החוק קובע שבעבירות תעבורה שאינן תאונת דרכים שגרמה לחבלה של ממש קיימת סמכות לבית המשפט לתעבורה לראות אדם שזומן ולא התייצב למשפטו כמי שמודה בכלל עובדות כתב האישום שהוגש נגדו ומשכך ניתן לגזור את דינו אף אם הוא לא התייצב למשפט, חשוב לדעת שלבית המשפט לתעבורה סמכויות נרחבות הכוללות אפשרות להטיל פסילת רישיון נהיגה משמעותית, פסילה על תנאי, קנס וכו'.
לפניה ישירה אל משרד עורכי דין חזי כהן, לחץ/י כאן
הוזמנתי לבית המשפט האם כדאי לי להתייצב?
בהחלט כן, אדם שהוזמן לבית המשפט לתעבורה ולא מתייצב נתפס מבחינה חוקית כמי שהודה בכל העובדות הנטענות כלפיו בכתב האישום ומשכך בית המשפט יוכל להטיל עליו עונש אף ללא נוכחותו.
איזה עונשים בית המשפט יכול להטיל שלא בנוכחות נאשם?
לבית המשפט לתעבורה סמכות ענישה רחבה במיוחד. בית המשפט לתעבורה יכול להטיל על נאשם אף שלא בנוכחותו פסילת רישיון נהיגה שיכולה להיות ארוכה במיוחד, פסילה על תנאי, קנסות כספיים וכו'. לצורך ההמחשה, מי שיוזמן לבית המשפט לתעבורה בעבירת נהיגה בשכרות ולא יתייצב צפוי לפסילת רישיון נהיגה של לפחות שנתיים וזאת לצד רכיבי ענישה נוספים, מה שיצריך אותו לעבור מבחני טסט, תיאוריה ובדיקות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים כתנאי לחידוש רישיונו מצד משרד הרישוי בסוף תקופת הפסילה.
אם נשפטתי בהעדר מה ניתן לעשות?
החוק קובע שמי שנשפט בהעדר יכול תוך 30 ימים מיום שהומצא לו פסק הדין להגיש בקשה לביטול פסק הדין שניתן בהעדרו. בכדי שבקשה שכזו תתקבל יש להוכיח אחת משתי טענות חלופיות:
א. הייתה סיבה מוצדקת לאי התייצבותו.
ב. הדבר דרוש כדי למנוע עיוות דין.
במידה וחלפו 30 ימים מהמועד שקיבלתי את פסק הדין שניתן בהעדר מה ניתן לעשות?
במידה ואדם מקבל את פסק הדין שניתן נגדו בהעדר ולא פונה לבית המשפט תוך 30 יום בבקשה לביטול פסק דין שניתן נגדו בהעדר יש באפשרותו לפנות בבקשה להארכת מועד להגשת ערעור תוך כך שעליו להצביע על "טעם ממשי המניח את הדעת" לבקשתו.
פניה לבית המשפט באמצעות עורך דין תעבורה
כאשר אדם פונה לבית המשפט לתעבורה בבקשה לביטול פסק דין שניתן בהעדר או בבקשה להארכת מועד להגשת ערעור יש להגיש את הבקשות בצורה נכונה ומדויקת וזאת על מנת להגביר את סיכויי ההצלחה של הבקשה. בחינה מקצועית של חומר הראיות בתיק על ידי עורך דין תעבורה תוביל לכך שהבקשה תכלול התייחסות לנקודות רלוונטיות שבסופו של יום יגבירו את הסיכוי לביטול פסק הדין שניתן נגדכם בהעדר או לחילופין להקלה בענישה שהוטלה עליכם.
דוגמא לתיק בו בוטל פסק דין שניתן בהעדר נגד לקוח המשרד לפני שנים רבות
לקוח המשרד נשפט בהעדרו בשנת 2018 לפסילה בת 12 חודשים לצד פסילה על תנאי וקנס וזאת בגין שלוש עבירות שיוחסו לו בכתב האישום.
בחלוף ארבע שנים נודע לו על הפסילה ממשרד הרישוי שחייב אותו בביצוע טסט ותיאוריה לאחר סיום תקופת הפסילה, משכך וכאשר הוא אובד עצות הוא פנה למשרדנו לטפל לו בנושא, משבחנו את חומר הראיות הוגשה בקשה מנומקת ומפורטת לביטול פסק דין תוך התייחסות לכלל הטענות שעולות מהתיק כאשר בית המשפט לתעבורה דחה את הבקשה.
אולם, במסגרת הליך של ערעור הבקשה התקבלה כך שבית המשפט המחוזי זיכה את הלקוח ממרבית העבירות שיוחסו לו בכתב האישום המקורי והעמיד את תקופת פסילת רישיון הנהיגה למשך 3 חודשים בלבד, דבר שקיצר לו משמעותית את תקופת הפסילה ואף מנע ממנו את החובה לעבור טסט ותיאוריה בכדי לחדש את רישיון הנהיגה בתום הפסילה.
עו"ד חזי כהן עוסק בדיני תעבורה ומתמחה בהגשת בקשות לביטול פסק דין שניתן בהעדר.
במשרדנו תזכו למענה איכותי, מקצועי ומהיר 24/7. במידה ונשפטתם בהעדר פנו לייעוץ ראשוני ללא התחייבות בטלפון המשרד. הכתבה באדיבות האתר: din.co.il.
*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.
לפניה ישירה למשרד עורכי דין חזי כהן - 053-9428425