על פי דיני הנזיקין, להגדרתה של תאונה שאירעה, משמעות רבה עבור הנפגעים, לבטח כשמדובר בזכויות המוענקות למי שנפגע בתאונת דרכים בדרכו לעבודתו או בדרכו מהעבודה להמשך יומו.
ככל שנפגעתם בתאונת דרכים שכזו, יש ובידיכם לקבל קצבה קבועה שתוענק לכם מהמוסד לביטוח לאומי, ולכן מומלץ לפעול מהרגע הראשון, בליווי צמוד של עורך דין.
לפניה ישירה למשרד עורכי דין וגישור שרית כהן חן, לחץ/י כאן
מהי בעצם ההגדרה הבסיסית של תאונת עבודה?
במסגרת סעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי מ-1995, תאונת עבודה מוגדרת כתאונה שקרתה לעובד שכיר תוך ועקב עבודתו, אצל מעסיקו או במסגרת כלשהי מטעמו. החוק אף מתייחס לעצמאים, כשגם במקרים שלהם תאונת עבודה תוגדר כזו אם זו קרתה בזמן או עקב עיסוקם המקצועי.
אותה הגדרה בסיסית ורחבה הנוגעת לתאונת עבודה בישראל, כוללת בתוכה גם מקרים בהם אדם מסוים מעורב בתאונת דרכים תוך כדי או עקב עבודתו. דוגמה לכך ניתן לראות אצל נהג מונית שנפגע בתאונת דרכים בזמן שהסיע נוסעים במוניתו, כשתאונת דרכים זו תחשב עבורו כתאונת עבודה.
הרחבת ההגדרה לתאונת דרכים מעבר לשעות העבודה בפועל
כפי שכבר ציינו קודם, החוק בישראל מתייחס לתאונת דרכים כתאונת עבודה גם במקרים בהם היה העובד בדרכו לעבודה ובחזרה ממנה ואף במקרים בהם נע ממקום עבודה אחד למקום עבודה נוסף.
בהמשכו של החוק, מציין המחוקק, כי במקרים שבהם סטה אדם באופן ממשי ובולט בדרכו לעבודה או בדרך ממנה עבור מטרה שאיננה נוגעת לעבודתו, ולאחר סטייה ממשית זו אירעה תאונת דרכים, אזי במקרים אלו אותה תאונה לא תחשב עבורו כתאונת עבודה.
כיצד יש לפעול לאחר מקרה של תאונת דרכים שיש בה להיות מוגדרת כתאונת עבודה?
ככל שהייתם מעורבים בתאונת דרכים שכזו, חשוב לעדכן את המעסיק בדבר התאונה כמה שיותר מהר. במקביל, יש לדאוג ולתעד את שהתרחש בתאונה עצמה ולשמור כל מסמך הנוגע אליו.
בהמשך, יש למלא טופס "בקשה למתן טיפול רפואי לנפגע עבודה", כשטופס זה אמור להיות ממולא על יד המעסיק ויאפשר לעובד לגשת עם הטופס למוסד לביטוח לאומי על מנת שזה יוכל להבין ולבחון, האם אכן אותה תאונת דרכים קרתה במסגרת המסלול הקבוע של העובד אל עבודתו או במסלול אותו עובר העובד בחזרה מהעבודה.
כאשר לנפגע נקבעת דרגת נכות לצמיתות בוועדה רפואית מטעם המוסד לביטוח הלאומי, הוועדה תבדוק האם הנכות שנגרמה לו מהפגיעה בעבודה משפיעה על יכולתו לחזור לעבודה שעבד בה לפני הפגיעה, ובנוסף לכך, האם הנכות גרמה לירידה קבועה של יותר מ-20% מהכנסותיו.
ליווי של עורך דין מהרגע הראשון
נפגעי תאונות דרכים שפנו בעבר למוסד לביטוח הלאומי בעבור מענק או קצבת נכות קבועה, יודעים לומר עד כמה ליווי של עורך דין מתחום הנזיקין משמעותי וכזה שאפשר להם למצות את זכויותיהם בצורה מרבית, לבטח כשמדובר באפשרות לזכות בקצבת נכות קבועה עקב אותה תאונה שעברו.
ליווי של עורך דין המנוסה בתביעות נזיקין ובהתמודדות אל מול המוסד לביטוח לאומי, יאפשר לכם להתמודד עם לא מעט אתגרים וקשיים בתהליך, בין אם מדובר על סירובו של המעסיק לחתום ולהגדיר את שאירע כתאונת עבודה ולבטח ביכולת להתממשק לאורך כל התהליך מול המוסד לביטוח לאומי.
נוסף על כך, עורך הדין יפעל בכדי לאפשר לכם ליהנות מטיפול רפואי חינם במסגרת קופת החולים שלכם, לדמי פגיעה מהמוסד לביטוח לאומי ויכין אתכם בצורה הטובה ביותר לפגישה אל מול הועדה הרפואית, זאת בכדי שאותה ועדה תקבע לכם אחוז נכות גבוה שיאפשר לכם ליהנות מקצבת נכות קבועה תוך מיצוי מלוא הזכויות המגיעות לכם.
לדוגמא, ללקוח שפנה אל משרדנו לאחר שעבר תאונת דרכים בדרכו לעבודה, נקבע שיעור נכות של 50% על ידי המוסד לביטוח לאומי. שיעור הנכות שנקבע לו זיכה אותו במענק חד פעמי בסך של 55,000 שקלים בנוסף לקצבה חודשית על סך של כ- 3,000 שקלים.
עורכת הדין שרית כהן חן עוסקת בתביעות נזיקין וביטוח לאומי בכלל, ובתחומי נכות מעבודה בפרט. כמו כן עוסקת עו"ד שרית כהן חן במשפט מסחרי וחוזים, הוצאה לפועל וחדלות פירעון, דיני משפחה ועוד. הכתבה באדיבות האתר din.co.il.
*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.
לפניה ישירה למשרד עורכי דין שרית כהן חן - 053-6243360