הרכב של שלושה שופטי בראשותה של נשיאת בית המשפט העליון דורית בייניש, דחו את העתירה שהגישו מספר ארגונים לבג"ץ נגד מדינת ישראל בעקבות השתלטות צה"ל על ספינות המשט.
בהחלטתם ציינו השופטים: "עם היודע דבר תוצאות הפעולה, ייחסו העותרים למדינה מעשים חמורים ובלתי חוקיים". עוד הם הוסיפו: "למרות שהעותרים לא ידעו דבר על המתרחש, מיהרו ללא היסוס להטיל דופי חמור ביותר בפעילות כוחות צה"ל, תוך שימוש בלשון חריפה ובוטה שלא היה לה מקום".
בנוסף הסבירו השופטים כי ההחלטה על שחרורם של העצורים במשט, עליה העבירו ביקורת העותרים, נמצאת בתחום שיקול דעתו של היועץ המשפטי לממשלה. לטענתם אין עילה מספקת להתערבות בית המשפט בנושא.
"עתירה חסרת אחריות"
אתמול, במהלך הדיון בו הוגשה העתירה נגד צה"ל תקפה נשיאת בית המשפט העליון את העותרים ואמרה להם: "כתבתם עתירה חסרת אחריות". בייניש, שעמדה בראש הרכב של שלושה שופטים לא הפסיקה בכך. "התבטאתם בצורה חריפה ולא ראויה ושקלנו ולו מן הטעם הזה לדחות את העתירה", המשיכה ונזפה הנשיאה בנציגים שהגישו את הפנייה.
העתירה שהוגשה איחדה ארבע עתירות שונות ודומות, המבקשות להוציא צו מעצר נגד שר הביטחון אהוד ברק והרמטכ"ל גבי אשכנזי, בעקבות מותם של תשעה מפעילי המשט ופעולת השייטת.
פרקליט המדינה משה לדור, שייצג את המדינה בעתירה אמר לפני הדיון כי "העולם נוקט בגישה צבועה וצרת אופקים". לדבריו, "למדינת ישראל יש חובה להגן על עצמה ועל אזרחיה והדרך היחידה לעשות זאת הייתה להטיל סגר ימי ולהתעקש שלא לאפשר את הפרתו".