לאחרונה נענה בית המשפט לענייני משפחה בחדרה לבקשתה של אישה לקבל צו הגנה מפני בעלה, אשר ממנו היא מבקשת להתגרש. הבעל, אשר החזיק בנשק חם מתוקף עבודתו כמאבטח, לא קיבל את העובדה שאשתו רוצה להיפרד ממנו, ואיים לשים קץ לחייו.
השופט התרשם כי אכן, כפי שטענה האישה, הגבר לא השלים עם הפרידה ואף שהם כבר אינם יחד ומתגוררים בבתים נפרדים, הוא עדיין חושב שיוכלו לשוב לחיות יחדיו. בין היתר, הוא ממשיך לשלוח לה הודעות עם אמירות בעלות תוכן מטריד, ומאיים להתאבד. על כן הוחלט שלא להשיב לו את נשקו, אשר נלקח ממנו על ידי המשטרה בעקבות תלונתה של האישה, ולהאריך את צו ההגנה שניתן נגדו לפני כחודש לשלושה חודשים נוספים.
יש לכם שאלה בנושא צו הגנה למניעת אלימות במשפחה? לחץ/י כאן
מאז שבני הזוג נפרדו והאישה עזבה את הדירה המשותפת, הבעל החל לאיים בהתאבדות
בני הזוג נפרדו בסוף שנת 2020, ומאז מתגוררת האישה אצל הוריה ואילו הגבר נותר בדירתם המשותפת. לפני כחודש הגישה האישה את הבקשה לקבלת צו ההגנה, כשהיא טוענת כי מאז שהודיעה לו שבכוונתה להיפרד, הוא איים להשתמש בנשקו האישי כדי לסיים את חייו.
בעקבות איומיו פנתה האישה למשטרה, והבעל קיבל צו הרחקה ונשקו האישי הוחרם. מאז, טענה האישה, בעלה מנסה לקבל בחזרה לידיו את הנשק ואף ממשיך לשלוח לה הודעות מטרידות שבהן הוא מצהיר על כך שלא השלים עם הפרידה ועל כוונתו לשוב לחייו המשותפים עמה.
הגבר טען כי הוא זקוק לנשקו לצורך המשך עבודתו בתחום האבטחה ולשירות המילואים
תחילה ניתן בבית המשפט צו הגנה במעמד צד אחד, כלומר ללא נוכחותו או תגובתו של הבעל, כאשר הוא מתבקש להגיש את טענותיו בתוך מספר ימים. כעבור יומיים הגיש הגבר את תגובתו לבקשת האישה, ובה הכחיש את טענתה כי איים לשים קץ לחייו. עוד טען כי עברו הצבאי מפואר והוא מחזיק ברישיון נשק לצורך עבודתו, והוא זקוק לנשק שנלקח ממנו כדי להמשיך בשירות מילואים פעיל ובעיסוקו כמאבטח.
מלבד זאת תיאר הגבר כי השניים החלו הליכי שלום בית, ובמסגרת זו הוא שולח לה ברכות בכל שבוע במטרה שתשוב לחיקו. הוא הסכים לקבלת צו הגנה הדדי, אשר במסגרתו הוא ופרודתו לא ייצרו קשר זה עם זו פרט לנושאים אשר נדונים ביניהם בבית הדין הרבני. עם זאת ביקש לקבל את נשקו בחזרה.
האישה הציגה בבית המשפט שיחה שבה הגבר אמר מפורשות כי יתאבד
צווי הגנה ניתנים על פי הוראות החוק למניעת אלימות במשפחה, במטרה למנוע את מעשי האלימות עוד לפני שהם מתרחשים, ולספק הגנה עבור אלו שמאוימים על ידי קרוב משפחה, כאשר במקרים רבים מדובר בנשים אשר חשות איום מצד בני זוגן.
במקרה זה, השופט התרשם כי מעשיו של הגבר מצדיקים את הוצאת צו ההגנה, לרבות הטלת האיסור להחזקת נשק. השופט הדגיש כי אין הצדקה להמתין עד שאירוע האלימות אכן יתממש, וכאשר יש חשש כי אדם מהווה סכנה לבת זוגו, קיימת עילה להוצאת צו הגנה נגדו.
תמלול השיחה בין הבעל והאישה אשר הוצג בבית המשפט הוביל את השופט למסקנה כי אמירותיו של הגבר קשות ומצביעות על רמת מסוכנות גבוהה מצדו. בעדותו ציין הגבר כי היה נסער עד כדי כך שאינו זוכר מה בדיוק אמר בה, אך כפי שעלה מתוכן הדברים, הוא אמר לפרודתו כי אינו יכול להמשיך לחיות בלעדיה, הדגיש שוב ושוב את המילה "מוות" ולבסוף גם אמר באופן חד משמעי כי ברצונו להתאבד.
בעקבות תלונת האישה המשטרה הגיעה לביתם ומצאה את נשקו הדרוך של הגבר על הספה
האישה צירפה לבקשתה גם את תיק המשטרה שנפתח נגד בעלה לאחר שהגישה תלונה, וממנו עלה כי אמר לשוטר אשר הגיע לדירתם שהלכו לו החיים, ואף הודה כי דרך את הנשק אשר נמצא מונח על הספה בדירה.
נתונים אלו מצביעים על כך שהגבר לא השלים עם הפרידה, כך סיכם השופט את דבריו, וזאת אף על פי שחלפה תקופה לא קצרה מאז שנפרדו. עד שהליכי הגירושין בין השניים יסתיימו לכל הפחות, הוסיף השופט, אין להשיב לו את נשקו. גם אם בעתיד יבקש את רישיון הנשק שלו בחזרה, יש לשקול זאת בכובד ראש ולבדוק לעומק את מצבו הנפשי, כך לקביעת השופט. בסופו של דבר הוארך צו ההגנה בשלושה חודשים נוספים.
ה"ט 32927-01-21
הכתבה באדיבות אתר עורכי הדין לייצוג במקרי אלימות במשפחה LawGuide.
*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.