אישה מלומדת, בת 58, פנתה למשרדנו לאחר שהפסיקה לעבוד בעקבות פגיעה בעבודה שאירעה לה. בהתאם לפגיעה, פנינו למוסד לביטוח לאומי במסגרת תביעת נכות מעבודה. לצערנו, התאונה לא הוכרה כתאונת עבודה מסיבות מסוימות ואף לאחר פנייה לוועדת התביעות קיבלנו סירוב. בעקבות זאת נאלצנו לשנות כיוון, להזדרז ולפנות למוסד לביטוח לאומי בתביעה לנכות כללית, על מנת להשיג לה הכנסה ראויה כדי שתוכל להתקיים בכבוד.

בנוסף לפציעה בתאונת העבודה, ללקוחה מספר בעיות רפואיות נוספות שכוללות הגבלה קשה בתנועות הגב, סיפור נפשי אישי, מצב רפואי לאחר ניתוח בריאטרי וסוכרת.

לפניה ישירה אל משרד עו"ד רות פפירוב, לחץ/י כאן

לאחר הגשת הערר, אושרה לנפגעת דרגת אי כושר בשיעור של 100%

משרדנו הגיש תביעה לנכות כללית. האישה נבדקה במספר ועדות על ידי רופאים בתחומים הבאים: פסיכיאטר, אורתופד ופנימאי. בתום הוועדות אושרו ללקוחה 49% אחוזי נכות רפואיים משוקללים ואי כושר חלקי בשיעור של 65% וזאת למשך תקופה של שנה וחצי. 

משרדנו לא הסתפק בזה, כיוון שהלקוחה הייתה במצב שאין היא יכולה לעבוד כלל וכלל. ולכן, הוחלט להגיש ערר בתחום אי הכושר בלבד. התוצאה החיובית לא איחרה להגיע, והצלחנו להשיג לה 100% אי כושר רטרואקטיבית למשך תקופה של שנה וחצי.

הנכות ואי הכושר היו זמניים ואושרו עד לתאריך מסוים. לקראת תום התאריך זה, התייצבנו בוועדה רפואית נוספת אשר הייתה אמונה על קביעת המשך הזכאות. האישה בשלב זה עדיין לא יכלה לשוב למעגל העבודה עקב מגבלותיה הרפואיות.

הלקוחה נבדקה בוועדת תום זמניות, ולצערנו הרב, התקבלה תשובה שלילית שהיא אינה עוברת את הרף הרפואי (נקבעו לה רק 48% נכות - ללא נכות אחת של 25% ומעלה) ולכן נקבע כי היא אינה זכאית יותר לקצבת נכות כללית. בעצם הורידו לה את גובה הנכות האורתופדית. 

ערר נוסף על המצב הרפואי כולו כדי שהנפגעת תוכל להמשיך לקבל קצבת נכות כללית

שוב גם כאן לא ויתרנו. הגשנו למוסד לביטוח לאומי בקשת ערר על המצב הרפואי כולו. הגענו לוועדת ערר אחת שבה ישב הרכב של רופאים שכלל פנימאי, אורתופד ופסיכיאטר.

לשמחתנו התשובה החיובית שוב לא איחרה להגיע: הוועדה העלתה את אחוזי הנכות האורתופדיים ואף המליצה על אי כושר חלקי בשיעור של 65%. ללקוחה הגבלה קשה בתנועות הגב, והדבר מקשה עליה בתפקוד היום יומי מאוד. הנכות המשוקללת הועלתה ל55%, ובכך בעצם הגיעה הלקוחה לסף הרפואי הנדרש במסגרת תביעת נכות כללית.

אבל... לא עצרנו כאן כי היינו סבורים שללקוחה מגיע אי כושר מלא בשיעור 100%. ולכן, נותר שלב אחד נוסף שהיינו צריכים לעבור, והוא השיחה עם העובדת הסוציאלית שיושבת בסניף המוסד לביטוח לאומי ולה יש יכולת השפעה על דרגת אי הכושר של המבוטח. כלומר היא יכולה מההתרשמות שלה להמליץ על אי כושר מלא, או שלא להמליץ.

הגענו נחושות לשיחה שהייתה ארוכה (לעיתים היא קצרה ולעיתים היא מתארכת). הן הלקוחה והן אני כמייצגת שלה עבדנו קשה מאוד בניסיון לשכנע את העובדת הסוציאלית כי מגיע לה 100% אי כושר לעוד שנה שלמה, על מנת לאפשר לה להשתקם ולחזור למעגל העבודה. יצוין כי האישה עושה מאמצים אדירים להשתקם והיא אף לומדת הסמכה נוספת. לאחר כשבוע התשובה החיובית הגיעה: הצלחנו להשיג ללקוחה 100% אי כושר למשך שנה נוספת.

מניסיוני בתחום, לשיחה הזו עם העובדת הסוציאלית חשיבות רבה כיוון שיש לה יכולת השפעה על דרגת אי הכושר. קרה ולא פעם אחת שהצלחנו בפגישה כזו לשכנע ולהעלות את דרגת אי הכושר אפילו מ-0% ל-100%. אין להקל ראש ולזלזל בפגישה הזו. אמנם המילה האחרונה היא לא של אותה עובדת סוציאלית, אך יש לה השפעה לא מבוטלת, ותפקיד חשוב בעיצוב קבלת ההחלטה. 

כפי שצוין הלקוחה הינה מלומדת מאוד, בעלת תארים רבים ומקצועות שונים ולכן השגת הנכות היא פי כמה וכמה הייתה קשה יותר.

המסקנה שעולה ממקרה כזה ודומים לו, היא שכאשר קיימת אפשרות לערער על החלטה של המוסד לביטוח לאומי, מערערים ולא מוותרים על הזכויות שמגיעות לכם. וזכרו: יש אפשרות לערער גם על נכויות זמניות.

עורכת הדין רות פפירוב (צילום: משרד עו"ד רות פפירוב)
עורכת הדין רות פפירוב | צילום: משרד עו"ד רות פפירוב

עורכת דין רות פפירוב עוסקת בתביעות נזקי גוף, תאונות דרכים, תאונות עבודה, תביעות מול המוסד לביטוח לאומי וייצוג תובעים בוועדות רפואיות. הכתבה באדיבות האתר: din.co.il.

*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.

לפניה ישירה לעורכת דין רות פפירוב - 053-6112868