חיסון. כל המטרה של הסדרה הזאת היא להגן על דברים שקורים בגילאים האלה. אם אנחנו דוחים את זה משאירים ילד לא מוגן שלא רכש את ההגנה הזאת. אם הוא יתקל בחיידק אז הנגיף זה יכול לשנות את חייו לכן אי אפשר לדחות את החיסון".
לסיום, פרופ' גרוסמן הדגיש על הצורך לשמור על הנחיות משרד הבריאות, גם כשזה מגיע לנושא חשוב כמו חיסונים: "עוד לפני שמגיעים לטיפת חלב, כבר כשקובעים תור חשוב לשאול מה ההנחיות במקום. טיפות החלב דורשים שמי שיש לו חום או אחד מבני המשפחה יש להם חום, אז שידחו את הפגישה עם טיפת חלב בכמה ימים. וכמובן להישמר במרחק של שני מטר".