יש המון סוגי טיפולי יופי - מהלחמת ריסים, ללק ג'ל, לאיפור קבוע, לטיפולי עור שונים, טיפולי פנים, הסרת שיער בלייזר ואפילו קעקועים.
לפניה ישירה למשרד עורכי דין מורן אריאלי, לחץ/י כאן
האם טיפולי יופי למיניהם מסוכנים?
כמובן שאם הקוסמטיקאית/ המטפלת משתמשת במכשור ובמוצרים איכותיים המאושרים על ידי משרד הבריאות יש סיכון נמוך יותר.
אבל לפעמים התוצאה לא תלויה במוצרים עצמם אלא תלויה בעור של הלקוחה או בגורמי סיכון אחרים שיש לה או בביצוע ההנחיות לאחר סיום הטיפול.
מה יכולות קוסמטיקאיות ומטפלות שונות במקצועות היופי לעשות כדי להגן על עצמן מפני תביעה?
ראשית, באמת לעבוד עם מוצרים איכותיים ומאושרים.
שנית, להחזיק בביטוחי אחריות מקצועית לכל מקרה שלא יהיה.
שלישית, ולא פחות חשוב - לתת ללקוחות למלא טופס הצהרת בריאות + טופס הסכמה לטיפול, אשר מהווה מעין הסכם בין המטפלת לבין הלקוחה ואשר נועדו, בין היתר, לעשות תיאום ציפיות בין הצדדים ולמנוע מקרים בהם לקוחה עלולה לטעון שהיא לא הייתה מודעת לסיכונים/ להנחיות/ שלא שאלו אותה את השאלות הרלוונטיות אליה לפני תחילת הטיפול ועוד.
מה, אבל אני אחתים לקוחה פתאום אחרי שנים שהיא אצלי?
התשובה היא חד משמעית כן. כשיש חלילה נזק לאף אחד לא משנה כמה זמן היא הייתה לקוחה שלך לפני ואם היא תצטרך לתבוע, היא תתבע ולכן חשוב לדאוג לכיסוי הזה תמיד, גם במחיר של "לא נעים".
מה, אני אחתים לקוחה על טפסים כשהיא באה לטיפול של שעה? גם אם זה טיפול לא יקר?
התשובה היא, שוב, חד משמעית כן. אולי הטיפול עליו שילמה הלקוחה לא יקר, אבל הנזק שהיא עלולה לגרום לעסק במקרה של תביעה פשוט עלול לרסק אותו במקרים מסוימים ולכן, כאמור, חשוב מאד להחתים לקוחות על טופס הסכמה וטופס הצהרת בריאות.
אילו נקודות חשוב שיופיעו בטופס הצהרת בריאות?
קודם כל תלוי בטיפול כמובן. אבל כמובן שצריך לשאול על אלרגיות שהלקוחה מודעת אליהן, ניתוחים שהלקוחה עברה, מחלות מסוימות שעלולות להפריע לאותו סוג של טיפול ותרופות מסוימות בהן הלקוחה משתמשת.
אילו נקודות חשוב שיופיעו בטופס ההסכמה לטיפול?
מהניסיון שלי, חשוב לציין באילו חומרים משתמשים, לעיתים כדאי לציין את סוג ההסמכה שיש למטפלת (שלא יהיו אי הבנות), חשוב גם לציין שאין הבטחה לתוצאות הטיפול ושהדבר תלוי גם במידת שיתוף הפעולה וההקפדה על ההנחיות מצד המטופלת, תלוי ברגישויות שלה. ראוי גם לפרט מהן תופעות הלוואי האפשריות ועוד. בהרבה מהטפסים שאני מכינה ללקוחותיי מצוינים כבר מראש מאילו פעולות יש להימנע לאחר הטיפול כמו - עישון/ חשיפה לשמש ועוד (הכל תלוי בסוג הטיפול כמובן).
האם יש הרבה תביעות בנושא?
הרבה זה עניין יחסי, מספיק שתהיה תביעה אחת של רשלנות והיא יכולה לפעמים לגרום לעסק לפשוט רגל, בזמן שאם היו מיידעים את הלקוחה מראש ובכתב באמצעות טפסים מתאימים, אולי היו יכולים למנוע את תשלום סכומי העתק במקרה של נזק חלילה.
לסיכום, עשו לעצמכן טובה ופנו לעו"ד שתכין עבורכן טופס הצהרת בריאות קצר וטופס הסכמה לקבלת טיפול - קצרים (וככל הניתן לא מרתיעים), אשר מותאמים בדיוק לעסק שלכן, על מנת שתוכלו להחתים את הלקוחות ולישון בראש שקט.
עורכת דין מורן אריאלי עוסקת במשפט מסחרי - אזרחי, עריכת חוזים, ליווי משפטי לחברות והקמת חברות, דיני עבודה, מכרזים, רישום סימני מסחר ועוד. הכתבה באדיבות האתר: din.co.il.
*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.
לפניה ישירה למשרד עורכי דין מורן אריאלי - 053-6240747