האישה הגיעה לבית החולים וולפסון באמצעות אמבולנס מד"א עם תלונות על כאבי בטן, בחילות והקאות. בקבלתה בוצע אומדן סיכון לנפילה, בו נמצא כי לאישה הליכה יציבה, זקופה ולא מהוססת. נקבע, כי אין סיכון לנפילה ולא ניתנו הוראות מיוחדות לרבות הוראה על הרמת דפנות המיטה או השגחה.
לפניה ישירה לעורכי הדין יפעת וטל דויטש, לחץ/י כאן
האישה נפלה מהמיטה במהלך אשפוזה בבית החולים
במהלך האשפוז נפלה האישה ממיטתה וככל הנראה נחבטה בראשה. לאישה הופיע שטף דם בפנים ולאחר שבדיקת CT ראש שללה דימום במוח, צוות בית החולים לא המשיך בבירור רפואי. למחרת הגיע בעלה של התובעת לבקרה ונחרד לגלות שטף דם משמעותי בפניה. הבעל שאל את האישה לפשר העניין וזו השיבה כי אינה יודעת במה מדובר, לא זכרה דבר מהאירוע ולמעשה הבחינה בכך לראשונה רק לאחר שבעלה הפנה את תשומת ליבה. בני משפחתה של האישה לא הצליחו לקבל מענה מהצוות הרפואי שלמעשה ידע על נפילתה בזמן אמת.
האישה התלוננה כי אינה מצליחה להרים את רגליה ולקום מהמיטה
לאחר מספר שעות התלוננה האישה, כי אינה מצליחה להרים את הרגליים ולקום ממיטתה. הצוות הרפואי התמהמה עם בדיקת האישה ורק לאחר כ-10 שעות נבדקה לראשונה על-ידי נוירולוג. רק למחרת בבוקר בוצעה בדיקת MRI לעמוד השדרה, בה נמצא דימום לאורך עמוד השדרה. האישה נבדקה בשנית על-ידי נוירולוג בכיר, אשר מצא כי האישה סובלת משיתוק מלא ברגליים והיא הועברה להמשך טיפול בבית החולים איכילוב.
בבית החולים איכילוב נמצא, כי האישה סובלת משיתוק מהחזה מטה וכי לאור אופי הנזק שנגרם לעמוד השדרה, ניתוח לא יסייע למצבה. האישה הועברה לשיקום במרכז רפואי שיקומי, שם אושפזה למשך 7 חודשים. למרבה הצער, השיקום לא הטיב את מצבה של האישה והיא נותרה משותקת מהחזה ומטה לכל חייה.
האישה הגישה תביעה בבית המשפט המחוזי לוד נגד בית החולים באמצעות עורכי הדין יפעת וטל דויטש. בכתב התביעה נטען, כי בשל מצבה של האישה במועד האשפוז היה מקום להשגחה צמודה למניעת נפילות ומכל מקום בזמן הנפילה הייתה האישה באחריות של בית החולים וולפסון ולכן בית החולים נושא באחריות לתוצאות הנפילה. עוד נטען, כי מאחר שהיה חשד לחבלת ראש בשל הופעת שטף הדם בפניה של האישה, היה צורך לבצע לה בדיקת נוירולוג דחופה כמו גם מעקב נוירולוגי צמוד שלא בוצע.
בית המשפט המחוזי קיבל את טענות האישה בעניין רשלנות בית החולים כלפיה
בית המשפט המחוזי קיבל את טענות האישה לעניין רשלנות בית החולים ובמסגרת הצעת פשרה העמיד את הפיצוי על סך של 4.3 מיליון ₪, אשר לאחר ניכוי קצבאות המוסד לביטוח לאומי הגיע ל-3 מיליון ₪.
עורכי הדין יפעת וטל דויטש הינם בעלי ניסיון רב בטיפול בתיקים מורכבים בתחום הנזיקין, הביטוח והרשלנות הרפואית וסייעו למאות לקוחות להתמודד מול חברות הביטוח וגופים אחרים בבתי המשפט, עד לקבלת הפיצוי המקסימלי בגין הנזקים שנגרמו להם. הכתבה באדיבות האתר: din.co.il.
*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.
לפניה ישירה לעורכי הדין יפעת וטל דויטש - 053-6112885