"מדובר באדם מניפולטיבי בעל מסוכנות גבוהה" - כך טענה בצהריים הפרקליטות בפני בית המשפט המחוזי בתל אביב שדן בטיעונים לעונשו של הפדופיל אדריאן שוורץ. אחותה של בת ה-10 שאנס פנתה לשופטים במכתב מרגש שכתבה.
בשבוע שעבר החליטו שופטי בית המשפט המחוזי בתל אביב להרשיע את שוורץ במשפט חוזר, 18 שנה לאחר שאנס ילדה בת עשר במקלט נטוש בירושלים. ההליך החריג בוצע בעקבות ממצאי די-אן-איי חדשים שהוכיחו סופית את אשמתו של שוורץ בתיק, וגילו שאנס שתי ילדות נוספות בנות 13.
היום ביקשה הפרקליטות להטיל על הפדופיל את אותו העונש שנגזר עליו בגלגול הקודם: 20 שנות מאסר, בניכוי העונש שכבר ריצה. "חובת המדינה להגן על הציבור", הסביר עו"ד יוסי קורצברג מפרקליטות המדינה. "חייבים להרחיקו מהחברה כמה שאפשר". לטענת הפרקליט, שוורץ הוא עבריין מין סדרתי בעל נטיות נרקסיסטיות ופסיכופטיות שאינו מתאים לטיפול. "מסתובבות בינינו ילדות שעלולות להיות הקורבנות הבאים", הזהיר.
שוורץ עצמו דחה את הטענות והוסיף להכריז כי בית המשפט טעה בעניינו. "אני יושב במאסר ללא חופשות, תנאים ומבלי לעבור הליך שיקום", קבל. עוד הוסיף הפדופיל כי הוא מוכן לעמוד בכל מגבלה על מנת להוכיח שאינו מסוכן.
"אינו ראוי להיקרא אדם"
אחותה של הנפגעת כתבה להרכב השופטים מכתב מרגש בו תיארה את הסבל שחוותה משפחתה במשך התקופה הארוכה שחלפה מאז המקרה. "אדם אחד שאינו ראוי להיקרא אדם לקח מאיתנו הכל והמשיך לקחת כרצונו", כתבה האחות נ'.
"עייפנו מלשמוע את קולו של אבא מרעיד לפני ההליכים, מהתקפי הלב, מהלילות מלאי הסיוטים ומהמשמחות המהולות בעצב", הוסיפה. "מתי כל זה ייגמר ומישהו סוף סוף יבין שצריך למתוח קו אדום, גדול וברור ולכתוב עליו: גבול?"
שוורץ בן ה-65 מרצה מאסר של 20 שנה אותו גזר עליו בית המשפט בהרשעה הראשונה לפני 17 שנה. מכיוון שלא ניתן להרשיעו בגין שני מעשי האונס הנוספים עליהם כבר זוכה, אף על פי שהראייה החדשה מוכיחה שביצע אותם, הוא צפוי להשתחרר מהכלא בשנת 2011.
המשפחה: מקווים לעונש כבד במיוחד
שוורץ, עבריין מין סדרתי, הורשע בעבר בביצוע תשעה מקרים של תקיפות מיניות שונות וריצה למעלה מעשור בבית הכלא לפני שביצע את האונס בילדה בת ה-10. מכתב האישום עולה כי הוא אנס את הילדה במקלט ציבורי בירושלים לאחר שפגש אותה באקראי ברחוב.
משפחתה של הנאנסת, כיום בשנות ה-20 לחייה, ביקשה להודות מקרב לב לפרקליטות המדינה. "יש לנו תקווה גדולה שבית המשפט יגזור עונש כבד במיוחד, הן על מנת להביא לידי ביטוי את הסבל שנגרם כתוצאה מהתמשכות ההליכים, והן כדי להרתיע מפני כל ניסיון לקבל סעד משפטי נוסף", אמרו בני המשפחה.
ד"ר דנה פוגץ', ראש מרכז נגה הקריה האקדמית אונו המייצגת את המתלוננת, התייחסה לחוסר האפשרות להרשיע אדם שזוכה על סמך ראיות חדשות. "אנו סבורים שהגיע הזמן לאמץ את המצב המשפטי המצוי באנגליה ולבטל את עקרון 'הסיכון הכפול'", אמרה. "במקרה של גילוי ראיות חדשות - יש לנהל משפט חוזר כדי להרשיע גם את מי שזוכה".