הקורונה והנזקים שהביאה עמה יחקקו בספרי ההיסטוריה לדיראון עולם. כולנו מכירים את הנזקים שהביא איתו החיידק מסין לרחובות שלנו, לבתים שלנו ולעסקים שלנו. מי האמין שווירוס קטן מסין, הוא יהיה הסיבה לכך שחנות הפלאפל בבת ים או בשדרות, תיסגר ותעמוד בפני פשיטת רגל.
עסקים רבים מצאו עצמם נאבקים לקיומם, נאבקים לשרוד ולהשאיר בחיים את מקור הפרנסה היחיד שלהם. בפברואר השנה, ה-BDI העריך כי כ-20 אלף עסקים וחברות עסקיות יגיעו למצב של הקפאת הליכים ומתוכם הצפי הוא כי רק 3%-5% יצליחו לשרוד. ואכן, על פי הודעת רשות האכיפה והגבייה לעיתונות, מספטמבר 2020 עד אוקטובר 2021 נפתחו 348,459 תיקי הוצאה לפועל. אם נרצה להבין את עומק האסון, אז נתייחס לעובדה שמחודש ספטמבר 2019 עד אוקטובר 2021 הוגשו 11,608 בקשות לחדלות פירעון בהוצאה לפועל.
לפניה ישירה אל משרד עורכי הדין אלגבי אגבלי ושות', לחץ/י כאן
הבשורה לחייבים בהוצאה לפועל
אבל הרי כולנו מכירים את המציאות העגומה הזאת, לפי המספרים נראה כי כאב הלב, לילות בלי שינה והפחד מההוצאה לפועל הם נחלתם של משפחות רבות בשנה האחרונה. מה שלא ידענו וכאן נדהמנו לגלות קרן שמש קטנה שחודרת מבעד לערפל ההוצאה לפועל, מה עושים עורכי דין, אנשים בעלי השפעה, משפטנים ופעילים פוליטיים למען אותם חייבים חדשים.
בשיחה עם עו"ד אגבלי חן, ממשרד עורכי דין אלגבי אגבלי מלכית ושות' המתמחה בפירוק והבראת חברות, שמענו על תיקון מספר 4 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי. מה זה בדיוק אותו תיקון לחוק? איך הוא נותן מענה לאסון הכלכלי של כל כך הרבה חייבים בהוצאה לפועל?
עו"ד אלגבי חן מסביר: כעורך דין שמטפל בפירוק והבראת חברות ומלווה חייבים בהוצאה לפועל שנים רבות, וכחלק ממשרד שמתמחה בחדלות פירעון, אנחנו תומכים בתיקונים לטובת החייב ובהצעות חוק המקדמות הקלות על חייו של החייב.
אנחנו מאמינים שאדם או חברה שמגיעים למצב של חדלות פירעון, צריכים להיכנס למסלול הבראה שנתמך על ידי המדינה ולא למסלול ענישה נקמני. למזלנו, הגישה של המוסדות המשפטיים והמדיניים השתנתה באופן מדהים בשנים האחרונות והיום אין ספק כי ההבנה כי יש ליצור מסלול שיקום לחייבים זאת הדרך הנכונה להחזיר את החייב לכלכה יצרנית ותורמת.
עו"ד אגבלי חן ממשיך ומסביר כי תיקון מספר 4 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי הוא התוצר של גישה זו. בעקבות נגיף הקורונה והנזק העצום שנגיף זה הביא עמו, החליטה המדינה על עיכוב הליכים לסיוע ולעידוד חייבים להגיע להסדרי חוב. תיקון מספר 4 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, מאפשר הגנה מפני נקיטת הליכי גבייה למשך שלושה עד ארבעה חודשים, במהלכם יוכלו החייבים, יחידים ותאגידים, לפעול לגיבוש הסדרי חוב.
תיקון 4 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, לא רק לנפגעי קורונה
אכן תיקון מבורך, אך עולה השאלה האם תיקון זה תקף רק למי שהחובות שלו נוצרו בעקבות הקורונה?
עו"ד אגבלי חן: לא! כאן בדיוק נעוצה הבשורה המדהימה. במסגרת התיקון ניתנת הזדמנות לכל החייבים לפנות למסלול של עיכוב הליכים לשם גיבוש הסדר חוב, ללא קשר בין מגבלות משבר הקורונה ליצירת החובות.
כלומר, גם אם החובות שלך לא נוצרו בעקבות הקורונה, אלא בעקבות משבר עסקי או אישי מכל סוג שהביא אותך לחדלות פירעון, הם נכנסים תחת תיקון 4. ככה שההמלצה שלנו כמשרד עורכי דין שמלווה חייבים כבר שנים רבות, הוא להזדרז ולנצל את התיקון הזה בחוק. שימו לב, תיקון זה תקף לשנה אחת בלבד.
טוב, נשמע מעולה עד כאן, אבל מה בעצם תיקון 4 נותן לחייבים שלא היה לפני החלת התיקון?
עו"ד אגבלי חן מסביר: יש חידושים חשובים בתיקון זה. למשל, התיקון מאפשר הבטחת תשלום לספקים ולעובדים אשר ייתנו שירותים לחייבים במהלך עיכוב ההליכים. כלומר, המדינה מעודדת את הצלת החברות והעסקים מפני סגירה סופית ונותנת לעסק תמיכה לשם המשך הפעילות שלו עד להגעה להסדר החוב.
ישנם חידושים נוספים שמאפשרים לחברות, לתאגידים ולעסקים הקטנים להמשיך ולנסות לעשות את מה שהם יודעים הכי טוב. לדוגמא, תיקון 4 מאפשר פטור מניסיון גיבוש הסדר חוב נוסף בהוצאה לפועל לחייבים אשר יבחרו במסלול זה. אני ממליץ להזדרז ולפנות לעו"ד המתמחה בהליכי הוצאה לפועל ובטיפול בחייבים, רגע לפני שתיקון 4 לחוק מסתיים.
אנחנו מצטרפים להמלצה של עו"ד אגבלי חן, זה הזמן למצוא פתרון לחובות מול ההוצאה לפועל, זה הזמן להציל את העסק שלך, זה הזמן להציל את המשפחה שלך ואת עצמך. בימים אלה שהמדינה מסתכלת בלבן של העיניים של החייבים ושולחת יד לעזרה, זה הזמן להרים את הראש ולקבל את היד המושטת.
המלצה נוספת ולא פחות חשובה היא להיעזר בעורכי דין המתמחים בנושא חדלות פירעון, פירוק חברות וליווי חייבים. אל תשכחו שחלק מעורכי דין אלה מסתובבים במסדרונות הכנסת כדי לקדם את האינטרסים של החייבים ושל הנושים שלהם ולהביא תרופות למצבים בלתי אפשריים.
עו"ד חן אגבלי, מתמחה בליווי ובייצוג חייבים בהליכי חדלות פירעון לפי חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי החדש. עו"ד חן אגבלי מנהל את המרכז לפשיטת רגל ומחיקת חובות. הכתבה באדיבות האתר: din.co.il.
*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.