השופטים שיחרצו את גורלו של נתניהו: בית המשפט המחוזי בירושלים, בו ייערך משפטו של ראש הממשלה בתיקים 1000, 2000 ו-4000 בהם הוא מואשם בעבירות של שוחד, מרמה והפרת אמונים, הודיע היום (שלישי) כי בראש ההרכב תעמוד השופטת רבקה פרידמן-פלדמן. שני השופטים הנוספים יהיו משה בר-עם ועודד שחם.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
השופטת פרידמן-פלדמן דנה בתיק אולמרט-טלנסקי, במשפט רצח הנערה נועה אייל ז"ל (שפוענח לאחר 21 שנה בזכות בדיקת DNA) ובמשפטו של השר לשעבר איציק מרדכי שהורשע במעשים מגונים.
במשפט של אולמרט בפרשת טלנסקי ("מעטפות הכסף"), ההרכב - ובו השופטת פרידמן-פלדמן - שלח את אולמרט ל-8 חודשי מאסר. לבסוף ריצה אולמרט 16 חודשי מאסר בגין הרשעותיו בשלוש פרשות. השופטת סברה אז שגם ללא הקלטות שולה זקן היה אפשר להרשיע את אולמרט בפרשה.
השופט עודד שחם היה בדעת המיעוט בבית משפט השלום וסבר כי יש להרשיע את צחי הנגבי בפרשת המינויים הפוליטיים במשרד לאיכות הסביבה בעבירות של הפרת אמונים ושוחד בחירות. הוא נותר בדעת מיעוט ורוב האישומים נגד הנגבי אז בוטלו בנימוק של הגנה מן הצדק.
השופטים עודד שחם ומשה בר-עם מונו באותה ישיבה של הוועדה למינוי שופטים לבית המשפט המחוזי בשנת 2012. בוועדה חבר השר גלעד ארדן, שהוא גם עד תביעה בתיק 4000.
לפני כשבועיים הגיש היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט את כתב האישום נגד נתניהו לבית המשפט המחוזי בירושלים - שעות בודדות לאחר שנתניהו הודיע כי הוא מושך את בקשת החסינות שהגיש לכנסת.
במשפט האחרון בכתב האישום צוין כי המדינה תבקש להטיל מאסר בפועל על הנאשמים, אם יורשעו: ראש הממשלה נתניהו, מו"ל ידיעות אחרונות נוני מוזס, שאול אלוביץ' ורעייתו איריס.
מנדלבליט הסביר מדוע הוגש כתב האישום בעיתוי זה: "בהתאם להוראות חוק חסינות חברי הכנסת, זכויותיהם וחובותיהם, כתב האישום לא הוגש לבית המשפט, על מנת לאפשר דיון בבקשת ראש הממשלה מהכנסת לקבלת חסינות".
מנדלבליט הוסיף: "בעקבות הודעת ראש הממשלה מהיום כי הוא מושך את בקשתו לקבל חסינות מהכנסת, אנו מעדכנים כי כתב האישום הוגש למזכירות בית המשפט המחוזי בירושלים, כמתחייב בחוק".
לקריאת כתב האישום המלא נגד נתניהו לחצו כאן