בסוף השבוע התברר כי חלתה עובדת במעון "עלה מוריה" בגדרה, שבו נמצאים דיירים עם שיתוק מוחין ונכויות. אחותו של אחד הדיירים פרסמה פוסט נוקב - ודרשה שאחיה יעבור בדיקות: "אם יתחילו אצלו תסמינים, או אצל כל דייר אחר, זה יהיה מאוחר מדי". עד כה נעשו בדיקות קורונה רק לחלק מהחוסים ואנשי הצוות במעון, למרות שלרובם מערכת חיסון חלשה במיוחד.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

ליאור מלמד כתבה בפייסבוק: "כפיר החיים שלי ואחי הבכור נמצא במעון. הדיירים שם סיעודיים לחלוטין, וזקוקים לעזרה בהכול". היא התייחסה למחלת העובדת ואמרה: "אחת המטפלות שנמצאת עם הדיירים 24/7 מקלחת אותם ומחליפה להם אומתה עם קורונה. המעון עושה מאמצים רבים וכל שביכולתו כדי למנוע התפשטות וכך גם אסון גדול!".

"מה הבעיה? הבעיה היא שהריאות של אח שלי לדוגמא מתפקדות רק כ-30%", הסבירה. "מערכת החיסון של הדיירים שם, כ-30 ילדים מדהימים, חלשה באופן טבעי. אין זמן לחכות!". עוד אמרה: "התשובה ממשרד הבריאות היא שבדיקות קורונה יעשו אך ורק לדייר עם תסמינים ואף ציינו מהמשרד שישנו מחסור חמור בבדיקות בארץ".

עוד הוסיפה: "הילדים האלו אינם ילדים רגילים, הם מיוחדים ומדהימים ותלויים לגמרי בנו שנדאג להם.
בדיקות קורונות לכלל דייריי המעון ולצוות שבא במגע עם אותה המטפלת יכולים להציל את אח שלי ולהציל רבים אחרים!! אין דבר הגיוני יותר מלעשות בדיקות קורונה לדיירים חסרי הישע שהיו במגע עם המטפלת
אנא עיזרו לנו לייצג את אילו שלא מסוגלים לדבר בשם עצמם ולהשיג דבר כל כך מתבקש - בדיקות".

גורמים במעון אמרו ל-N12 כי במעון ביקשו שייקחו בדיקות מכל הדיירים- אבל מד"א לקחו רק ממי שבא עם העובדת במגע, ולא מכל הדיירים או מאנשי הצוות. 

 

ממשרד הרווחה נמסר: "משרד העבודה והרווחה מעדכן כי הוא טיפל אתמול ובמהלך הלילה באירוע במוסד סיעודי של מינהל מוגבלויות בגדרה. במעון עלה מוריה חלתה אחת המטפלות בקורונה ובעקבות כך הוכנסו 41 דיירים ואנשי צוות לבידוד. המשרד, בסיוע פיקוד העורף, הכין שני מתחמי בידוד נפרדים וסיפק לאנשי הצוות חליפות מיגון. כמו כן המשרד תגבר את המעון במטפלים. פיקוד העורף גם ביצע חיטוי של המקום. חיילי וקציני הפיקוד שהגיעו למקום סייעו בהקמת מתחמי הבידוד ובהעברת החוסים ומד"א הגיע לקחת בדיקות מהדיירים.

תגובת משרד הבריאות: "המקרה מוכר למשרד הבריאות ומטופל תוך התחשבות רבה למצבם של החוסים. יחד עם זאת, יצויין כי למחלה תקופת דגירה. תוצאה של בדיקה נכונה רק לרגע בו נלקחה ואינה מהווה ערובה לכך שהחולים חס וחלילה לא נדבקו במחלה. לכן ייערך מעקב צמוד לחוסים ובמידה ומי מהם יפתח תסמינים הוא ייבדק באופן מיידי".