תאונת עבודה הינה תאונה שקרתה תוך כדי ועקב העבודה. גם תאונה בדרך מהבית לעבודה ובדרך מהעבודה לבית, תיחשב כתאונת עבודה. יחד עם זאת, כאשר נעשתה סטייה מהדרך לעבודה או בחזרה ממנה - לא תיחשב התאונה כתאונת עבודה.
להלן דוגמאות ממקרים שבהם טיפלתי: אדם נסע מביתו לשטיפת מכוניות לפני העבודה ונפגע, משם התכוון להמשיך לעבודה - התאונה אינה תאונת עבודה; אישה נסעה לאחר העבודה לקוסמטיקאית, נפגעה בדרך ומשם התכוונה להמשיך לביתה - התאונה אינה תאונת עבודה; אדם נסע מהבית לעבודה, בדרך עצר בקיוסק לקנות שתיה ואז נפגע, משם המשיך לעבודה - התאונה אינה תאונת עבודה; מכל הדוגמאות הללו, הלקוחות ממקרים שקרו, שבהן לא הוכרו תאונות כתאונת עבודה ובהתאם לחוק - ברגע שיש סטייה מהדרך לעבודה וממנה - לא מדובר בתאונת עבודה.
שני חריגים לכלל הזה:
- באם הסטייה מהדרך נעשית כדי להתפלל את תפילת הבוקר בציבור בבית תפילה (בית כנסת/כנסיה/מסגד וכיוצ"ב), שבו הנפגע נוהג להתפלל.
- סטייה מהדרך לעבודה בכדי ללוות את ילדך למעון/לגן או בחזרה מהם לבית (ילד - עד גיל 10 או כזה הזקוק לליווי בשל ליקוי שכלי/גופני).
לפניה ישירה אל משרד עורכי דין ונוטריון ריול עדיקה, לחץ/י כאן
פגיעה בעבודה מסוג מיקרוטראומה
יש לשים לב כי סתם כאב גב למשל, שקרה במהלך העבודה אבל לא בגלל העבודה ולא בגין תאונה - לא ייחשב כתאונת עבודה. כשלא ארע אירוע תאונתי, לא נכנסים להגדרת "תאונת עבודה". לעומת זאת, כאשר מדובר בכאב גב כרוני שהתפתח בגלל העבודה עצמה, עקב פעולות חזרתיות ומתמשכות במהלך העבודה, שמבוצעות במשך פרקי זמן רצופים שמספיקים לגרום לנזק מצטבר, וכאשר מדובר בפעולות שהן דומות זו לזו (בכל פעם חוזרת אותה התנועה, רפטטיביות), אז ייתכן שתוכר פגיעה בעבודה מסוג מיקרוטראומה.
בנוסף, יש להבחין כי אבדן כושר עבודה עקב תאונה, בתאונה שאיננה תאונת עבודה, לא יוכר כתאונת עבודה, ולא ישולמו דמי פגיעה במקרה שבו מדובר בתאונה שהיא לא תאונת עבודה (במצב כזה, תיתכן אולי תביעה לנכות כללית עקב נכות ואבדן כושר עבודה, במידה שמתקיימים כל התנאים לכך, אך לא תאונת עבודה, נשאיר זאת למאמר הבא).
הכרת הביטוח הלאומי בתאונה כתאונת עבודה ותשלום דמי פגיעה
בכדי שהביטוח הלאומי יכיר בתאונה כתאונת עבודה, יש להגיש "תביעה לתשלום דמי פגיעה והודעה על פגיעה בעבודה" (בל 211). תביעה זו יש להגיש בתוך שנה מיום התאונה. בטרם הגשת תביעה זו, על המעסיק למלא "הפניה לטיפול רפואי לעובד השכיר" (בל 250) ( או "הפניה לטיפול רפואי לעצמאי" - בל 283).
לאחר שהוכרה התאונה כתאונת עבודה, משולמים ימי מחלה (דמי פגיעה) עד 91 ימים, כאשר - עובד שכיר, שנעדר פחות מ-12 ימים, ישולמו לו דמי פגיעה החל מהיום השלישי שלמחרת יום הפגיעה (כלומר - החל מהיום הרביעי). עובד שכיר שנעדר יותר מ-12 ימים, יקבל דמי פגיעה החל מהיום שלמחרת הפגיעה. עובד עצמאי - יקבל דמי פגיעה בניכוי 12 ימים (כלומר - החל מהיום ה-13, ובתנאי כמובן שנעדר בימים אלו מעבודתו, ושילם ביטוח לאומי).
הגשת תביעה לקביעת דרגת נכות מעבודה
לאחר שהוכרה התאונה כתאונת עבודה, במידה שנותרה פגיעה משמעותית בגוף כתוצאה מהתאונה, ניתן להגיש "תביעה לקביעת דרגת נכות מעבודה" (בל 200), שלאחריה מתקיימות ועדות רפואיות בביטוח הלאומי שיקבעו אם נותרה נכות עקב התאונה. נכות יכולה להיות זמנית, ויכולה להיות לצמיתות.
בשעה שארעה לכם תאונת עבודה, כדאי להתייעץ עם עורך דין שמבין ומהוקצע בתחום זה. התהליך מול הביטוח הלאומי עשוי להיות מתיש ומייגע כשפועלים לבד וללא ליווי של עו"ד מיומן. יתר על כן, רבים המקרים שבהם ניתן לתבוע, בנוסף לתביעה מול ביטוח לאומי גם תביעה נזיקית, לפיכך יש להיוועץ בעו"ד שמהוקצע בדיני הנזיקין.
עו"ד ונוטריון ריול עדיקה, מהוקצעת בתחום מזה שנים רבות והיא נכונה לסייע לכם בשעת צרתכם.
משרד עו"ד ונוטריון ריול עדיקה עוסק בנזיקין בכלל ובנזקי גוף עקב תאונות עבודה בפרט ונשמח לסייע. עו"ד ונוטריון ריול עדיקה, ייצגה אלפי לקוחות בתחום, עם ניסיון של כעשור ומחצה, גם במגזר הפרטי וגם במגזר הציבורי, בוגרת תואר שני מהאוניברסיטה העברית בירושלים, לשעבר קצינה בפרקליטות הצבאית, והיא תשמח להילחם עבורך. הכתבה באדיבות האתר: din.co.il.
*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.
לפניה ישירה למשרד עו"ד ונוטריון ריול עדיקה - 053-7335067