ליקויי בנייה הם פגמים וליקויים בנכס הפוגעים באיכותו, בטיחותו או בהיותו ראוי למגורים. תופעה זו נפוצה למדי, וגורמת לרוכשי דירות ובתים רבים סבל ועוגמת נפש. הצעד הראשון בתביעת ליקויי בניה הוא גילוי הליקוי. שכן הם יכולים להופיע במגוון צורות:

סדקים בקירות - סדקים בקירות יכולים להצביע על בעיות מבניות או על בעיות באיכות הבנייה.

ליקויי רטיבות ונזילות - נזילות מים יכולות להיגרם מאיטום לקוי, מפיצוצים בצינורות או מבעיות אחרות.

בעיות חשמל - בעיות חשמל יכולות להיות מסוכנות ביותר, ולכן חשוב לטפל בהן בהקדם האפשרי.

ריצוף רופף - ריצוף רופף יכול להוות סכנת מעידה, ולכן חשוב לתקן אותו בהקדם.

לפניה ישירה אל משרד עורכי דין ונוטריון ינון ברקאי ושות', לחץ/י כאן

קיימות בעיות רבות נוספות שיכולות להיחשב ליקויי בניה, כגון בעיות אינסטלציה, בעיות נגרות, בעיות צביעה ועוד. לאחר שגיליתם וזיהיתם את הליקוי מתחיל תהליך בסופו תגישו תביעה.

אלו השלבים העומדים בפניכם לקראת תביעת ליקויי בנייה מהקבלן:

תיעוד

אם גיליתם ליקויי בנייה בנכס, חשוב לתעד אותם בצורה יסודית באמצעות צילום הליקויים מזוויות שונות, תוך ציון תאריך הצילום ומיקום הליקוי.

פנייה לקבלן

לאחר גילוי הליקוי, יש לפנות לקבלן שביצע את עבודות הבניה ולוודא שהוא מודע לבעיה. רצוי לעשות זאת בכתב, תוך ציון פרטי הליקוי, העברת התיעוד הרלוונטי והדרישה לתיקונו. חשוב לשמור העתק של פנייה זו.

הזמנת שמאי

במידה והקבלן מסרב לתקן את הליקוי, או במידה והתיקון אינו מספק, ניתן להזמין שמאי מקרקעין מוסמך. השמאי יבצע בדיקה מקצועית של הנכס ויקבע את היקף הליקויים ואת עלות התיקון. חשוב לבחור שמאי בעל ניסיון ומומחיות בתחום ליקויי בניה.

פנייה לעורך דין

לאחר קבלת חוות הדעת של השמאי, ניתן לפנות לעורך דין המתמחה בתחום ליקויי בניה. עורך הדין יסייע לכם בהגשת תביעה כנגד הקבלן וייצג אתכם בבית המשפט. חשוב לבחור עורך דין בעל ניסיון ומומחיות בתחום זה.

ההליך המשפטי

הליך משפטי בתביעת ליקויי בניה יכול להימשך זמן רב, ולכן חשוב להיות סבלניים ועקשנים. במהלך ההליך יידרשו הצדדים להציג ראיות וטיעונים, ובסופו של דבר ייתן בית המשפט פסק דין.

פיצוי ותיקון

חוק המכר (דירות), תשל"ג-1973, קובע שורה של זכויות לרוכשי דירות חדשות. אם בית המשפט יקבל את התביעה שהגשתם, הוא עשוי לחייב את הקבלן לפצות אתכם בגין עלות התיקון של הליקויים או להורות לקבלן לתקן את הליקויים, וכן לפצות אתכם בגין עוגמת נפש. .

יצוין כי ליקויי בנייה הם תופעה נפוצה, אך ניתן, כאמור, להתמודד איתם באמצעות פנייה לקבלן, הזמנת שמאי ופנייה לעורך דין. חשוב להיות סבלניים אך לא לוותר על המגיע לכם לאורך כל התהליך, ולזכור כי זכויותיכם כרוכשים מוגנות בחוק.

עו"ד ינון ברקאי (צילום: כהן אור)
עו"ד ינון ברקאי | צילום: כהן אור

עורך דין, נוטריון ומגשר ינון ברקאי, עוסק בתחום המקרקעין והנדל"ן לרבות בתביעות לפירוק שיתוף במקרקעין, תביעות לפינוי מושכר, ייצוג גופים עסקיים ואנשים פרטיים בחוזי קנייה ומכר, יישוב סכסוכים, דמי מפתח, תכנון ובנייה, תמ"א 38, פינוי בינוי, התחדשות עירונית ועוד. הכתבה באדיבות אתר din.co.il.

*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.

לפניה ישירה למשרד עורכי דין ונוטריון ינון ברקאי -   053-6112832