כולנו משתמשים בדרכים מדי יום, בין אם כנהגים ובין אם כהולכי רגל. לכן, כולנו חשופים לסכנת תאונות הדרכים וחשוב מאוד שנדע כיצד נכון לנהוג אם חלילה ניקלע לתאונה. אז מה צריך לדעת על תאונות דרכים? מה יש לתעד בזירת התאונה תאונה? מה חשוב לעשות מיד?
לפניה ישירה אל דרעי משרד עורכי דין ונוטריון, לחץ/י כאן
סיפורה של פ' מהמרכז
פ', בת 32 מאזור תל אביב, רכבה על אופניים בשעות הערב, בדרך לביתה לאחר בילוי. היא חבשה קסדה ורכבה על הכביש כחוק, בצדו הימני. למרות שפ' היא רוכבת מנוסה ומכירה היטב את האזור, היא נקלעה לתאונה כשרכב פגע בה מאחור. למרבה המזל, מדובר היה בנסיעה איטית יחסית בכביש צדדי, אך למרות זאת פ' נפלה מהאופניים אל הכביש, גופה ספג מהלומה וידיה ורגליה השתפשפו על רצפת האספלט.
נהג הרכב עצר וניסה להגיש עזרה לפ', שהתרוממה על רגליה ובמבט ראשון נראה היה שפציעתה שטחית. עם זאת, שני המעורבים בתאונה היו נסערים ומבולבלים. אחד מעוברי האורח במקום שהבחין במתרחש, המליץ לפ' להתקשר לעו"ד מנוסה בתאונות דרכים, על מנת לקבל הנחיות כיצד עליה לפעול.
ההמלצה היתה נכונה. בשיחתנו, הנחנו את פ' להתפנות לבית החולים, גם אם נראה שפציעתה קלה. בנוסף, ביקשנו ממנה לקבל את פרטיו של עובר האורח שהיה עד לתאונה, וגם של עדים נוספים ששהו ברחוב. כמו כן, ביקשנו ממנה לצלם את זירת התאונה ואת כלל הנזקים לגופה. כמובן, וידאנו שפ' לקחה מהנהג הפוגע את פרטיו האישיים, פרטי הרכב ופוליסת הביטוח.
בבדיקה בבית החולים וככל שחלפו השעות התברר שפ' סובלת ממגבלת תנועה באחת הברכיים ובנוסף תזדקק לחבישות מקצועיות בתקופה הקרובה ולימי מנוחה שימנעו ממנה לעבוד. הנחייתנו לפ' הייתה לבקש מהצוות הרפואי לציין כי הנזקים הינם כתוצאה מהתאונה ולפרט את הנזקים באופן ברור. ביקשנו מפ' לשמור את כלל המסמכים הרפואיים כולל סיכומים, מרשמים וקבלות על תרופות וטיפולים. גם הוצאות נלוות כמו נסיעה במונית, תועדו על פי הנחייתנו.
בעקבות המקרה של פ' הגשנו תביעה לחברת הביטוח של הנהג הפוגע, בצירוף כלל המסמכים ותיאור הנזקים שנגרמו לפ'. בסיום ההליך פ' קיבלה מחברת הביטוח 180,000 ₪.
אז מה חשוב לעשות במקרה של תאונת דרכים?
- לקבל טיפול רפואי. גם אם הפציעה נראית קלה או שטחית, לא לוותר על בדיקה! יש לבקש מהצוות הרפואי לציין במסמכים כי הפציעה היא כתוצאה מהתאונה ולפרט את הנזקים ככל האפשר.
- ליצור קשר עם עו"ד מנוסה בתאונות דרכים.
- לצלם את זירת התאונה ואת הנזקים לגוף, לרכוש ולרכבים המעורבים.
- לקחת פרטי התקשרות של עדי ראייה שהיו במקום.
- אם הרכב הפוגע נשאר במקום (כפי שדורש החוק), יש לתעד את פרטי הרכב ולבקש מהנהג/ת פרטים אישיים ואת פרטי פוליסת הביטוח.
כדאי לדעת:
- בנזקי גוף עקב תאונת דרכים נפגע זכאי לפיצוי בגין נזק גופני גם אם הוא אשם בגרימת התאונה.
- גם אם הרכב הפוגע ברח מהמקום ולא ניתן יהיה לאתר את זהותו, או שאינו מבוטח בחברת ביטוח, ניתן לתבוע פיצוי מחברת קרנית.
- אם תאונת הדרכים התרחשה תוך כדי נסיעת עבודה, או בדרך לעבודה, או בדרך הביתה מהעבודה, לרוב ניתן להכיר באירוע כתאונת עבודה ולתבוע פיצוי מהביטוח הלאומי, בנוסף לפיצוי מחברת הביטוח.
- לצורך מיצוי מלא של זכויות נפגעי תאונות דרכים, כדאי וחשוב לפנות לעו"ד מנוסה בתאונות דרכים, מוקדם ככל האפשר לאחר התאונה (אפילו בזירה עצמה). ייעוץ מקצועי אישי ומהיר הוא הדרך הטובה ביותר לממש את מלוא זכויותיך.
הכותבת, עוה"ד אושרת דרעי, כיהנה כעורכת דין בלשכה המשפטית של המוסד לביטוח לאומי בעבר ועבדה בחברת ביטוח פרטית, בעלת מעל 20 שנות ניסיון בתחום נזקי הגוף וייצוג נפגעי תאונות דרכים. הכתבה באדיבות האתר: din.co.il.
*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.
לפניה ישירה אל דרעי משרד עורכי דין ונוטריון - 053-7105257