אחד הכלים החשובים ביותר להערכת קצב התפשטות הנגיף בישראל לעומת מדינות אחרות הוא מדד קצב הכפלת החולים. כלומר – בתוך כמה ימים מוכפל מספר החולים במדינה. במדד זה ככל שהמספר גבוה יותר, כך קצב ההדבקה נמוך יותר ומצבך טוב יותר.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ביפן מפעילים אמצעי אכיפה ושליטה שהאטו במידה ניכרת את קצב ההכפלה – ומספר החולים מכפיל עצמו בכל שישה ימים בלבד. בישראל לעומת זאת, כמו גם בבריטניה, מספר הנדבקים מוכפל בכל שלושה ימים. באיטליה ובספרד מדובר במספר רב יותר של נדבקים וקצב ההכפלה מעט גבוה יותר - בכל יומיים.
באשר לכמות הבדיקות שנעשות - ישראל במקום השלישי אחרי דרום קוריאה וסין עם 1,230 בדיקות לכל מיליון תושבים ביום. זאת, בין היתר בזכות הפעילות המאומצת להגדלת מספר הבדיקות בימים האחרונים. דרום קוריאה במקום הראשון עם 3,696 בדיקות ביום וסין במקום השני עם 2,820. אחר כך ברשימה איטליה עם 826 ובריטניה עם 347 בדיקות בלבד.
עניין נוסף שיש לתת עליו את הדעת הוא סקירת האוכלוסייה. אי אפשר להבין את תמונת הקרב שאיתה אנו מתמודדים בלי שיהיו לנו נתונים מהשטח. בימים האחרונים הונחה על שולחנם של משרד הבריאות ושל משרד ראש הממשלה הצעה של מכון ויצמן לעשות סקר מסודר ומפוזר גיאורגרפית במינימום עלויות, אולם טרם התקבלה החלטה בעניין.