תאונת עבודה היא אירוע מסוים וספציפי. כלומר, אם נגרם לך נזק בגלל פעילות מתמשכת וקבועה, זוהי לא תאונת עבודה. במקרה של נזק על רקע פעולה חוזרת או פעילות קבועה, יתכן שנגרמה לך מחלת מקצוע או "מיקרוטראומה", שהינם סוגים אחרים של נזקי גוף הקשורים לעבודה. תאונה היא למשל נפילה, תאונת דרכים, חבטה או פגיעה בלתי צפויה אחרת, שניתן להגדיר את המועד המדויק שלה.

לפניה ישירה אל דרעי משרד עורכי דין ונוטריון, לחץ/י כאן

האם אירוע לב או שבץ מוחי עשויים להיחשב תאונת עבודה?

אירוע לב או שבץ מוחי גם הם, יכולים להיחשב תאונת עבודה, אם לפניהם התרחש בעבודה אירוע חריג כמו מאמץ פיזי מיוחד, ויכוח סוער או גורם אחר שנחשב כמקדם סיכון משמעותי לשבץ או לאירוע לבבי. מסיבה זו, חשוב מאוד לאתר עדויות לאירועים הסמוכים ולשמור אותן ולדווח לגורם רפואי מוקדם ככל האפשר על התרחשות של אירוע חריג שכזה.

תאונה שהתרחשה בדרך לעבודה או בדרך חזרה, היא תאונת עבודה לכל דבר, גם כאשר מדובר בתאונת דרכים. עם זאת, כאשר מדובר בתאונה שהתרחשה על רקע פעילות פרטית שביצעת לפני או אחרי העבודה, יתכן שזכויותיך יפגעו. כלומר, אם בדרך הביתה נסעת לבנק בקצה השני של העיר ומשם נסעת הביתה ונפגעת, כנראה שלא מדובר בתאונת עבודה, לעומת זאת אם לפני הנסיעה לעבודה, עצרת על מנת לקחת את הילד למסגרת חינוכית או הלכת לתפילה בבית הכנסת, הפגיעה תחשב כפגיעה בעבודה.

תאונה שהתרחשה בזמן ההפסקה, עשויה להיחשב כתאונת עבודה, למשל פגיעה בדרך לקנית ארוחת צהרים, חשוב לשמור תיעוד והוכחות כגון חשבונית בעבור רכישת המזון, שמות עדים וכו. שכן אחרת, ההכרה בך כנפגע/ת תאונת עבודה תיתקל בקושי.

הידבקות בקורונה במקום העבודה עשויה להיחשב תאונת עבודה.

הכרה כנפגע/ת תאונת עבודה וקבלת דמי פגיעה מהביטוח הלאומי

הוכרת כנפגע/ת תאונת עבודה? מגיע לך מהביטוח הלאומי חלופת שכר עבור התקופה שבה נבצר ממך לעבוד. גובה הפיצוי הינו 75% מהשכר ברוטו, ספירת הימים תימשך עד לתקופה מקסימלית של 13 שבועות. כמובן, גובה המענק ומשך התקופה המשולמת, יבחנו לפי גובה השכר שלך והנזק שנגרם לך. את הנזק יש להוכיח במסמכים רפואיים מתאימים.

אם 13 שבועות אינם מספיקים להחלמתך מהפציעה, ניתן להגיש תביעת נכות (זמנית או קבועה).

במקרה של חשש לתאונת עבודה, חשוב לפנות לעו"ד מנוסה, מוקדם ככל הניתן, על מנת לקבל הנחיות. פעולות נכונות שיבוצעו לאחר התאונה ישפרו את סיכויי התביעה, ימנעו ממך טעויות ויוכלו לזכות אותך בפיצויים גבוהים יותר ובמימוש מלוא זכויותיך מהמוסד לביטוח לאומי ומחברות הביטוח הפרטיות.

אם נפגעת בעבודה או בדרך, יתכן שמגיע לך מענק ו/או קצבה חודשית.

חשוב לפנות לייעוץ עו"ד עם ניסיון ומיומנות בהליכים מול הביטוח הלאומי וחברות הביטוח. פנו אלינו ונשמח לייעץ.

הכותבת, עוה"ד אושרת דרעי, כיהנה כעורכת דין בלשכה המשפטית של המוסד לביטוח לאומי בעבר, בעלת מעל 20 שנות ניסיון בתחום. הכתבה באדיבות האתר: din.co.il.

*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.

עורכת הדין אושרת דרעי (צילום: Deri law firm)
עורכת הדין אושרת דרעי | צילום: Deri law firm