בני משפחתו של תושב הצפון, בשנות ה-60 לחייו, הגישו לאחרונה תביעה נגד בית החולים רמב"ם בחיפה בה היא מעלה טענות קשות בדבר התנהלות המחלקה הפסיכיאטרית של בית החולים. על פי טענות המשפחה, יקירם שם קץ לחייו שעות ספורות לאחר ששוחרר מבית החולים בו אושפז בעקבות ניסיון אובדני כושל.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הגבר אושפז ברמב"ם בחודש יולי 2012 לאחר שניסה לשים קץ לחייו באמצעות נטילת כדורי שינה. שלמחרת הניסיון הכושל התעורר הגבר בבית החולים רמב"ם שם נבדק והושם תחת השגחה. המטופל אובחן כסובל מדיכאון ובעקבות התרשמות הצוות הרפואי מרצינות ניסיונו האובדני הוא הופנה לאשפוז במחלקה הפסיכיאטרית של בית החולים.
אלא שאז, לטענת המשפחה, הוא שוחרר שלוש שעות בלבד לאחר שהתעורר מניסיון ההתאבדות הכושל בשל חוסר במקום פנוי במחלקה הפסיכיאטרית של בית החולים. מסיכום האישפוז של המטופל עולה כי למרות ההמלצה לאשפזו הוא שוחרר מבית החולים בשל מחסור במיטות פנויות במחלקה הפסיכיאטרית - כלומר, הוא שוחרר מבית החולים פחות מ-24 שעות לאחר ניסיון ההתאבדות הכושל ושלוש שעות בלבד לאחר שהתעורר ממנו.
יום למחרת השחרור, למרבה הצער, שלח בשנית הגבר יד בנפשו ושם קץ לחייו בתלייה. באופן מצמרר, שעות ספורות לאחר התאבדותו התקשרה רופאה מבית החולים רמב"ם לביתו של המנוח וביקשה להביאו לאשפוז משום שהתפנה מקום במחלקה הפסיכיאטרית. עוד עולה מסיכום האשפוז של המנוח כי סמוך לשחרורו הוצע לו להתאשפז במחלקה פסיכיאטרית בטירה אך הוא סירב.
"לא ניתן לו זמן להתאושש"
בתביעה שהגישה לאחרונה משפחתו, באמצעות עו"ד מייקל עידן ממשרדו של עו"ד אייל בן ישי חברת עורכי דין, טוענים בני המשפחה כי רופאי רמב"ם התרשלו בטיפול ביקירם. "שחרורו של המנוח מהמרכז הרפואי נעשה זמן קצר לאחר שהתעורר מניסיון התאבדות קודם ללא שניתן לו זמן מספק להתאוששות", נכתב בתביעה.
עוד נטען בתביעה כי "הצוות הרפואי בחר לשחרר את המנוח ביום שבת, כשהיה ידוע לו הקושי לתאם טיפול עם הרופאה בקהילה ובניגוד להוראות חוזרי מנהל הרפואה בעניין". המשפחה דורשת מבית החולים לפצותם בסכום של עד 2.5 מיליון שקלים.
מבית החולים רמב"ם נמסר בתגובה: "המקרה מוכר היטב לבית החולים. לאור צנעת הפרט וכבוד המת ומשפחתו בית החולים רמב"ם יגיב כדלקמן: בקבלתו של המנוח נעשתה בדיקה ואבחנה מלאה כולל שיחה עם אשתו של המנוח, התייעצות עם הכונן, והתקבלה המלצה על אשפוז. יובהר כי המנוח לא היה במצב של סיכון מיידי לעצמו ו/או לאחרים ולא במצב פסיכוטי. לפי חוק טיפול בחולי נפש, לא היה מקום להוצאת הוראת אשפוז כפוי ולכן הומלץ למנוח לפנות לאשפוז בבית החולים טירת הכרמל. המטופל ומשפחתו סירבו".
"בניגוד לטענת בא כוח של המנוח לא מדובר ב'עומס חולים במחלקה הפסיכיאטרי' אלא מאחר ולא היה מקום אשפוז פנוי במחלקה. בית החולים יבהיר כי לא כל מי שזקוק לאשפוז עומד בתנאי כפיית אשפוז ומכאן שנמסר למנוח ובני משפחתו כי גם לאחר שחרורו של המנוח הוא יוזמן לקבלת המשך טיפול רפואי, במידת הצורך. שאר טענות ההגנה יועברו במסגרת ניהול התיק בבית המשפט".
לפניות לכתב: ItaiA@ch2news.tv