אתם בטח מכירים את זה: הלו"ז שלכם באמצע השבוע לא מאפשר לכם לישון יותר מ-5-6 שעות בלילה, אז אתם משלימים את שעות השינה החסרות בסופי השבוע. כבר הוכח ששינויים דרסטיים בכמות שעות השינה יכולים לשבש את מחזור השינה שלנו ולגרום לנו להיות עייפים יותר. אבל כעת נמצאה הוכחה נוספת לכך שהדבר הכי טוב שאנחנו יכולים לעשות – זה להיות עקביים בכמות שעות השינה שלנו.
צוות חוקרים מאוניברסיטת הרווארד מצאו ששינוי לו"ז השינה ב-90 דקות (כלומר אם ישנתם 90 דקות פחות או 90 דקות יותר ממה שאתם בד"כ רגילים לישון), העלה משמעותית את הסיכוי לסבול ממחלת לב או מהתקף לב, כך לפי מחקר שפורסם אתמול (ב').
במשך חמש שנים עקבו החוקרים אחר יותר מ-2,000 אנשים בין הגילים 45 ל-84, במצב בריאותי תקין, שלא סבלו ממחלות לב וכלי דם. הם עברו בדיקות שונות כדי לבחון את מצבם הבריאותי ולאחר מכן התבקשו לישון עם מכשיר שהוצמד לפרק כף היד שלהם, שעקב אחר שעות השינה שלהם במשך שבעה ימים. החוקרים הופתעו לגלות שלמרות שמשתתפים רבים היו גמלאים בפנסיה, כרבע מהם ישנו בשעות לא סדירות.
עוד ב-mako בריאות:
>> מין מסוכן: זו התנוחה המינית הכי מסוכנת שיש
>> 5 מזונות מעובדים שדווקא כדאי להתחיל לאכול
>> קורונה: האם אנחנו צריכים להצטייד במזון?
כך השינה שלכם משפיעה על בריאות הלב
לפי החוקרים, לו"ז שינה קבוע נחשב לכזה שנשאר זהה (או עד 30 דקות הבדל) במשך שבעה לילות ברצף. כשהחוקרים השוו אנשים עם לו"ז שינה קבוע ואנשים עם לו"ז שינה לא קבוע, אלו ששעות השינה שלהם השתנו נמצאו בסיכון גבוה יותר פי 2 ללקות במחלות לב וכלי דם תוך תקופה של כחמש שנים. הקשר הזה בין שעות שינה למחלות לב נשאר חזק גם אחרי שהחוקרים הביאו בחשבון גורמי סיכון נוספים למחלות לב וכלי דם, כמו לחץ דם גבוה, אינסומניה, דום נשימה בשינה ומשך השינה.
החוקרים סבורים כי לו"ז שינה משתנה ולא עקבי עשוי להיות גורם סיכון עצמאי למחלות לב וכלי דם. מחלות לב הולכות ונעשות נפוצות יותר בעולם ונחשבות לאחד מגורמי התמותה הנפוצים ביותר. הן מהוות סיבת המוות השנייה בישראל. מומחים מזהירים במיוחד מפני אורח חיים עמוס ורווי סטרס שמוביל ללילות עם שינה מועטה באמצע השבוע – ולהשלמת שעות שינה בסופ"ש, הרגל נפוץ שרק בשנים האחרונות אנחנו מבינים כמה הוא עלול להזיק לבריאות.