משרדנו הגיש לאחרונה תביעה של לקוח אשר במהלך עבודתו כשכיר בתחום הבנייה הרים משקלים ומשאות כבדים. לאחר כשנתיים של עבודה החלו כאבים חמורים ודקירות בגבו. עם הזמן כאבים אלו החמירו ואף הקרינו לרגלו השמאלית.

בטרם פנה הלקוח למשרדנו, הגיש באופן עצמאי תביעה אל מול הביטוח הלאומי לשם הכרת התאונה כתאונת עבודה. המל"ל דחה את תביעתו, אז פנה אלינו הלקוח לשם טיפול בערעור על הדחייה.

לפניה ישירה לעורך הדין יצחק משען – לחץ/י כאן

מאמר זה יסקור בקצרה את הקריטריונים להכרה בנזק גוף כתאונת עבודה והדרך לקבלת מלוא הפיצויים והזכויות מאת המוסד לביטוח לאומי (המל"ל).

אילו נזקי גוף ניתן להכיר כנזקים הקשורים לעבודה?

נזקי גוף כתוצאה מהעבודה מתחלקים לשלוש קטגוריות:

אירוע חד-פעמי של פגיעה – נפילה במהלך העבודה, תאונת דרכים בדרך לעבודה או בחזרה ממנה ועוד כיוצא בזה.

אירוע מחלת מקצוע – מחלה אשר מתפתחת בעקבות העבודה, כדוגמת שאיפת עשן בעבודת הכבאות והתפתחות מחלת ריאות, או פגיעת שמיעה בגין עבודה במקום רועש וכיוצא בזאת.

אירוע מיקרוטראומה – כמקרה דינן, בו נפגע העובד באופן יומיומי במהלך עבודתו ומבלי שהפגיעה קיבלה ביטוי אלא לאחר ימים, חודשים או שנים של עבודה, הכוללת פעולות שחוזרות על עצמן ושאלה גרמו לפגיעתו.

הערעור על דחיית המוסד לביטוח לאומי

חוסר במסמכים ובדיקות מסוימות, עלול לעכב ואף לגרום לדחיית קבלת פיצוי כלשהו לנפגע העבודה. במקרה שצוין לעיל, משרדנו הנחה את הלקוח לאסוף את מלוא המסמכים הרפואיים, לבקש בדיקות רפואיות מסוימות וכן לפנות למעסיק לקבלת אישורים נדרשים לשם הוכחת הפגיעה כתאונת עבודה.

כבר בפנייתנו הראשונה למל"ל הצגנו בפניו את המסמכים הנדרשים לשם ההוכחה כי דחייתו נעשתה בניגוד לדין.

לאחר הצגת המסמכים הנדרשים, הכיר המל"ל בתאונת הלקוח כתאונה עבודה והגשנו בשמו תביעה לקבלת דמי פגיעה. הדות לכך, הוא קיבל פיצוי כספי במשך שלושת החודשים הראשונים מהאירוע. מדובר בתביעה שנדרש כי תוגש באופן מידי למל"ל ולכל המאוחר תוך שנה מיום האירוע.

התביעה לקבלת גמלת נכות

לאחר הכרת התאונה כתאונת עבודה וקבלת דמי הפגיעה ללקוח, פנינו בתביעה לקבלת גמלת נכות מהמל"ל.

לשם כך, נתקבל זימון מאת המל"ל להגעה לוועדה רפואית אשר תבחן את מצבו הרפואי של הלקוח. כל התהליך נעשה בליווי עורך דין ממשרדנו לשם עמידה על זכויות הלקוח והצגת מסמכים רלוונטיים לקבלת התביעה באופן מלא ולאחריה – קבלת מלוא הפיצוי המגיע ללקוח בגין פגיעתו. מדובר בהליך מורכב ומסובך, אשר בסיוע עו"ד מתמחה ומקצועי ממשרדנו נהפך לפשוט למדי.

עורך הדין יצחק משען (צילום: א. יוסף משרד יח"צ)
עו"ד יצחק משען | צילום: א. יוסף משרד יח"צ

הוועדה הרפואית

במהלך הועדה הרפואית, נבדק הלקוח בפני מומחים רפואיים הבוחנים את מצבו, כאשר הלקוח המלווה בעורך דין המכין אותו לוועדה מבעוד מועד, לשאלות שיישאל ולבדיקות שייבדק, תוך מיקוד והנחייה מדויקת לשם קבלת מלוא תביעתו של הלקוח.

בסופה של הועדה, ניתנה החלטתה לקביעת אחוזי הנכות של הלקוח, בדמות נכות זמנית או נכות קבועה, ולאחריה קבלת הפיצוי המתאים ללקוח.

חשיבותו של ליווי משפטי מקצועי

עורכי הדין במשרדנו הינם בעלי ותק רב שנים, המתמקצעים ומתמחים בתחום ייצוג נפגעי עבודה בתביעות למל"ל ומיומנים בייצוג לקוחות במל"ל תוך קבלת הסכום המקסימלי ובזמן מינימלי ללקוח.

חשיבותו של ליווי עורך דין במהלך תביעת נפגע עבודה אל מול המל"ל היא קריטית ובעלת השפעה רבה באשר לתוצאות ההכרה בתאונה כתאונת עבודה, ולאחריה במהלך התביעה לקבלת הפיצוי הכספי המגיע ללקוח.

חשוב להדגיש כי לשם קבלת פיצוי כספי מהמל"ל, אין הבדל אם מדובר בעובד שכיר או עצמאי, ובלבד שהתאונה ארעה במסגרת העבודה.

***

עורך הדין יצחק משען עוסק בדיני נזיקין, ייצוג נפגעי תאונות עבודה במוסד לביטוח לאומי בתביעות נגד חברות הביטוח ועוד. הכתבה באדיבות האתר din.co.il.

לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.

לפניה ישירה משרד עו"ד יצחק משען ושות' - 0536248720