בשל בהלת הקורונה, והנהלים החדשים עליהם הכריזו ראש הממשלה ומשרד הבריאות, כ-100 בתי מלון הודיעו היום (חמישי) שהם סוגרים את שעריהם. כ-100 בתי מלון נוספים צפויים להיסגר ביום ראשון. בענף המלונאות בארץ צופים הפסדים של כ-850 מיליון שקלים מדי חודש של המשבר. בינתיים – נרשמה עלייה במספר מבקשי העבודה, כשרוב העובדים מגיעים מתחום התיירות והמלונאות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בענף התיירות בארץ מבקשים כעת, בשל המשבר החריף, העברת תקציב ייעודי של 500 מיליון שקלים למשרד התיירות. התקציב ישמש, כך לטענתם למניעת קריסת בתי מלון ופיטורים של עשרות אלפי עובדים.
על פי ההערכות, הפגיעה בענף המלונאות צפוי להסתכם ביותר מ-10 מיליארד שקלים – במידה והמשבר יימשך לאורך השנה. המשמעות, היא פיטורים של כ-12 אלף עובדים ו-5,000 עובדי קבלן. 12 אלף עובדים נוספים יוצאו לחופשה ללא תשלום.
מלבד תקציב החירום שדורשים בענף, ישנה גם דרישה לדחייה של תשלומי הארנונה עד לקבלת סיוע מהמדינה, מתן פיצוי למעסיקים של ידי בידוד של עובדים שלהם, ודחייה מידית של התשלומים למע"מ, ביטוח לאומי ומס הכנסה.
מהתאחדות המלונות נמסר בתגובה: "מכה קשה נוספת לתעשיית המלונות המוכה. המלונאים אופטימיים מטבעם, מבינים כעת כי הממשלה הכריזה עליהם מלחמה ואחרי חיסול התיירות מחו"ל פוגעים כעת קשה גם בתיירות הפנים. הממשלה פוגעת ועליה לשלם ומהר. ממשלת ישראל חייבת לחשוב גם על היום שאחרי הקורונה והיום היא פוגעת קשה שוב במנועי הצמיחה".
יוסי פתאל, יו"ר לשכת התיירות הנכנסת לישראל: "ענף התיירות הנכנסת הוא קריטי למדינת ישראל והוא ענף מספר 1 בתיירות. מרבית התיירות המשווקת לישראל מגיעה באמצעות המארגנים - הם אלו שממלאים את המטוסים, את המלונות, את המסעדות ולכן לפני שדואגים לחברות התעופה ולמלונאים - חייבים לדאוג לנו ולהכריז עלינו כעל משק לשעת חירום. הממשלה חייבת לאפשר לנו להחזיק את העובדים בשכר, כדי שכאשר נצא מהמשבר הם לא יתפזרו לכל עבר ולא יהיו מספיק אנשים עם ידע וקשרים בינלאומיים עם גורמי התיירות בחו"ל שיוכלו לשקם את מה שמתמוטט עכשיו".