המצב הבטחוני במדינת ישראל, ומלחמת חרבות ברזל בפרט, גרמו למצוקה של ממש בתחום הבנייה. כידוע, בימים אלה אין כניסת עובדים פלסטינים לישראל ופרויקטים רבים של בנייה ברחבי הארץ תקועים ללא כוח אדם ועובדים זמינים.
אמנם ענף הבניין מושתת על העסקתם של עובדים פלסטינים, כאמור, אך באתרי הבנייה בנוסף מועסקים בשוטף גם עובדים זרים בעבודות בנייה שונות. כעת, בהיעדר הפועלים הפלסטינים, העובדים הזרים הם הרוב המוחלט המועסק באתרי הבנייה. עובדים אלה מגיעים ממדינות שונות בעולם, עמן יש למדינת ישראל הסכמים בילטראליים.
לפניה ישירה אל משרד עורכי דין ונוטריון אלקבץ כהן, לחץ/י כאן
מהו הסכם בילטראלי?
הסכמים בילטראליים הם הסכמים בין מדינות ששולחות כוח עבודה למדינות שמקבלות כוח עבודה. החל משנת 2012 נקבע שכל עובד זר שנכנס לישראל לעבוד בבניין, יוכל לעשות זאת רק במסגרת הסדר בילטראלי בין הרשויות המוסמכות בישראל לבין הרשויות המוסמכות במדינת המוצא. לדוגמא, למדינת ישראל יש הסכמים בילטראליים עם מולדובה, סין, אוקראינה וכו', ולכן עובדים ממדינות אלה יוכלו להשתלב בענף הבנייה בארץ.
מהו תאגיד בניין?
אחת למספר שנים נפתחת אפשרות בפני חברות או אנשים פרטיים המעוניינים לשמש כקבלן חברת כוח אדם לצורך העסקת עובדים זרים בענף הבניין. חברה כזו מוגדרת כתאגיד בניין. התנאים הקבועים לתאגיד בניין וכוח אדם הם בהתאם לחוק העסקת עובדים על ידי קבלני כוח אדם וסעיף 1יג' לחוק עובדים זרים.
כאמור, תאגידי הבניין מקבלים הקצאות של עובדים זרים לעבודה בענף הבניין והם למעשה המעסיקים של העובד הזר. חברת בנייה בישראל רשאית להעסיק עובד זר אך ורק באמצעות תאגיד בניין.
כך, למעשה, ביקשה מדינת ישראל למנוע את התופעה שבה עובדים זרים היו משלמים אלפי דולרים כדמי תיווך כדי לעבוד בישראל. בנוסף, השתפרו תנאי העסקה של אותם עובדים זרים, שכן לתאגיד קיימת חובה לשמור על זכויות העובדים.
האם ניתן להעסיק עובדים זרים שלא באמצעות תאגיד בניין?
חברת בניין שמעסיקה עובד זר שלא באמצעות תאגיד בניין עוברת על החוק. לפי סעיף 2(א) לחוק עובדים זרים, התשנ"א-1991, "לא יעסיק אדם עובד זר בתחום הבניין, אלא אם כן העובד הזר הועסק בידי קבלן כוח אדם מורשה להעסקת עובדים זרים בתחום הבניין".
העונש על הפרת חוק זה הוא קנס של עד 50,000 ש"ח, או מאסר של עד שישה חודשים, או שני העונשים יחד. בנוסף, חברת בניין שמעסיקה עובד זר שלא באמצעות תאגיד בניין מסתכנת בכך שהעובד הזר לא יקבל את התנאים המגיעים לו על פי החוק, כגון: שכר מינימום, תנאי עבודה הולמים, ביטוח בריאות וביטוח לאומי.
כיצד ניתן להפוך לחברת כוח אדם בענף הבניין?
לתאגידי הבניין רשימת תנאים ארוכה בדרך לבקשתם להפוך לחברת כוח אדם בענף הבניין:
פתיחת חברה ברשם החברות - על מנת להגיש בקשה, על המבקש היתר לתאגיד כוח אדם בענף הבניין לפתוח חברה חדשה שהתאגדה ברשם החברות עד 45 ימים טרם הגשת הבקשה.
הגדרת מטרות התאגיד - מטרות התאגיד ועיסוקו היחידים הם מתן שירותי כוח אדם של עובדים זרים בענף הבניין
הצגת חוסן פיננסי – תאגיד כוח אדם בענף הבניין יצטרך להציג אסמכתאות בדבר הון עצמי בסך של 1,000,000 ₪ לפחות (לפי 350 עובדים).
עמידת המנכ"ל בתנאים – על מנכ"ל התאגיד להיות בעל ניסיון של 5 שנים לפחות בתפקיד ניהולי בתאגיד, במסגרתו היה אחראי למשך שנה לפחות על העסקת 350 עובדים.
נכון לכתיבת שורות אלה, פורסם בתקשורת על הארכת האפשרות להגשת בקשה להיתר לתאגיד כוח אדם לעובדים זרים בענף הבניין וזאת עד ליום ה- 31.12.2023 כך שהמעוניינים להגיש בקשה צריכים להזדרז.
עורכת דין שני אלקבץ כהן עוסקת בייצוג ייצוג בפני רשות האוכלוסין וההגירה לצורך קבלת היתרים להעסקת מומחים זרים בישראל, הגירה לישראל, ייצוג בפני רשות האוכלוסין וההגירה, הגשת עררים ועוד. הכתבה באדיבות האתר din.co.il.
*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.
לפניה ישירה למשרד עורכי דין ונוטריון אלקבץ כהן - 053-9377917