ברקע ההחרפה המשמעותית של הנחיות משרד הבריאות בעקבות התפשטות נגיף הקורונה בישראל, ד"ר אודי קלינגר, סגן ראש שירותי בריאות הציבור, מביא ל-N12 את התשובות להשאלות הבוערות סביב המצב החדש והלא מוכר לציבור הישראלי.
האם ידוע על מספר רב של אנשים שנדבקו בקהילה?
אין כמות גדולה של חולים שנחשפו לחיידק בקהילה. עדיין לא במספר משמעותי.
למה כבר מאתמול לא סגרו את בתי הספר?
מתחילת האירוע המדיניות שלנו מתאימה את עצמה למציאות. אם בהתחלה הגבלנו כל הזמן את המדינות שהשבים ממנה צריכים להיכנס לבידוד וגם בנושא של המצב היבשתי עברנו מ- 5000 ל-2000 ואז ל-100 בהתכנסויות, ניתן להבין שזה מותאם למצב. לזה מתווספת גם הבדיקה שעורכים למי שחולה בדלקת הריאות.
אם לא נקטין את מצב התחלואה אנחנו נגיע למצב של איטליה. המטרה של מה שאנחנו עושים היא להאט את קצב התחלואה ולאפשר למערכות להתמודד עם החולים הקשים.
כמה זמן עד שחולה קשה מחלים מהקורונה?
משך אשפוז של חולה קשה יכול להימשך מספר חודשים.
מה הם האמצעים שאיתם תגדילו את מספר הבדיקות?
אנחנו בוחנים טכנולוגיות חדשות לבדיקות מהירות הכוונה לעלות ל-2000 בדיקות ליום. כרגע אנחנו עומדים על 600 בדיקות ביום.
האם יש לכם הערכה כמה אנשים אמורים להיות בבידוד?
אנחנו מעריכים שיש כמות משמעותית של אנשים שלא דיווחו שהם בבידוד. יכול להיות שהם בבידוד אך לא דיווחו על כך.
עד מתי תפרסמו את החקירות על כל חולה?
אנחנו מעריכים שבסופו של דבר ככל שמספר הנדבקים יעלה, נגיע למסקנה שזה לא אפקטיבי לפרסם את החקירות. גם ככה לאדם מן השורה לא נוח לעקוב אחרי החקירות של המיקומים. אז כשנעמוד כבר על מאות נדבקים זה כבר לא יהיה משמעותי. הפתרון במצב כזה יהיה להמשיך ולהגביל מגע בין אנשים.
בערב תצא החלטה להפסיק את הלימודים. מה המשמעות מבחינת הילדים?
הילדים שלא ילמדו, לא יצטרכו להישאר בבתים. כל עוד הם אינם חולים או אינם חשודים כנשאי המחלה - לא נמנע את יציאתם מהבית. המטרה היא למנוע התקהלויות. שוקלים גם למנוע את ההתכנסויות של 100 איש, הכל יוחלט בהתאם למצב.