מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל, אלפי חיילי מילואים גויסו לשירות, וחלקם אף חוזרים למילואים מספר פעמים ומשרתים למשך ימים רבים. רבים מהם משאירים מאחוריהם משרות פעילות או עסקים משגשגים כדי לשרת את המדינה בלחימה ברצועת עזה ובלבנון. עם הזמן, נוצרו מצבים מורכבים עבור משרתי המילואים, שהגיעו חזרה לעבודה ונאלצו להתמודד עם אתגרים חדשים מול המעסיק. אז מהם זכויותיהם של אותם עובדים שגויסו למילואים, ומה מותר למעסיק לעשות?
שמירה על מקום העבודה לאחר שירות המילואים
על פי חוק חיילים משוחררים (החזרה לעבודה), תש"ט-1949, חייל מילואים שגויס למלחמת חרבות ברזל זכאי לשמור על מקום עבודתו למשך כל תקופת שירותו ועוד 30 ימים לאחר מכן. במלחמה זו אף ניתנה הוראת שעה שמאריכה את התקופה המוגנת ל-60 ימים לאחר השחרור. המשמעות היא שאסור למעסיק לפטר עובד בשל גיוסו לשירות מילואים במהלך התקופה הזו.
לפנייה ישירה לעורכת הדין רונית חביבי, לחץ/י כאן
מי זכאי להגנה?
הגנה זו תקפה עבור עובדים ששירתו לפחות יומיים רצופים במילואים. בנוסף, למעסיק אסור לפגוע בתנאי העסקתו של עובד במהלך המילואים ולאחר חזרתו במשך 60 הימים שאחרי.
האם מעסיק יכול לפגוע במשרה של משרת מילואים?
לפי החוק, אסור למעסיק לשנות את היקף המשרה, להפחית בשכר או לשנות את תפקידו של עובד במהלך שירות המילואים ולאחר מכן, אלא אם קיבל אישור מוועדת התעסוקה במשרד הביטחון. אישור כזה יינתן רק במקרים חריגים, בהם המעסיק יצליח להוכיח כי הפגיעה אינה קשורה לשירות המילואים.
פיטורים במהלך התקופה המוגנת
כדי לפטר עובד במהלך התקופה המוגנת, המעסיק חייב לקבל אישור מוועדת התעסוקה, ולהראות כי הפיטורים אינם קשורים לשירות המילואים. ללא אישור זה, פיטורים או פגיעה בתנאים נחשבים להפרת החוק.
יצאתם למילואים ופוטרתם? זה מה שתוכלו לעשות
עובד שפוטר או שתנאי העסקתו נפגעו במהלך שירות המילואים או במהלך 60 הימים לאחר מכן, רשאי להגיש תביעה במספר דרכים:
- פנייה לוועדת התעסוקה במשרד הביטחון - הוועדה יכולה להורות על השבת העובד לתפקידו ואף לפסוק פיצויים כספיים בגין הנזקים שנגרמו לעובד.
- תביעה בבית הדין לעבודה - ניתן להגיש תביעה בהתאם לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה. חוק זה אוסר על אפליה בתעסוקה בעקבות שירות מילואים או גיוס עתידי למילואים.
- פנייה למנהל הסדרה ואכיפת חוקי עבודה במשרד העבודה - גוף זה אחראי לאכוף את חוקי העבודה ולחקור מעסיקים החשודים בהפרתם.
- פנייה לייעוץ משפטי - מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בדיני עבודה לקבלת ייעוץ משפטי כיצד לפעול.
פיצויים וסנקציות למעסיקים מפרים
מעסיק שפועל בניגוד לחוק עלול להפגע כספית ומשפטית. במקרים בהם הוועדה מוצאת כי הפיטורים או הפגיעה נעשו שלא כדין, היא יכולה להטיל קנסות, לפסוק פיצויים ואף להורות על השבת העובד לתפקידו. סכום הפיצויים יכול להגיע עד לחמש פעמים השכר הממוצע במשק, כתלות בנזק שנגרם לעובד.
זכויות כלכליות למשרתי מילואים
חיילי מילואים זכאים לקבל תגמולים מהמוסד לביטוח לאומי עבור ימי שירותם. במקרה שהתגמולים גבוהים משכרו של העובד, עליו לקבל את הכספים העודפים מהמעסיק. בנוסף, שירות מילואים אינו פוגע בזכאות לימי חופשה או בזכויות פנסיוניות. ימי המילואים נחשבים כחלק ממכסת ימי העבודה לצורך חישוב חופשות וזכויות נוספות.
מה לגבי בני ובנות זוג של משרתי מילואים?
חל איסור לפטר בני זוג של חיילי מילואים בשל גיוסם או צפי לגיוסם, כאשר יש להם ילד משותף מתחת לגיל 14 (או 21 במקרה של ילד עם צרכים מיוחדים).
לסיכום, במציאות הביטחונית של ישראל, חיילי המילואים מהווים נדבך הכרחי בשמירה על ביטחון המדינה. החוק מגן עליהם מפני פיטורים או פגיעה בתנאים, ובמיוחד בתקופות קשות כמו מלחמת חרבות ברזל. אם אתם חיילי מילואים שנפגעו במהלך השירות או לאחריו, חשוב שתדעו שיש לכם זכויות וכי יש גופים המוכנים להילחם עבורכם.
מומלץ לכל עובד לפנות לייעוץ משפטי מוקדם ככל האפשר, כדי להבין את זכויותיו ולקבל הכוונה לגבי הצעדים הנדרשים להמשך. עורך דין המתמחה בדיני עבודה יכול לסייע בניהול ההליך המשפטי ולייצג את העובד בבית המשפט.
עורכת הדין רונית חביבי עוסקת באופן מעשי בדיני העבודה וביישומם עם עובדים במגזר הפרטי. הכתבה באדיבות האתר din.co.il.
*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.
לפנייה ישירה לעורכת הדין רונית חביבי - 053-7105241