בית משפט השלום ברחובות אישר לאחרונה הסדר טיעון חריג בתיק אלימות במשפחה, בעוד שתיקים מסוג זה מסתיימים בדרך כלל בענישה מחמירה הכוללת לפחות עבודות שירות, במקרה הנוכחי הצליחה ההגנה לשכנע את גורמי התביעה לסיים את ההליך בהסדר טיעון מקל במיוחד בעקבות חולשות ראייתיות שהתגלו בתיק ונסיבות נוספות.
בכתב האישום המקורי יוחסו לנאשם עבירות חמורות של תקיפת בת זוג הגורמת חבלה של ממש ואיומים. על פי המתואר בכתב האישום, הנאשם תקף את המתלוננת ואיים עליה, כאשר האירוע החל בחדר השינה והמשיך גם לאחר שהמתלוננת ניסתה להתרחק. התביעה, שבדרך כלל דוגלת במדיניות מחמירה בתיקים מסוג זה, הסכימה לסיים את ההליך בהסדר טיעון מקל משמעותית.
במהלך משא ומתן שהתנהל בין הצדדים, הציג הסנגור, עו"ד שי שקד, קשיים ראייתיים משמעותיים ומחדלי חקירה, אשר הובילו לסיום ההליך בהסדר הטיעון. בניגוד למדיניות הרגילה בתיקי אלימות במשפחה, בהם התביעה נמנעת בדרך כלל מהסכמה לעונש מוסכם מראש, במקרה זה הושג הסדר טיעון הכולל ענישה מוסכמת וקלה יחסית.
לפנייה ישירה לעו"ד שי שקד – לחץ/י כאן
פרטי ההסדר וגזר הדין
בית המשפט אישר את הסדר הטיעון וזקף לטובת הנאשם את העובדה כי הוא נעדר הרשעות קודמות, הודייתו בהסדר טיעון והחיסכון בזמן שיפוטי והעובדה כי ההסדר נעשה על דעת המתלוננת ופרידת בני הזוג מאז האירוע נשוא כתב האישום.
בגזר הדין הנאשם נידון לעונשים הבאים:
- מאסר מותנה של שלושה חודשים למשך שלוש שנים, בתנאי שלא יעבור עבירת אלימות
- תשלום פיצוי לנפגעת העבירה בסך 4,000 ₪
הסדר טיעון מקל במיוחד
ההסדר שהושג מהווה חריגה ממדיניות הענישה המקובלת בתיקי אלימות במשפחה. בעוד שברוב המקרים התביעה עומדת על ענישה מחמירה הכוללת לפחות עבודות שירות, במקרה זה הסתפקה התביעה במאסר מותנה ופיצוי כספי בלבד. הדבר מעיד על משקלם של הקשיים הראייתיים שהתגלו בתיק.
השלכות משפטיות
המקרה מדגיש את חשיבות עבודת הסנגור והבחינה המדוקדקת של חומר הראיות והיכולת לזהות כשלים ראייתיים בחומר הראיות. מקרה זה מלמד כי גם בעבירות חמורות של אלימות במשפחה, כאשר מתגלים קשיים ראייתיים משמעותיים, ניתן להגיע להסדר טיעון מקל. עם זאת, חשוב להדגיש כי מדובר במקרה חריג שאינו משקף את המדיניות הכללית של מערכת המשפט.
מסקנות והשלכות עתידיות
הצלחתו של עו"ד שי שקד במקרה זה מדגישה את חשיבות הייצוג המשפטי האיכותי והיכולת לזהות נקודות תורפה בתיק התביעה. המקרה מהווה תמרור לרשויות התביעה בדבר הצורך בביסוס ראייתי איתן בתיקי אלימות במשפחה, ומדגיש את נכונות מערכת המשפט להתחשב בקשיים ראייתיים גם בעבירות חמורות. עם זאת, יש להניח כי המדיניות הכללית המחמירה בתיקי אלימות במשפחה תישמר, וכי מקרים דומים יישארו נדירים ויתקבלו רק בנסיבות מיוחדות המצדיקות זאת.
התיק מהווה דוגמה ייחודית לאופן בו ניהול משא ומתן מקצועי והצבעה על קשיים ראייתיים משמעותיים עשויים להוביל לתוצאה מיטיבה עם הנאשם, גם בעבירות הנחשבות חמורות במיוחד. עם זאת, חשוב לזכור כי מדובר במקרה חריג, וכי המערכת המשפטית ממשיכה להתייחס בחומרה רבה לעבירות אלימות במשפחה.
עורך הדין שי שקד, העוסק בתחום המשפט הפלילי ייצג את הנאשם בהליך זה. הכתבה באדיבות האתר din.co.il.
*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.
לפנייה ישירה לעו"ד שי שקד - 053-8007583