מומחים ופוליטיקאים בישראל מפצירים בציבור שוב ושוב לציית להנחיות משרד הבריאות, תחת איום קבוע: "אנחנו לא רוצים להיות איטליה". ואכן, באיטליה הקורונה הכתה בצורה קשה במיוחד: יותר מ-50 אלף בני אדם נדבקו בנגיף, ויותר מ-6,000 מתו עד כה. נראה שישראל עלולה למצוא עצמה באותו המצב.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ממבט על התקדמות התפשטות המגפה בישראל מאז שזוהה החולה הראשון, עולה מגמה מטרידה – התואמת כמעט לחלוטין את זו של איטליה: עלייה משמעותית במספר החולים, שהולכת וצוברת תאוצה.
הנתונים תואמים לדברים שאמר מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, בשיחה עם ראש הממשלה נתניהו, בה הביע חשש שישראל תגיע למצב דומה לזה של איטליה אם ההנחיות לציבור לא יוחמרו עוד. במשרד מבקשים להגביל אף יותר את הציבור הרחב, במטרה לבלום את התפשטות הנגיף בישראל.
אם לא תושג שליטה על המחלה, ישראל עשויה למצוא עצמה עם מספר גדול הרבה יותר של נדבקים ומתים. כיום מספר הנדבקים באיטליה עומד על מעט יותר מ-1,000 לכל מיליון תושבים – בישראל, משמעות הדבר היא יותר מפי ארבעה ממספר הנדבקים כיום, תוך פחות משבועיים.
רובם המכריע של המומחים קובע שהדרך היחידה לבלום את התפשטות הנגיף היא שמירה קפדנית על הנחיות משרד הבריאות: צמצום היציאות החוצה למינימום; שמירה מחמירה על היגיינה ובפרט רחיצת ידיים על בסיס קבוע; והימנעות ממפגשים עם מי שאינם גרים עמכם באותו הבית. אם אין מנוס מיציאה מהבית, חשוב להקפיד על מרחק של שני מטרים מכל אדם אחר בזמן השהות בחוץ.
בישראל, בשלב זה, ישנם שני מתים בלבד מקורונה – שניהם מבוגרים שסבלו ממחלות רקע. עם זאת, צעירים רבים נדבקו בנגיף, וברחבי העולם גם צעירים מתו ממנו. צעירים גם יכולים להעביר את הנגיף הלאה למבוגרים ולאנשים בקבוצות סיכון, אפילו אם הם עצמם לא חשים סימפטומים. משכך, ההנחיות רלוונטיות לכלל האוכלוסייה ולא רק למי שבקבוצת סיכון מוגברת למות כתוצאה מהידבקות.
בנוסף, מדינות שהצליחו לבלום את התפשטות הנגיף הן מדינות שבהן בוצעו בדיקות רבות ובודדו לחלוטין מי שזוהו כנשאים שלו – תוך הטלת קנסות משמעותיים על מפירי הבידוד.