בבית משפט השלום בתל אביב הורשעה הבוקר הצעירה אור לוי בעבירת אי מניעת פשע, על מעורבותה באירוע שבו נרצח אריק קרפ בחוף תל ברוך בתל אביב, לפני כשנתיים. יחד עם לוי, שהייתה חיילת באותה התקופה, הורשעו בעבירה דומה שלושה צעירים נוספים שחזו בהתרחשויות ולא מנעו את הטרגדיה.
לוי שהתה בליל הרצח יחד עם שלושת הנאשמים ברצח והייתה עדה למעשה. בתחילת משפטה היא כפרה בהאשמות נגדה וטענה כי לא היה לה חלק ברצח המזעזע. עם הגשת כתב האישום, כינתה לוי את התוקפים "אנשים מגעילים", ואמרה כי היא "מצטערת שהסתובבתי איתם בכלל. אני לא סובלת אותם יותר". לוי אף טענה כי היא מתקשה להבין כיצד חברתה, ששהתה איתה בליל הרצח, שוחררה לביתה בעוד שהיא הועמדה לדין.
השופט מרדכי פלד דחה את בקשת פרקליטה של לוי לפטור אותה מעונש בטענה כי "מדובר בנאשמת שיכולותיה השכליות נמוכות מהממוצע". בהכרעת הדין, נכתב כי "לא הייתה כל מניעה שהנאשמת תוסיף ותפעל ולא תעמוד מנגד לןנוכח אשר התרחש לנגד עיניה, על מנת לפעול לקטיעת רצף המהלומות והמכות שהוטחו במנוח שבו צפתה - הכל כשהיא נמנית עם החבורה כולה".
על בקשת עורך הדין, השיב כי "לא מצאתי ממש בטענה לגבי יכולותיה הירודות כעילה לאי העמדתה לדין. מדובר במי שאיננה קטינה, שתפקדה בצורה סבירה ותקינה בחיי היומיום ואף גויסה לשירות חובה בצה"ל".
עבירת אי סיוע למניעת פשע היא נדירה למדי בישראל. האחרונה שהואשמה בעבירה זו עוד בשנות ה-90' היא מרגלית הר-שפי, ידידתו לשעבר של יגאל עמיר, שהורשעה באי סיוע למניעת רצח יצחק רבין ז"ל למרות שידעה כי הוא מתכנן לירות בראש הממשלה.
"צעקתי כל הזמן לעזרה"
"בעלי לא היה טיפוס שהיה מתעמת עם מישהו, הוא לא דיבר איתם. הוא לא... שום דבר", היא שחזרה. "צעקתי כל הזמן לעזרה, לטלפון. רק כשאיזה זוג ישראלים שהגיעו באמת, הם עזרו לנו והם באמת לא עזבו אותנו. פשוט התחננתי אליהם שלא יעזבו אותנו". לדברי שרה, לאחר האירוע הצליחו הבנות להימלט ולקבל עזרה, אך הצעירים המשיכו להכות את אריק עד שהתמוטט.