הכורכום כיכב מאז ומעולם במתכונים שונים במטבח הישראלי, אבל בשנים האחרונות הוא ביסס לעצמו מעמד של תבלין-על גם ברחבי העולם. יותר אנשים התוודעו לסגולות הבריאותיות שמיוחסות לתבלין הצהוב-כתום – וחוקרים פרסמו מחקרים שונים שמוכיחים כי בהחלט משתלם לצרוך כורכום.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

הכל בזכות הכורכומין, שהוא למעשה החומר הפעיל בכורכום - והפיגמנט שמעניק לו את צבעו העז. לכורכומין מיוחסות סגולות אנטי-דלקתיות ורבים משתמשים בכורכום להקלת בעיות במערכת העיכול, דלקות, זיהומים וכאבי מפרקים. בנוסף לכך, הכורכומין נחשב לנוגד חמצון שעוזר לשמור על תאי הגוף מפני רדיקלים חופשיים ובכך יכול לסייע למנוע מחלות ודלקות בגוף. יש הטוענים כי כורכומין גם עוזר לשמור על המוח, לשפר את תפקודו ולמנוע אלצהיימר.

עם זאת, רבות מהסגולות המיוחסות לו לא הוכחו באופן חד משמעי. מחקרים מסוימים שהראו כי כורכום יכול לשפר את הבריאות השתמשו למעשה בתמציות כורכומין ולפיכך לא ניתן בוודאות להוכיח כי תבלין הכורכום, שפחות מרוכז מתמצית כורכומין יהיה בעל השפעות דומות. מחקרים אחרים נעשו על עכברי מעבדה ולכן לא ניתן לדעת בוודאות שאותה השפעה תהיה גם על בני אדם.

כורכום, מסכת יופי (צילום: Shutterstock)
מיוחסות לכורכום סגולות בריאותיות שונות | צילום: Shutterstock

עוד ב-mako בריאות:

>> אוכלים הרבה עוף? אתם חייבים לדעת את זה
>
הסיבה הכי מפתיעה לשחורים באף
>
המאכלים האלה יכולים להציל חייםEdit item

כורכום הוא התבלין העיקרי בתבשיל הקארי ההודי ונחשב בעיני רבים לתבלין החזק ביותר בעולם בכל הנוגע למלחמה במחלות", מסביר ד"ר ג'וש אקס, המתמחה ברפואה טבעית. אחד הדברים הטובים ביותר שאתם יכולים לעשות עבור הבריאות שלכם – היא לשלב כורכום ודבש. אז אם אתם מרגישים לא במיטבכם ורוצים משהו טבעי שאולי לא יתפקד כמו תרופה קונבנציונלית, אך בהחלט לא יזיק – נסו את המתכון הביתי הזה:

כף כורכום

100 גרם דבש (לא מחומם!)

הוראות:

ערבבו את שני הרכיבים היטב. קחו כף של התערובת כל שעה, אם מדובר במקרה של התקררות או שפעת. אל תבלעו את התערובת באופן מיידי, אלא תנו לה להתמוסס בתוך הפה. ביום למחרת, קחו כף מהתערובת פעם בשעתיים וחזרו על כך גם ביום השלישי, אך קחו שלוש פעמים ביום. אם פחות מתאים לכם לאכול את התערובת כפי שהיא, אתם יכולים להוסיף אותה לתה או לחלב.