בן זוג יהודי ובת זוג לא יהודייה, בני זוג מאותו מין, נוצרי ומוסלמית, בת זוג נמצאת בישראל ובן הזוג נמצא בחו"ל. המשותף לכלל הזוגות הללו, ולכל זוג אחר אשר שני בני הזוג אינם יהודים על פי ההלכה היא שאינם יכולים להתחתן במדינת ישראל. החל מיום 08.07.2022 המצב המשפטי בישראל השתנה דרמטית, בהחלטה תקדימית של בית המשפט המחוזי בשבתו כבית המשפט לעניינים מנהליים קבעה כב' השופטת אפרת פינק כי דין העתירה אשר הגיש עורך הדין פינקלשטיין ולדיסלב להתקבל, תוך דחייה מוחלטת של כלל הטענות של רשות האוכלוסין וההגירה אשר התנגדה לרישום כנשואים של זוגות אשר התחתנו מבלי לצאת לחו"ל, דרך הזום.
לפניה ישירה אל עורך הדין המתמחה בנישואים בזום, פינקלשטיין ולדיסלב, לחץ/י כאן
איך כל זה התחיל? האם נישואי יוטה דרך הזום הם אכן חוקיים?
תקופת מגפת הקורונה הביאה לחיינו דברים חדשים ובלתי צפויים, כולנו התרגלנו לתקופה ממושכת של סגרים, מסכות, בדיקות אנטיגן ובעיקר סגירת נתב"ג ולימודים ועבודה בזום. ההתמודדות עם המגפה שינתה הרגלים לא רק של ילדי בית ספר וסטודנטים באשר ללימודים מול מסך המחשב עם מצלמה ומיקרופון, כשהם יושבים בפיג'מה בחדרם. מערכת המשפט אף היא קלטה לתוכה הרגלים של דיונים בהועדות חזותית כאשר הנאשמים לא נמצאים יותר פיזית באולם בית המשפט, אלא מתחברים דרך תוכנת הזום או סקייפ לדיון המתנהל בעניינם.
כך נהגו גם רשויות מנהליות ומשפטיות ברחבי העולם, אחד מהם הוא משרדו של פקיד מחוז יוטה בארה"ב, אשר עוד בשנת 2019 החל להעניק לתושבי מדינתו את האפשרות להינשא מבלי לצאת מהבית, תוך עריכת טקס נישואין חוקי אשר בסופו מונפקת תעודת נישואין המוכרת על ידי ארה"ב כשווה לכל תעודה אחרת המונפקת לאחר טקס בנוכחות פיזית של בני הזוג בפני הסמכות המחתנת.
בכך, הלכה למעשה, הפכה מדינת יוטה לסוג של "לאס ווגאס דיגיטלית" אשר מאפשרת לכל דורש להתחתן תוך פרק זמן מזערי (היו מקרים שבהם בני הזוג התחתנו בתוך שעה מרגע הפנייה הראשונית לעורך דין המטפל בנושא). הייחודיות בנישואי יוטה היא פשטות התהליך, הדרישה היחידה מבני או בנות הזוג המבקשים למסד את אהבתם בברית הנישואין היא קיום של תעודות מזהות תקפות, לאו דווקא דרכונים, במדינת יוטה ניתן להתחתן גם בהצגת תעודת זהות ישראלית או רישיון נהיגה.
האם חייבים לדעת אנגלית כדי להתחתן ביוטה דרך הזום?
כחלק מהמחקר המשפטי והעסקי, עוד בשנת 2020 נפתח סניף של משרד עורכי הדין פינקלשטיין ושות' בצמוד למשרדי פקיד מחוז יוטה בעיר פרובו, מדינת יוטה, ארה"ב. המטרה של נוכחות ישראלית משפטית במדינת יוטה הייתה לאפשר לכל ישראלי, כולל דוברי עברית, רוסית וערבית להתחתן מבלי לצאת מישראל, בשפתם, גם אם בני הזוג לא שולטים בשפה האנגלית ברמה הדרושה בכדי להביע הסכמה משפטית לכריתת ברית הנישואין הדרושה על פי חוקי ארה"ב.
אם כן, כל שני בני אדם, ללא קשר לאזרחותם, מקום מושבם, דתם, נטייתם המינית יכולים להתחתן בטקס בעברית, אנגלית, רוסית או ערבית, תוך שהם מיוצגים ומלווים על ידי עורכי דין ישראלים האמונים על עריכת הטקס ושמירת הכללים המשפטיים הדרושים להנפקת תעודת נישואין רשמית של ארה"ב אשר גם תתקבל ברשות האוכלוסין וההגירה הישראלית לצורך שינוי הסטאטוס האישי המיוחל לנשוי/אה.
אולי עדיף בכל זאת לטוס לחו"ל כדי להתחתן, האם זה יצא זול יותר?
אין ספק כי נשואי יוטה היא הדרך המהירה ביותר וגם הזולה ביותר להתחתן. גם בהשוואה לנישואין דרך הרבנות, נישואי יוטה הם דרך מהירה יותר ובסופו של התהליך התוצאה אחת היא, רישום כנשואים בספח תעודת הזהות. אם לחשב את עלות הטיסות לחו"ל, מלון, סידורים מול העירייה, תרגום והנפקת תמצית רישום, החתמת התעודות בחותמת אפוסטיל בהלוך ובחזור, התשלום לפקיד המחתן והוצאות הנלוות לנסיעה לחו"ל, הרי שנישואים מחוץ לישראל תמיד יעלו יותר מהעלות של נישואי יוטה.
האם משרד הפנים יכול לסרב לרשום את מי שהתחתן בזום למרות פסק הדין של בית המשפט?
התשובה היא כן. פקיד הרישום במשרד הפנים רשאי לסרב לרשום זוג כנשוי המציג תעודה אשר על פניה טעות עובדתית.
הליווי המקצועי של משרד עורכי הדין אשר מטפל בכל התהליך מתחילתו ועד סופו, דואג להנפקת רישיון נישואין עם הפרטים העובדתיים המדויקים של בני או בנות הזוג, דואג לעריכת הטקס בשפה המובנת לבני הזוג, מוודא כי כל טקס יתקיים בנוכחות עורך דין ישראלי כעד מרכזי, היא הערובה להצלחה ברישום כנשואים במשרד הפנים.
לסיכום, מגיע לכולנו מזל טוב, אחרי 100 שנים (החל מחקיקת דבר המלך במועצתו 1922 על ידי המנדט הבריטי) בהן לא ניתן היה להתחתן בישראל אלא רק דרך ערכאות דתיות, כעת סלולה הדרך לכל זוג לממש את אהבתו ולהתחתן חוקית וללא הצורך בטיסות או טקסים דתיים אשר נוגדים את אמונתם ומצפונם, מזל טוב, רוצו להתחתן.
עורך הדין המתמחה בנישואים בזום, פינקלשטיין ולדיסלב, עוסק במתן פתרונות לזוגות בישראל אשר לא יכולים להינשא על פי חוק שיפוט בתי דין רבניים, נישואים בזום, הסדרת מעמד לבני זוג זרים, הסכמי ממון, ליווי בקבלת צו הורות פסיקתי לזוגות להט"ב, התרת נישואין ועוד. הכתבה באדיבות האתר: din.co.il.
*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.
לפניה ישירה למשרד עו"ד פינקלשטיין ושות' - 053-6241442