לא מזמן בית המשפט העליון העמיד את הוענש ורף הענישה בעבירות של סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה על 4 שנות מאסר בפועל – לכשעצמן. ללא עבירות נלוות. בתיק שנסקור בכתבה נעסוק בעבירה זו, כשלצידה עבירות חמורות לא פחות, כגון גניבת הרכב בו בוצעה העבירה, תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות וכן תוצאות חמורות בהן נפגעו שוטרים בסופו של יום.

בית המשפט המחוזי בבאר שבע גזר על עבדאללה אבו כף 5.5 שנות מאסר ועל נאסר אבו כף 3 שנות מאסר לאחר שהורשעו על פי הודאתם בעבירות חמורות, כולל השתתפות במרדף משטרתי וניסיון לפגוע בשוטר.

מכתב האישום המתוקן שהוגש במסגרת הסדר טיעון על ידי עו"ד רפאל חביב מפרקליטות מחוז דרום, עולה כי במהלך ספטמבר 2023 גנבו הנאשמים רכב מחניון בבאר שבע. כשהגיעו לצומת חטיבת הנגב, חצו את הצומת באור אדום, מה שהוביל למרדף משטרתי אחריהם.

לפניה ישירה למשרד עורכי דין שני אלגרבלי, לחץ/י כאן

במהלך המרדף, חצו הנאשמים שוב צומת באור אדום, סיכנו את בטיחות הנוסעים ופגעו בניידות משטרה. כשהבחינו בניידת חוסמת את נתיבם, עברו למסלול הנגדי וניסו לפגוע בשוטר שעמד שם, שנאלץ לירות לעברם. בהמשך, פגעו בניידת נוספת ושני שוטרים נוסף נפצעו. הנאשמים נטשו את הרכב הגנוב בשטח עפר, ברחו והסתתרו בערמת חציר עד שנעצרו.

השוטרים שנפצעו במהלך המרדף נאלצו גם לעזוב את עבודתם עקב פציעות חמורות כתוצאה מהמרדף.

ההרשעה וגזר הדין

לאור האמור הרשיע בית המשפט את עבדאללה בסיכון חיי אנשים במזיד בנתיב תחבורה, ניסיון תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות, הפרעה לשוטר בשעת מילוי תפקידו, גניבת רכב ונהיגה בזמן פסילה ואת נאסר בסיוע לסיכון חיי אנשים במזיד בנתיב תחבורה, ניסיון תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות, הפרעה לשוטר בשעת מילוי וגניבת רכב.

לאור חומרת העבירות, הסכימו הסנגורים בהליך המעצר למעצרם עד לתום ההליכים בעניינם. במסגרת גזר הדין ציין סגן נשיא בית המשפט המחוזי בבאר שבע השופט יואל עדן: "בביצוע העבירות, בנסיבות ביצוען, פגעו הנאשמים בערכים המוגנים אשר ביסודן והם שמירה על שלום הציבור ובטחונו, שלטון החוק, והסדר הציבורי, והעמידו בסכנה של ממש אנשי חוק הממלאים תפקידם נאמנה, ומשתמשים תמימים בדרך, וכן פגעו בערך המוגן של שמירה על קנינו של אדם".

העונש שהטיל בית המשפט על המבצעים

הצדדים לא הסכימו על עמדה עונשית ולכן טענו באופן פתוח לעונש. התביעה ביקשה להעמיד את העונש של המבצע העיקרי, עבדאללה אבו כף, על 8-9 שנות מאסר בפועל לכל העבירות, ועל המסייע, נאסר אבו כף, ביקשה להטיל 6-7 שנות מאסר בפועל, לאור כך שהיה לו חלק דומיננטי בעבירה וכן אף ברח עם המבצע העיקרי באופן רגלי לאחר מכן.

לאחר טיעונים פתוחים, בית המשפט הטיל על עבדאללה 5.5 שנות מאסר בפועל, מאסר על תנאי, קנס בגובה 10,000 ₪, פיצויים לשוטרים בגובה 40,000 ₪ ופסילה מלהחזיק רישיון למשך 6 שנים. על נאסר הוטלו 3 שנות מאסר בפועל בלבד, מאסר על תנאי, קנס בגובה 10,000 ₪, פיצויים לשוטרים בגובה 27,000 ₪ וכן פסילה מלהחזיק רישיון נהיגה למשך שנתיים.

עורכת הדין שני אלגרבלי (צילום: זאב דיקמן)
עו"ד שני אלגרבלי | צילום: זאב דיקמן

עורכת הדין שני אלגרבלי, עורכת דין תעבורה ובעלת ניסיון רב שנים בייצוג לקוחותיה בבתי משפט לתעבורה. הבנתה העמוקה את פקודת התעבורה, בשילוב עם גישה אסטרטגית להגנה על לקוחות, הובילו לתוצאות מוצלחות רבות. לעורכת הדין שני אלגרבלי תוצאות מוחשיות של טיפול בתיקים בעלי כשלים רבים, תיקים שצלחו בהסדרים וגם הצלחות מיוחדות בטיעונים פתוחים בפני בית המשפט.

הכתבה באדיבות האתר din.co.il.

*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.

לפניה ישירה למשרד עורכי דין שני אלגרבלי - 053-6245084