בתאריך ה-9.11 (ש') יציינו בעולם את יום החופש. הסיבה לבחירת התאריך הספציפי היא ציון אירוע נפילת חומת ברלין בשנת 1989. החומה, שחילקה את ברלין לשני חלקים ומנעה מאנשיה לעבור בחופשיות בין הגבולות, הפכה עם השנים לסמל החופש. 

מוזר לחשוב שעד לפני 30 שנה חלקים גדולים בגרמניה בכלל ובברלין בפרט היו לא נגישים לתיירים מישראל. כיום, למרות העבר הקשה בין המדינות, ישראלים רבים נוסעים לבקר בברלין ואפשרויות ההגעה הן רבות וזולות מתמיד. חברות לואו קוסט כמו איזיגט וייז וריינאייר לצד לופטנזה, אייר פרנס ואחרות מציעות עשרות טיסות בכל שבוע. מחיר טיסה מתל אביב לברלין, ל-4 ימים 14.12.19 - 17.12.19, מתחיל מ-70 דולר הלוך-חזור, כך על פי אתר טרווליסט.

ברלין (צילום: shutterstock By canadastock)
היום זה אחד היעדים האהובים על הישראלים. ברלין | צילום: shutterstock By canadastock

מלבד ברלין ומדינות נוספות במזרח אירופה, שנפתחו לתיירים רק בשנים האחרונות, יש לא מעט יעדים מסביב לעולם שהיום הישראלים מבקרים בהמוניהם, אך עד לא מזמן נחשבו ליעד שאסור או מסוכן מדי לטייל בו. באתר השוואת הטיסות - טרווליסט, הזכירו לנו כמה מהיעדים הללו:

הודו

לאחר תקופה ארוכה של קרירות ביחסי שתי המדינות שנמשכה החל מיום הקמתן, אז הודו סירבה להכיר בנו וישראלים בודדים ואמיצים בלבד הגיעו אליה, בתחילת שנות ה-90 היחסים החלו להתחמם וכיום הם כוללים שיתופי פעולה רבים והמונים מגיעים לטייל בתת היבשת. חברות אל על, ארקיע ואייר אינדיה מפעילות היום קווים ישירים והגישה להודו הפכה קלה וזולה יותר.

טיסות ישירות למומביי, 07.11.19 - 13.11.19, עם אל על 330 דולר , ולגואה, 19.11.19 - 26.11.19 עם ארקיע 460 דולר.

רוסיה

גם יחסי ישראל–רוסיה, כמו כל הגוש המזרחי, ידעו עליות ומורדות רבות. עם התפרקות ברית המועצות, הפך שגריר ברית המועצות בישראל, לשגריר רוסיה בישראל, וכוננו יחסים דיפלומטיים. בעשור האחרון ניכר שיתוף פעולה נרחב בין שתי המדינות, ששיאן בביטול הוויזות בספטמבר 2009. על פי נתוני טרווליסט, מדובר באחד היעדים המבוקשים כיום על ידי הישראלים שכבשו את סוצ'י, סנט פטרסבורג ומוסקבה.

ביקור בסוצ'י, 27.11.19 - 01.12.19, עם אירופלוט, יעלה החל מ-250 דולר.

סוצ'י (צילום: Serjio74, shutterstock)
סוצ'י | צילום: Serjio74, shutterstock

זמביה

מדינת ישראל מקיימת כיום יחסים דיפלומטיים עם הרפובליקה של זמביה. שגרירות ישראל בניירובי שבקניה משמשת גם כשגרירות ישראל בזמביה. המדינה מחזיקה שגרירות בישראל שנפתחה בתחילת ספטמבר 2015, בתל אביב-יפו, אז כוננו יחסי מסחר, דיפלומטיה וכן תיירות.

ביקור בזמביה דרך טיסה ליוהנסבורג, 10.09.20 - 30.09.20, עם אתיופיאן איירליינס, יעלה החל מ-350 דולר.

זמביה (צילום: Matt Elliott shutterstock)
זמביה | צילום: Matt Elliott shutterstock

רואנדה

ביוני 2014 ביקר שר החוץ של ישראל ברואנדה, וחתם על מזכר הבנות לשדרוג יחסי ישראל-רואנדה. בנובמבר 2017 נפתחה שגרירות ישראל ברואנדה. בדצמבר 2018 אישרה הממשלה מינוי שגריר ישראל הראשון לקיגאלי, בירת רואנדה שנפתחה ב-22 בפברואר 2019. בסוף יוני 2019 החל לראשונה לפעול קו טיסות ישיר בין נמל התעופה בן-גוריון לנמל התעופה הבינלאומי קיגאלי, המבוצעות על ידי חברת התעופה הלאומית של רואנדה, רואנדאייר.

ביקור ברואנדה, 23.01.20 - 31.01.20, עם ראונדה אייר, יעלה החל מ-750 דולר.

רואנדה (צילום:  Tetyana Dotsenko, shutterstock)
רואנדה | צילום: Tetyana Dotsenko, shutterstock

ירדן

ב־26 באוקטובר 1994 נחתם הסכם השלום בין ישראל לירדן. במהלך השנתיים שלאחריו נחתמו עוד שישה-עשר הסכמים מפורטים בין הצדדים בנושאים שונים. בעקבות הסכמי השלום נפתחו הגבולות ועשרות אלפי ישראליים ביקרו באתרים שונים בירדן. חברת התעופה הלאומית של ירדן רויאל ג'ורדניאן מוציאה כ-17 טיסות שבועיות מתל אביב.

ביקור בעמאן, 23.01.20 - 31.01.20, עם רויאל ג'ורדניאן, יעלה החל מ-360 דולר.

מדינה נוספת פותחת את שעריה (צילום: HildaWeges Photography, Shutterstock)
עקבה | צילום: HildaWeges Photography, Shutterstock

ומה בעתיד?

אינדונזיה וישראל אינן מקיימות יחסים דיפלומטיים, למרות ההתקרבות הקלה ביחסי המדינות בשנים האחרונות. עם זאת, ניתן לבקש היום ויזה עיסקית שמסמנת מגמה חיובית. כיום, באופן כללי, תיירים מישראל לא יכולים להיכנס לאינזונזיה (באלי) עם דרכון ישראלי (למרות הפירסומים), למעט מקרים חריגים עליהם צריך לשלם לא מעט כסף, או דרך קבוצה מאורגנת, אך יתכן שבקרוב מאוד הדברים ישתנו ונוכל כולנו לטייל שם בחופשיות.

באלי (צילום: Cocos.Bounty, shutterstock)
באלי | צילום: Cocos.Bounty, shutterstock

בדובאי, איחוד האמירויות, הודיעו השבוע שישראלים יוכלו לבקר בנסיכות עם דרכון ישראלי באוקטובר 2020 לרגל תערוכת אקספו. למהלך הזה קדם ביקור שר החוץ, ישראל כץ, ביולי האחרון והשתתפות של ספורטאים באירועים במדינה במהלך השנים. אמנם עדיין לא ברור מה יקרה אחרי סיום התערוכה, אך המהלך בהחלט מעיד על כיוון חיובי.

המקום המטורף בעולם (צילום: Petr Kopka, shutterstock)
דובאי | צילום: Petr Kopka, shutterstock

"הישראלים אוהבים לגלות אתרים חדשים. תמו הימים של אירופה הקלאסית", אומרת תמר גרזון מנכ"לית טרווליסט. "אנחנו רואים שמידי שנה מצטרפים עוד יעדים לדרכון הישראלי ובמקביל, משרדי התיירות הזרים מגלים את הפוטנציאל הכלכלי של התייר הישראלי, שמוכן להשקיע בחופשות שלו, להתפנק באתרי יוקרה, ולא מוותר על חווית השופינג האטרקציות בכל יעד אליו הוא מגיע"