אנשים רבים אשר עוברים תאונת דרכים, סובלים מפגיעה פיזית או נפשית חמורה המונעת מהם לשוב לעבודה ולנהל חיים תקינים. אם זהו המצב שלכם, חשוב שתדעו כי אתם זכאים לקבל פיצוי כספי מכמה גורמים ובראשם, חברת הביטוח אשר ביטחה את הרכב בביטוח חובה.

על מנת שישולם לכם פיצוי המשקף את חומרת הנזקים שלכם מן התאונה, כדאי לפנות לייצוג משפטי של עו"ד נזיקין היודע כיצד להוכיח את היקף הפגיעה ולהביא למימוש מלא של הזכויות שלכם.

לפניה ישירה אל עו"ד שני חזון ויסמן, לחץ/י כאן

נפגעתם בתאונת דרכים? אתם זכאים לפיצוי

כמעט בכל נסיעה בכביש סביר להניח שנראה בצד הדרך תאונת דרכים. בחלק מן המקרים היא מסתיימת ללא פגע או פגיעות קלות מאוד. במקרים אחרים, התאונה גורמת לנזקים פיזיים חמורים כגון חבלת ראש ושברים. כמו כן, לעיתים, הפגיעה הקשה נובעת כתוצאה מטראומה נפשית מן התאונה, לצד או ללא קשר לנזק הגופני.

מי שנפגע באופן משמעותי מתאונת דרכים ואינו מסוגל לחזור לעבוד, באופן זמני או קבוע, זכאי לפיצוי כספי בגין אובדן הכנסה והוצאות רפואיות. התביעה לפיצויים תוגש לחברת הביטוח, כפי שנסביר להלן. כמו כן, במקרה של תאונת דרכים העונה להגדרה של תאונת עבודה, ניתן לקבל פיצוי מהמוסד לביטוח לאומי. בנוסף, אם יש לכם פוליסה פרטית של אובדן כושר עבודה, תוכלו לבחון האם להפעיל אותה ולקבל תגמולים במסגרתה.

פיצוי מחברת הביטוח – חוק הפלת"ד

על פי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975 הנהוג לכנותו בקיצור חוק הפלת"ד, אם נפגעתם בתאונת דרכים, אתם זכאים לפיצוי כספי בשל הפסדי שכר וההוצאות הרפואיות שלכם. נדגיש, כי הזכאות לתשלום אינה תלויה בהוכחה כי התאונה לא נגרמה באשמתכם ואף אם אתם אחראים לה, תהיו זכאים לפיצוי בגין הנזק הפיזי ו/או הנפשי. נציין, כי הזכאות לפיצוי בגין נזק לרכוש בשל תאונת דרכים הוא עניין נפרד לחלוטין ולא נכלל בחוק זה.

התביעה לפיצוי כספי במסגרת חוק הפלת"ד תוגש לחברת הביטוח אשר ביטחה את הרכב בביטוח חובה. אם הנהג הוא הנפגע, התביעה תוגש לחברת הביטוח המבטחת את רכבו, אם הנפגע הוא נוסע, תוגש התביעה לחברת הביטוח אשר ביטחה את הרכב בו היה בזמן התאונה. היה ומדובר בהולך רגל שנפגע מרכב, התביעה לפיצוי תוגש לחברת הביטוח המבטחת את הרכב שפגע בו.  

תשלום תכוף

מטבע הדברים, נפגעי תאונות דרכים זקוקים לפיצוי כספי מיידי, אשר יאפשר את מחייתם עקב אי יכולת לעבוד וכן, יסייע לממן את הטיפול הרפואי. מכיוון שניהול התביעה מול חברת הביטוח יכול לקחת הרבה זמן, קיימת אפשרות לקבל תשלום תכוף אשר משולם לנפגע טרם הסתיים התיק. נדגיש, כי הפיצוי שיינתן הנו על חשבון סכום הפיצוי הסופי שהנפגע יימצא זכאי לו, אם במסגרת הסדר פשרה שיחתם עם חברת הביטוח ואם במסגרת פסק דין. גובה התשלום התכוף מתבסס על רמת הכנסתו של הנפגע טרם התאונה וחברת הביטוח מחויבת להעביר לנפגע את התשלום תוך 60 יום מהמועד שהגיש את דרישתו לתשלום תכוף.  

פיצוי מהמוסד לביטוח לאומי

כאשר תאונת דרכים יכולה להיות מוגדרת גם כתאונת עבודה, מלבד פיצוי מחברת הביטוח, ניתן לקבל פיצוי מהמוסד לביטוח לאומי. ראשית, יגיש הנפגע תביעה לדמי פגיעה המשולמים למשך 3 חודשים. אם במהלך תקופה זו, הנפגע לא החלים מן התאונה ונוצרה נכות, יוכל להגיש תביעה לגמלת נכות מעבודה ולקבל מענק חד פעמי או קצבה חודשית.

נבהיר כי הנפגע לא זכאי לכפל פיצוי. כלומר, אם הגיש תביעה נגד חברת הביטוח מכוחו של חוק הפלת"ד וכן הגיש תביעה נגד הביטוח הלאומי, הסכום שקיבל מגורם אחד יקוזז מהסכום שהוא זכאי לו מהגורם השני. על כן, כפי שציינו בפתח הדברים, חשוב מאוד לקבל ליווי משפטי מקצועי של עו"ד נזיקין על מנת שהנפגע יקבל את מלוא זכויותיו מול כל גורם רלוונטי בזמן הקצר ביותר, לרבות קבלת תשלום תכוף מחברת הביטוח.

עורכת הדין שני חזון ויסמן (צילום: Q ELITE BEAUTY)
עו"ד שני חזון ויסמן | צילום: Q ELITE BEAUTY

עורכת דין שני חזון ויסמן עוסקת בתאונות דרכים, תאונות עבודה, תאונות דרכים שהן גם תאונות עבודה, תאונות אופניים חשמליים, תאונות אופנוע, נכות מעבודה, נכות כללית, רשלנות רפואית ועוד. הכתבה באדיבות האתר din.co.il.

*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.

לפניה ישירה לעורכת דין שני חזון ויסמן - 053-6112792