החוק כיום קובע שאם אדם נוסע כאשר בגופו מצוי סם או תוצרי חילוף של סם הדבר מהווה עבירה של נהיגה בשכרות בנסיבות סמים כאשר העונש שצפוי לנהג כזה הוא פסילת רישיון נהיגה לתקופת מינימום של שנתיים, פסילה על תנאי, מאסר על תנאי, קנס ואם יש לחובתו עבירות חוזרות אף מאסר בפועל מאחורי סורג ובריח. לאור המהלך של אי הפללת משתמשי קנאביס והכוונה של המחוקק להפוך את השימוש האישי בקנאביס לנושא מנהלי ולא פלילי, קיימת הצעת חוק שתקבע כי תוצר חילוף של קנאביס בנהיגה לא יהווה עבירה של נהיגה בשכרות.

לפניה ישירה אל משרד עורכי דין חזי כהן, לחץ/י כאן

כמה זמן קנאביס נשאר בגוף?

תוצרי חילוף החומרים של קנאביס ניתנים לגילוי לתקופות משמעותיות שמוערכת בכשלושה שבועות. משמעות הדבר הינה שאם אדם השתמש בקנאביס ויערכו לו בדיקת שתן או בדיקת דם לאחר פרק זמן של שבועיים עדיין יופיעו בגופו תוצרי החילוף של הסם מה שעונה כיום על הגדרת החוק של נהיגה בשכרות בנסיבות סמים.

מה הענישה למי שנוהג בזמן שיש בגופו סם או תוצר חילוף של סם?

החוק כיום קובע שעבירה של נהיגה בשכרות תגרור בצידה פסילת מינימום של רישיון הנהיגה לתקופה של שנתיים, הטלת מאסר על תנאי, פסילה על תנאי, קנס כספי ואם מדובר בעבירה חוזרת קיים סיכון ממשי להטלת מאסר מאחורי סורג ובריח.


מה ההבדל בין סם לבין תוצר חילוף של סם?

כיום החוק מסדיר בכפיפה אחת גם סם וגם תוצר חילוף של סם. במסגרת בדיקת שתן או בדיקת דם ישנה אפשרות לדעת האם בזמן שנערכה לנהג בדיקה היה בגופו חומר פעיל של סם, שמשמעות הדבר הינה שאותו אדם נהג כאשר הוא מצוי תחת השפעת הסם והוא נמצא במצב של שכרות. לבין מצב שהיה לאדם תוצר חילוף של סם שמשמעות הדבר הינה שאותו אדם נהג וניתן לראות שהוא השתמש בעבר בסם אך בזמן הבדיקה הוא לא היה תחת השפעת הסם ולכן כרגע הוא אינו שיכור.

מה הצעת החוק מציעה לתקן?

לאור הרצון להימנע מהפללת משתמשי קנאביס ולהפוך את השימוש העצמי לנושא מנהלי ולא פלילי המחוקק רוצה לסדר גם את המצב המשפטי בנושא של נהיגה לאחר שימוש בקנאביס כדי שיפסיק האבסורד שקיים היום לפיו אדם יכול לעמוד לדין ולהיענש על כך שנהג לאחר זמן רב משימוש בקנאביס על אף שברור שהוא אינו מצוי תחת השפעת הסם ולא מסכן איש בנהיגתו.

הצעת החוק מציעה לשנות את החוק לגבי קנאביס בלבד באופן כזה שיקבע שרק נהיגה תחת סם פעיל תהווה עבירה, דבר שיעצור את האבסורד שקיים כיום לפיו גם נהיגה כאשר בגופו של נהג תוצרי חילוף של סם (מה שמעיד על שימוש רחוק) מהווה עבירה.

פניה לבית המשפט באמצעות עורך דין תעבורה

עורך הדין חזי כהן (צילום: לילך אוזן)
עורך הדין חזי כהן | צילום: לילך אוזן

כאשר אדם נלקח לבדיקת שתן או דם במשטרה כדאי ונחוץ להתייעץ קודם לכן עם עורך דין לתעבורה שילווה אותו בתהליך מול המשטרה ולאחר מכן מול בית המשפט. בחינה מקצועית של עורך דין תעבורה את חומר הראיות בתיק יכולה להוביל לזיכוי מהאישום או לחילופין להקל משמעותית בענישה. הייצוג המשפטי הוא משמעותי ביותר כאשר מדובר בעבירה שיש בצידה פסילת מינימום של שנתיים לרישיון הנהיגה וסיכון למאסר מאחורי סורג ובריח.

עו"ד חזי כהן עוסק בדיני תעבורה ומתמחה בייצוג בעבירה של נהיגה תחת השפעת סמים. במשרדנו תזכו למענה איכותי, מקצועי ומהיר 24/7. במידה וזומנתם למשטרה או לבית משפט מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני. הכתבה באדיבות האתר din.co.il.

*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.

לפניה ישירה למשרד עורכי דין חזי כהן - 053-9428425