תפוחי אדמה מעוכים
המרכיבים:
20 תפוחי אדמה קטנים
הרבה שמן זית
מלח
פלפל שחור
תימין, רוזמרין או אורגנו
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
2. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים רותחים 20 דקות, או עד שהם רכים. מסננים ומעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה.
3. מועכים את תפוחי האדמה עם ממעך, פטיש שניצלים או אפילו מזלג, זולפים שמן זית בנדיבות ומתבלים.
4. צולים בתנור כחצי שעה, או עד שתפוחי האדמה זהובים ממש ופריכים.
סלט חסה עם ויניגרט קיסר וקרוטונים
המרכיבים:
לקרוטונים:
לחם (לא משנה איזה) חתוך לקוביות גדולות
הרבה שמן זית
מלח דק
פלפל שחור
לסלט:
2 לבבות קיסר
לרוטב:
שליש כוס מיונז
מיץ מלימון אחד
כפית חרדל
3-4 נתחים של אנשובי
שן שום
חצי כוס גרנה פדנו מגוררת
מלח
פלפל שחור
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180-200 מעלות.
2. מערבבים את קוביות הלחם עם שמן זית, מלח ופלפל ומסדרים בשכבה אחת על תבנית מרופדת נייר אפייה. אופים כ-3 דקות, מערבבים ואופים עוד 3 דקות, עד שהן זהובות ופריכות.
3. בינתיים מכינים את הרוטב: טוחנים את כל החומרים יחד בבלנדר מוט כדקה (אפשר לדלל עם עוד מיץ לימון או אפילו קצת מים). טועמים ומתקנים תיבול.
4. כשהרוטב והקרוטונים מוכנים מסדרים את עלי החסה על צלחת. מפזרים קרוטונים ויוצקים מעל הכל מהרוטב.
* את הקרוטונים שנשארו אפשר לשמור (אחרי שהצטננו לחלוטין) בכלי אטום אפילו שבועיים.
נתח סינטה במחבת
המרכיבים:
800 גרם סינטה בשרוול אחד צר וארוך
5 שיני שום, קלופות
1 כף מלח גס
פלפל שחור
חצי כפית סוכר
רוזמרין טרי
כמה כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1. שמים את הנתח בקערה. קוצצים את השום עם המלח, הסוכר והרוזמרין ומוסיפים לקערה. מוסיפים שמן זית ומעסים את תערובת התיבול היטב לתוך הבשר. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
2. מלהיטים מחבת פסים. מוציאים את הנתח וצולים אותו היטב מכל הצדדים, לפחות 3 דקות מכל צד.
3. כשהנתח צלוי היטב מוציאים לצלחת ומניחים לו לעמוד 10 דקות.
4. פורסים ומגישים (חלקו הפנימי של הנתח אמור להישאר עשוי ברמת מדיום-רייר בלבד).
ברוקולי מוקפץ קלות
המרכיבים:
3 ראשי ברוקולי טריים (ללא הגבעולים)
שמן זית
מלח
פלפל שחור
2-3 שיני שום
מעט קליפת לימון מגוררת
אופן ההכנה:
1. מחממים את שמן הזית במחבת ומפרקים את הברוקולי לתפרחות.
2. מכניסים את תפרחות הברוקולי למחבת ומוסיפים שלוק של מים. מתבלים במלח ופלפל.
3. פורסים את שיני השום ומוסיפים, יחד עם קליפת הלימון.
4. מקפיצים את הברוקולי במחבת ממש מעט (הוא צריך להישאר חי כמעט לגמרי) ומסירים מהאש.
התוכנית "ארוחה ביום" עם רותי רוסו משודרת בימי שני ב-10:30 בקשת 12.