חלק גדול מהמשק עבר בשנים האחרונות לעבודה מהבית. אחת השאלות העולות במצב זה היא האם עובד מהבית אשר נפגע בתאונה, יוכר כנפגע עבודה על ידי המוסד לביטוח לאומי. התשובה לשאלה זו היא בחיוב, אם יצליח העובד להוכיח קשר סיבתי הגיוני בין התאונה לבין עבודתו. זהו נטל הוכחה מאוד לא פשוט ולא מעט מהתביעות הללו נדחות. על כן אם אתם עובדים מהבית ונפגעתם בתאונה, היוועצו עם עו"ד לנזיקין, המתמחה בתאונות עבודה.
לפניה ישירה אל עו"ד שני חזון ויסמן, לחץ/י כאן
תאונת עובד מהבית = תאונת עבודה?
על מנת שתאונה של עובד תיחשב כתאונת עבודה ותוביל להכרה שלו כנפגע עבודה, על העובד להראות קשר סיבתי בין העבודה לבין התאונה. כלומר, להציג ראיות לכך כי התאונה נגרמה בשל או במהלך העבודה וכי הנזקים שהיא גרמה לו, לא היו מתרחשים לולא אותה תאונה. כאשר מדובר על תאונה אשר קרתה במקום העבודה עצמו או על תאונת דרכים בדרך אל או מהעבודה, הקשר הסיבתי יחסית ברור.
לעומת זאת, במקרה של עבודה מהבית, ישנו קושי משמעותי להוכיח כיצד דווקא העבודה היא הסיבה לתאונה ולא גורמים אחרים בביתו של העובד אשר אינם קשורים ישירות לעבודתו. על כן, תאונת עובד מהבית תיחשב לתאונת עבודה אם העובד יצליח להוכיח קשר סיבתי בין הפגיעה לבין העבודה וקשר זה צריך להיות סביר והגיוני, בהתאם לנסיבות המקרה.
על חשיבותה של ההכרה כנפגע עבודה
אנו מבינים כי לעובדים מהבית יש קושי רב להוכיח בפני המוסד לביטוח לאומי כי התאונה שארעה להם היא תאונת עבודה. מדוע זה חשוב כל כך? ובכן, להכרה של ביטוח לאומי בעובד שעבר תאונה, כנפגע עבודה, יש משמעות כלכלית אדירה. בשלב הראשוני לאחר התאונה, יוכל הוא להגיש תביעה לתשלום דמי פגיעה. אלו מהווים נגזרת משכרו ומשולמים לו לתקופה מקסימאלית של 91 יום, בהם לא יכול היה העובד להמשיך לעבוד עקב התאונה שעבר. במקרים בהם האירוע היה חמור כך שנותרה לעובד נכות מתאונת העבודה, הוא יוכל לפנות שוב לביטוח לאומי ולהגיש תביעה לגמלת נכות מעבודה.
בשלב זה, נכנסת לתמונה ועדה רפואית, אשר תזמן את העובד אליה ולאחר ביצוע בדיקה גופנית ובחינת המסמכים הרפואיים שהגיש, תקבע הוועדה האם נגרמה לעובד נכות מהתאונה ובאיזה שיעור. נכות העומדת על פחות מ-9%, לא תזכה את העובד בתשלום כלשהו מביטוח לאומי. בטווח שבין 9% ל-19%, יהיה זכאי העובד למענק כספי חד פעמי. לבסוף, במקרה שבו נקבעה נכות של 19% ומעלה, תשולם לעובד גמלת נכות מעבודה.
פנייה לעו"ד נזיקין
עובד אשר כושר עבודתו נפגע עקב תאונת עבודה, זקוק להכרה של ביטוח לאומי כנפגע עבודה, על מנת שיהיה לו את האמצעים לכלכל את עצמו ואת משפחתו. לשם כך, נדרש כאמור העובד להוכיח את הקשר הסיבתי בין התאונה לבין הנזק אשר נגרם לו. זהו אתגר משפטי מורכב בכל מקרה של תאונת עבודה ובפרט, כאשר מדובר על תאונת עובד מהבית.
אף על פי שעבודה מהבית הפכה לנפוצה כל כך, בוודאי לאור הקורונה, בשלב זה, הביטוח הלאומי נוהג להתייחס באופן שונה מאוד לתאונה שארעה במקום העבודה לעומת תאונה שהתרחשה במסגרת עבודה מהבית. בין היתר, הוא עשוי לראות בסביבה הביתית פתח לניתוק הקשר הסיבתי אותו מנסה העובד להוכיח ועל כן, לא להכיר באירוע כתאונת עבודה ולדחות את תביעתו לפיצוי. על כן, חשוב לפנות בעניין זה לעו"ד נזיקין מנוסה ומיומן, אשר יידע כיצד לקשור את החוטים יחדיו ולהגדיל את סיכויי התביעה, כך שהעובד יקבל את הכספים המגיעים לו.
עורכת דין שני חזון ויסמן עוסקת בתאונות עבודה, נכות מעבודה, תביעות רשלנות, תאונות דרכים, תאונות אופניים חשמליים, תאונות אופנוע, נכות כללית, רשלנות רפואית ועוד. הכתבה באדיבות האתר: din.co.il.
*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.
לפניה ישירה לעורכת דין שני חזון ויסמן - 053-6112792