בשנים האחרונות יותר ויותר זוגות מעוניינים להביא לעולם ילדים מבלי להינשא ואף מבלי לקיים חיים משותפים. כיום החברה פתוחה לסוגי התקשרויות של הורים מכל המינים ומכל הסוגים ולא רק להורות הקלאסית של אמא ואבא הנשואים זה לזו ומביאים יחדיו ילדים לעולם.
החופש בבחירת אופן הבאת ילדים לעולם מביא לידי כך שילדים יגיעו למסגרת מוסדרת, יש אבא ויש אמא ולמרות שהם לא גרים ביחד עדיין הילדים יקבלו הכל מכל וייהנו מכל העולמות.
חשוב מאוד להסדיר את ההורות המשותפת בהסכם שיכלול את כל סוגיות גידול הילדים (עד כמה שניתן) במטרה להסיר את העניינים הכספיים מעל השולחן ולהתרכז בגידול הילדים בשותפות מלאה.
לגידול ילדים באופן הזה יש גם יתרונות להורים עצמם, זה מאפשר להם "זמנים חופשיים" בהם הם עצמאיים לעשות ככל העולה על רוחם וזמנים קבועים בהם הם מקדישים את זמנם לילדים, מעניקים את מלא תשומת לבם ובכך מעבירים זמן איכות יחדיו.
הסכם הורות משותפת שם במרכזו את טובת הילד.ה שייוולד. עקרון טובת הילד הוא עקרון חשוב מאוד, תוך שימת דגש על אושרם הנפשי והפיזי של הילדים ויש משהו מבטיח בדרך הורות זו שהילדים יגדלו מאושרים ועם בטחון עצמי ואהבת שני ההורים.
לפניה ישירה אל משרד עורכי דין קובץ' - חביבי, לחץ/י כאן
היתרונות הנוספים של הסכם הורות משותפת
חתימה על הסכם הורות משותפת מאפשרת לאבא ולאמא למצוא את השותף לחיים שמתאים להם ולא מתוך לחץ להביא ילד לעולם, או ש"השעון הביולוגי מתקתק" אלא מתוך בחירה, מתוך רצון לחיות חיים מאושרים ונטולי לחץ חברתי, ובנוסף זה מאפשר לתאים משפחתיים חדשים יחסית כמו זוגות חד מיניים, להביא לעולם ילדים עם הורה שאותו או אותה הילדים יכירו, שלא כמו בתרומות זרע או ביציות, ובכך ליצור תא משפחתי רב משתתפים.
כמו כן, הסכם הורות משותפת נוצר מתוך רצון משותף ומתוך דאגה הדדית לילד.ה שייוולדו, או לזה שכבר נולד.ה. כל הסכם שנולד מתוך הסכמה ורצון משותף יהיה בדרך כלל הסכם שהצדדים יקיימו אותו לאורך שנים ובתקווה עד לבגרות הילד.ה. תהליך יצירת הסכם הורות משותפת הוא תהליך שחשוב לעשות בהנחיית וליווי עורך.כת דין מקצועי.ת שת.ידאג לצד המשפטי של ההסכם ולאיזון האינטרסים של הצדדים תוך שמירה על טובת הילד.ה.
מהו הסכם הורות משותפת?
הסכם הורות משותפת הוא הסכם חוזי לכל דבר ועניין, זהו הסכם בין שני צדדים ובו מפורטים תנאי ההורות והבאת היילוד לעולם, תנאים שעליהם מסכימים כמובן שני הצדדים. ניתן להוסיף בהסכם דמי מזונות במידת הצורך, זמני שהייה וכל מה שהצדדים רואים בו החלטה חשובה למען גידול הילד.ה בסביבה בריאה ואוהבת.
כיצד מאשרים הסכם הורות משותפת בבית המשפט לענייני משפחה?
ככל שהסכם הורות משותפת נערך לאחר שהילד או הילדה נולדו ניתן יהיה לאשר אותו בבית המשפט לענייני משפחה. ככל שהסכם הורות משותפת נערך טרם הכניסה להיריון או לפני הלידה השופטים חלוקים בדעתם לגבי אישור ההסכם במלואו, חלקם יאשרו רק את הסעיפים המתייחסים לאופן הכניסה להיריון ולשיפוי של צד כזה או אחר. את הסעיפים הצופים פני עתיד יאשרו רק לאחר הלידה.
אישור הסכם הורות משותפת, כמו כל אישור הסכם בבית המשפט לענייני משפחה, מהווה חיזוק משמעותי להסכם.
זה המקום לציין שכמו בהסכמי גירושין, ככל שאושר הסכם הורות משותפת בבית המשפט לענייני משפחה, על מנת לשנות את תנאיו יהיה צורך להגיש בקשה / תביעה לבית המשפט לענייני משפחה ולהוכיח כי נוצרו נסיבות חדשות ומשמעותיות ולכן מבוקש השינוי.
משרד עורכי דין קובץ' - חביבי הוא משרד בוטיק שעוסק בין היתר בהכנת הסכמי הורות משותפת, מתן ייעוץ וליווי משפטי לזוגות בהליכי הורות משותפת, ייצוג צדדים בבתי הדין ובבית המשפט לענייני משפחה, הכנת הסכמי גירושין, הסכמי ממון, ליווי בהליכי גירושין בהסכמה ועוד. הכתבה באדיבות האתר: din.co.il.
*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.
לפניה ישירה למשרד עורכי דין קובץ' - חביבי - 053-7105241