בית המשפט המחוזי בת"א קיבל הבוקר את הערעור שהגישה המדינה על גזר דינו של ד"ר אריה פיגר, הרופא שהורשע בשוחד ועושק וחולים, וגזר עליו שנת מאסר בפועל, זאת במקום 6 חודשי עבודות שירות שנגזרו עליו במקור.
הרכב של שלושה שופטים בראשות נשיאת ביהמ"ש המחוזי, השופטת דבורה ברלינר, קבע כי "ד"ר פיגר גרם נזק לא רק למטופלים אלא גם לעמיתיו הרופאים, שאינם מפנים חולים למרפאותיהם הפרטיות ומסתפקים במי שמגיע בכוחות עצמו. שמם הוכתם עקב התנהגותו".
"מול כל אלה עומד השבר הנורא בחייו של המערער", כתבו השופטים. "צר לנו על שכך אירע לו, איננו מקילים ראש בגודל הטרגדיה שמהווה הפרשה עבורו ובמשמעות של ריצוי מאסר עבור אדם במעמדו. לצערנו איננו יודעים על דרך אחרת מלבד מאסר בפועל".
"המערער השחיר, במעשיו, את פניה של הרפואה הציבורית בישראל", לשון הכרעת הדין. "הוא חטא וחזר וחטא, כאשר לקח כסף מחולי סרטן סופניים וניצל את מצוקתם. העונש צריך לתת ביטוי לסלידה ולשאט הנפש שהחברה צריכה לחוש כלפי מי שחטא לתפקידו כרופא ונהג בצורה מחפירה בחולים".
הורשע בקבלת שוחד ועושק חולים
לפני כשנתיים נגזר דינו של פיגר. בית המשפט החליט אז להטיל עליו שישה חודשי עבודות שירות והשופטת שכחה להתייחס לסוגיית הקלון. פרקליטיו של פיגר ביקשו מהשופטת שלא לדון בנושא, בשל העיסוק התקשורתי הנרחב בנושא שעלול, לדבריהם, להשפיע על החלטתה במתן הקלון.
בשנה שעברה קבע בית משפט השלום בתל אביב כי ד"ר פיגר יישא עימו קלון ובשלב זה לא יוכל לחזור לתפקידו כרופא. את ההחלטה להטיל קלון על פיגר קיבלה השופטת גרינברג. "הוא רדף בצע ורדף אחרי השגת מטרותיו האישיות תוך עשיקת החולים", הסבירה.
ד"ר פיגר נעצר בשנת 2006, לאחר שעשרות אזרחים התלוננו נגדו כי הפנה חולים לניסוי שנערך בבית החולים איכילוב בו עבד, בתמורה להטבות כספיות מעורכי הניסוי. ד"ר פיגר היה אחראי לשורת ניסויים בהם ניתנו תרופות מצילות חיים לחולי סרטן. אותן תרופות, שעלותן מאות אלפי שקלים, ניתנו על ידי ד"ר פיגר לחולים שהסכימו לשלם לו אחוז בודד מעלות התרופות, ושילשל לכיסו את סכומי הכסף שקיבל מהמטופלים.
בנוסף, הורשע ד"ר פיגר כי ניפק לחולים מרשמים תרופות שאינן בסל הבריאות, כל זאת בתמורה לשוחד אותו קיבל מהמטופלים. הוא שימש אז כיועץ מיוחד לוועדת סל התרופות לנושא תרופות נגד מחלת הסרטן.