מגפת הקורונה היא מחלה נשימתית שאובחנה לראשונה בסין בחודש דצמבר בשנת 2019 ומאז התפשטה לכל רחבי העולם. הגורם למגפה הוא נגיף הקורונה, המחלה היא לרוב קלה וחולפת מאליה, אך עלולה להיות קטלנית בקרב בני אדם שמשתייכים לקבוצות סיכון כגון מטופלים מבוגרים ומטופלים שסובלים ממחלות רקע.
לנוכח כמות החולים הגדולה במחלת הקורונה ועדויות בנוגע לסיבוכים ונכויות שעלולים להופיע בקרב מחלימי קורונה, לאחרונה המוסד לביטוח לאומי החל להכיר במספר מחלות כרוניות קשות כמחלות שהתפרצו בעקבות הידבקות במחלת הקורונה ועל כן החל לקבל תביעות רלבנטיות ולשלם תגמולים לזכאים.
לפניה ישירה אל עו"ד רונן אבניאל, לחץ/י כאן
מהן המחלות שהוכרו כבעלות קשר ישיר לתחלואה במחלת הקורונה?
המחלות שהוכרו כבעלות קשר ישיר לתחלואה בקורונה כוללות בין היתר את מחלת הזאבת, דלקת פרקים, מחלת ריאות, פיברומיאלגיה, מחלות שנגרמות עקב קרישי דם דוגמת פקקת ורידים ומחלת גרייבס - הפרעה אוטואימיונית שלרוב גורמת ליתר פעילות של בלוטת התריס.
המוסד לביטוח לאומי הכיר בקשר סיבתי בין תחלואה בקורונה לבין התפרצות של מחלות מסוגים שונים. זאת לאחר שבמקרים רבים מטופלים שנדבקו בנגיף הקורונה פיתחו מחלות אשר ביחס אליהן לא היה צל של ספק מצד רופאים בבתי החולים ובקופות החולים כי קיים קשר סיבתי בין התפרצותן לבין ההידבקות בנגיף הקורונה.
ביטוי להכרה בקשר הסיבתי כאמור ניתן לראות בהכרת הוועדות הרפואיות של המוסד לביטוח לאומי בשורת מחלות כרוניות כגון מחלת גרייבס, פיברומיאלגיה, דלקת פרקים, מחלת ריאות, זאבת ומחלות שמקורן בקרישי דם כמו פקקת ורידים, כמחלות אשר התפרצו לאחר ובעקבות ההידבקות בנגיף הקורונה. עובדים אשר נדבקו בנגיף הקורונה במסגרת עבודתם ובהמשך פיתחו מחלות כאלו יוכלו לקבל אחוזי נכות משמעותיים אשר יזכו אותם במענקים או בגמלה חודשית קבועה שיכולה לעיתים להסתכם במאות אלפי שקלים במצטבר.
כיצד ניתן לממש את הזכויות הרפואיות במוסד לביטוח לאומי?
לאחר הגשת תביעה מתאימה לקביעת דרגת נכות מעבודה, המבוטח יקבל זימון לוועדה רפואית שתבדוק אותו ותעריך את דרגת נכותו. חשוב לציין כי המבוטח מחויב להגיע לוועדה בשעה שנקבעה לו ואם אין באפשרותו להגיע במועד שתואם לו, הוא יידרש להודיע על כך מראש למוסד לביטוח לאומי. היעדר התייצבות לוועדה רפואית ללא הודעה מוקדמת עלולה לגרור תשלום קנס. אחרי שהמבוטח נכנס לחדר הוועדה, חבריה יוצגו בפניו באמצעות מזכיר הוועדה בשמם ותוארם. אחרי שמזכיר הוועדה אימת את זהותו, המבוטח יצטרך לציין בפני חברי הוועדה את הליקויים והמחלות שעימם הוא מתמודד.
המבוטח רשאי להגיע לוועדה בליווי עורך דין שייצג אותו בפניה, יטען בשמו בפני חברי הוועדה, יגיש בשמו מסמכים, ישיב על שאלות של חברי הוועדה ויבצע כל פעולה אחרת שהוא מורשה לבצע כבא כוחו של המבוטח.
מכיוון שלתיאור המחלות והליקויים יש חשיבות מכרעת בנוגע לקביעת דרגת הנכות, במיוחד במקרים של תחלואה במחלות שהתפרצו אחרי ובעקבות תחלואה בקורונה, מומלץ להסתייע בשירותיו של עורך דין מיומן ומנוסה בייצוג מבוטחים בוועדות רפואיות של המוסד לביטוח לאומי.
עורך הדין יעלה טענות בנוגע לקשר הסיבתי שבין התחלואה במחלת הקורונה לבין התפרצותן של המחלות הכרוניות שכוללות בין היתר את מחלת גרייבס, פיברומיאלגיה, מחלת ריאות, דלקת פרקים, זאבת ומחלות שמקורן בקרישי דם כמו פקקת ורידים. נוסף על כך, עורך הדין ידגיש את השפעתן של המחלות הכרוניות הללו על תפקודו היום יומי של המבוטח ועל איכות חייו.
אם יש למבוטח מסמכים רפואיים נוספים שלא צורפו לתביעתו לקביעת דרגת נכות, עורך הדין יגיש אותם למזכיר הוועדה כדי שיעבירם לעיונו של הרופא ויצרפם לתיק המבוטח. בהמשך, הרופא יערוך למבוטח בדיקה קלינית ובסיומה יתעד את ממצאי הבדיקה ואת מסקנותיו בפרוטוקול הוועדה.
עורך דין מקצועי יסייע למבוטח לממש את זכויותיו הרפואיות במוסד לביטוח לאומי
עורך דין מיומן ומנוסה יסייע למבוטח להכין את המסמכים הרפואיים הרלבנטיים לפני התייצבותו בפני הוועדה. במסגרת תפקידו עורך הדין יציג בפני הוועדה הרפואית את טיעוניו של המבוטח וידגיש את השפעת המחלות והליקויים שעימם הוא מתמודד על יכולתו לתפקד בבית ובעבודה, במטרה להביא למיקסום התגמולים ולמיצוי מיטבי של זכויותיו.
כדי להצליח למצות את הזכויות בוועדות רפואיות של המוסד לביטוח לאומי באופן מיטבי ולזכות בהכרת המוסד לביטוח לאומי במחלה שנגרמה לאחר ובעקבות תחלואה במחלת הקורונה, מומלץ לפנות לייצוג של עורך דין מקצועי ומנוסה בתחום. הניסיון מלמד כי ייצוג משפטי של עורך דין מיומן, מקצועי ומנוסה בייצוג מבוטחים בפני ועדות רפואיות, עשוי לשפר משמעותית את סיכויי המבוטח להצליח בתביעה ולמצות את זכויותיו בצורה מיטבית.
עורך דין רונן אבניאל עוסק למעלה מ-20 שנה בתביעות למוסד לביטוח לאומי, בתביעות בגין נזקי גוף לרבות תאונות דרכים, תאונות עבודה, תאונות אישיות, סיעוד, ועדות רפואיות ועוד. הכתבה באדיבות האתר: din.co.il.
*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.