כולנו חוששים ממצב של מחלה או תאונה, אשר יפגע ביכולתנו להמשיך לעבוד ולהתפרנס. ביטוח אובדן כושר עבודה מגן עלינו ובמסגרתו נוכל לקבל פיצוי חודשי אשר יחליף את ההכנסה מעבודה.
כדי שהליך התביעה מול חברת הביטוח יתנהל ביעילות והעובד יקבל את מלוא הפיצוי המגיע לו, חשוב לפנות לעו"ד נזיקין אשר ייצג אותו. חברות הביטוח יודעות כי לרוב העובד אינו בעל ידע משפטי ומנצלות זאת כדי להערים עליו קשיים רבים בקבלת הפיצוי. לכן, אם כושר העבודה שלכם נפגע, ישנה חשיבות רבה לליווי משפטי מקצועי.
לפניה ישירה אל עו"ד שני חזון ויסמן, לחץ/י כאן
מהי ההגדרה לאובדן כושר עבודה?
אמנם יכולים להיות הבדלים מסוימים בין פוליסה אחת לאחרת, אך ההגדרה המקובלת לאובדן כושר עבודה היא כאשר אדם איבד את יכולתו לעבוד בשיעור של 75% ומעלה. כאשר מדובר על פוליסה פרטית, הכוונה היא שהעובד אינו יכול להמשיך לעבוד במקצוע הספציפי בו עסק או בעיסוק אחר התואם את רמת ההשכלה, הניסיון המקצועי שלו ורמת שכרו.
אולם, כאשר מדובר על ביטוח אובדן כושר עבודה במסגרת קרן הפנסיה, הכיסוי הביטוחי מגן על העובד בדרך כלל רק אם איבד את יכולתו לעבוד בכל מקצוע שהוא. לאור זאת, אנשים רבים אינם מסתפקים ברכיב זה שמציעות קרנות הפנסיה ועושים ביטוח נפרד מפני אובדן כושר עבודה, אשר אמור לספק להם ביטחון כלכלי אם יחלו או יפגעו בתאונה ולא יוכלו להמשיך לעסוק במקצוע שלהם.
ייצוג משפטי מול חברת הביטוח
כאשר עובד מאבד את כושר עבודתו, הוא מניח כי עם פנייתו לחברת הביטוח, זו תשלם לו את הפיצוי המגיע לו, שהרי לשם כך בדיוק עשה ביטוח אובדן כושר עבודה. אולם, תשלומי קצבה חודשית לעובד משמעותם הפסד כלכלי גדול עבור חברת הביטוח ולכן, היא תחפש נימוקים כדי לדחות את התביעה.
כך למשל, היא תטען כי העובד לא איבד את כושר עבודתו על פי הגדרת הפוליסה, כלומר מקרה הביטוח לא התרחש. טענה אחרת היא כי העובד הסתיר מידע רפואי מהותי כשחתם על הפוליסה וכך איבד את זכאותו לפיצוי.
כדי להגדיל את הסיכוי לקבלת התביעה, כדאי לפנות לעו"ד נזיקין המומחה בתחום של אובדן כושר עבודה. עורך הדין ידאג לתיק רפואי מסודר הכולל חוות דעת של מומחה רפואי מתחום הפגיעה של העובד וכן מכתב של רופא תעסוקתי הקובע כי העובד איבד את כושר עבודתו. גם במקרה שחברת הביטוח תדחה את התביעה שהוגשה לה, עו"ד מקצועי ומנוסה יידע כיצד להפריך את טיעוניה כך שבסופו של יום, יגובש הסדר פיצוי. במידה שחברת הביטוח תעמוד על סירובה, יגיש עורך הדין תביעה לבית המשפט, שם יוכיח את זכאות העובד למלוא הזכויות הכספיות במסגרת הפוליסה.
פיצוי מהמוסד לביטוח לאומי
הידעתם? אובדן כושר עבודה מזכה בפיצוי מגורם נוסף, המוסד לביטוח לאומי. כאשר העובד אינו יכול להמשיך בעבודתו עקב תאונת עבודה (למשל: פגיעה בעבודה או מחלת מקצוע או תאונת דרכים בדרך אל או מהעבודה) הוא יכול לפנות לביטוח לאומי בתביעה להכרה כנפגע עבודה. במסגרתה ישולמו לו דמי פגיעה לתקופה מקסימאלית של 91 ימים. אם לאחר תקופה זו מצבו הרפואי לא מאפשר לו לשוב לעבוד, הוא יוכל לקבל גמלת נכות מעבודה, תשלום של קצבה חודשית או מענק חד פעמי. כאשר אובדן כושר העבודה אינו תוצאה של תאונת עבודה, ניתן להגיש תביעה לקצבת נכות כללית.
המוסד לביטוח לאומי הוא אמנם גוף ממשלתי ולא גוף פרטי כמו חברות הביטוח, אך חשוב לדעת כי הליך מימוש הזכויות מולו אינו בהכרח קל יותר. לעיתים הוא דוחה את התביעות המוגשות לו שלא בצדק ולעיתים קובע אחוזי נכות נמוכים שאינם משקפים את מצבו של העובד ומפחיתים את סכום הפיצוי. לכן רצוי שלא להתמודד עם הליך התביעה לבד ולהסתייע בעו"ד מומחה אשר ילווה את העובד בכל התהליך וידאג לזכויותיו.
עורכת דין שני חזון ויסמן עוסקת בתאונות דרכים, תאונות עבודה, תאונות דרכים שהן גם תאונות עבודה, תאונות אופניים חשמליים, תאונות אופנוע, נכות מעבודה, נכות כללית, רשלנות רפואית ועוד. הכתבה באדיבות האתר din.co.il.
*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.
לפניה ישירה לעורכת דין שני חזון ויסמן - 053-6112792